Roeken overlast in tarwe

Goedendag.
De net gezaaide tarwe word overvallen door roeken die in 't bos verderop bivakkeren. Als we stokken met linten in 't land zetten gaan ze er gewoon naast zitten. Knal apparaat lokt ze lijkt het wel. Wat zouden we kunnen doen om ons tarwe te beschermen?

Deel dit topic

Reacties

Een radio met 3FM op werkt bij sommige diersoorten,
het kost weinig om te proberen.
+1
Albert Peters
@Ford revisiemotor als je de radio op 3 fm zet staat je hele land vol met jonge prgresieve mensen
On danks mn 74 jaar mijn favorierlte zender
+1
nhfendt fan
Ik weet niet of je vlak bij bewoond gebied de tarwe hebt staan , anders zou je eens met een laser pen kunnen proberen en anders iets maken dat deze steeds rond draait
+2
Fendt926Driver
De wild beheer eenheden inschakelen.
Of zelf een buks kopen.
Overlast mag je bestrijden.
En natuurlijk melden op de site van bij 12.
Ook al is het enorm veel wat ze weten willen (in de hoop dat het je te veel is en zij kunnen zeggen dat roeken geen plaag zijn) toch invoeren en melden.
En met jou alle buren die er last van hebben.
+1
bartjuh
Ze zitten in 't bos van een vakantiepark. Die willen er niks aan doen. Kan me niet voorstellen dat de klanten er blij van worden om onder die k*'tbeesten te slapen in een tentje
Fast Eddy
@bartjuh

Ik las op de RTV Drenthe nieuws app dat er momenteel niks aan gedaan kan worden. Een laserpen schijnt iets te helpen. En anders een PCP buks aanschaffen en onder een camouflagekleed gaan liggen en ze afschieten. En dan de dode kraaien laten liggen. Dat schrikt ook af.
+1
jehan
Net wat huub al schrijft wbe inzetten . Roeken zijn beschermd diersoort, die mag jezelf niet zomaar schieten. Hebben hier in de regio meerdere keren de wbe er bij gehaald.
SJB533
@jehan
Dat is iedere vogel volgens de vogelrichtlijn..
hoest
Wij hadden ze vorig jaar in de mais. Er een paar stokken met van die reflecterende hesje tussen gezet, dat hielp iets
yoohan
Ik weet dat kraaien en kauwen een hekel hebben aan laserstralen. Volgens mij zijn er bijna complete lasershows voor te koop. Of dat bij een roek ook werkt weet ik niet, ben niet zo thuis in de verschillende soorten vogels.
Sjon
Kunststof vos werkt heel goed tegen kraaien hier, wel regelmatig verplaatsen.
vogelverschrikker.nl/imitaties/angry-fox-2/
+3
jehan
@Sjon he die had ik nog nooit gezien die nep vos .denk dat ik er een aanschaf ..kijken hoelang het duurt voor de jagers er op gaan schieten
+3
deufi
Hier ook last van gehad, maar dan van kraaien en duiven. Niets hielp, knalapparaat gingen ze naast zitten, en afschieten mocht een korte tijd niet. Beregenen van het perceel bleek een uitkomst. Als ze natte poten krijgen, kiezen ze toch een droger perceel.
+1
ares697
Wij plaatsen vaak plastic nepkraaien, gewoon 'dood' op de grond leggen. Dat lijkt redelijk te helpen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tarwe en bos geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN