Illustratie van:

Massey Ferguson 3065 - Waar moet je op letten

Hallo
Ga binnenkort kijken bij een massey ferguson 3065s. 11000 uur, Trekker heeft ab bak is deze bak ook slecht? Omdat hij zegmaar van de 2e generatie is. En hij heeft een spaaraftakas maar beste man zegt dat de kabel zit vast geroest is dit geloof waardig of zou er binnen in wat kapot zijn? Zijn er nog meer dingen waar ik moet letten?

Deel dit topic

Reacties

De MF man
Speling op schommel stuk van de vooras bij een 4wd. Onderdruk van de motor, ze lopen en trekken super maar krijgen graag wat onderdruk. Kabel van de eco aftakas zit altijd vast, en anders werkt het nog niet goed omdat die kabel beroerd is bevestigd, je kunt het testen door de kabel los te pakken en met de hand het heveltje op de achterbrug te bedienen.
NH-Ford
Eentje met een AB bak en die uren kun je beter laten staan.
Tevens heb je alle andere dingen zoals bij elke trekker in die uitrusting, hydr. pomp, synchromes, schalelvork etc.
Mfjes
Zou hier geen gemodificeerde bak in zitten dan?
MF tractorfan
Die kabel is geloof waardig, komt veel voor (kabel los) en je kan het simpel bedienen op de achterbrug. Of de versnellingsbak goed is heeft vooral te maken met de manier hoe de gebruiker er mee om springt. AB groep mag je nooit rijdend schakelen. Gezien de urenstand lijkt het me verstandig advies in te winnen over de onderhoud historie van deze trekker bij de plaatselijke MF dealer.
Mfjes
@MF tractorfan hij komt niet uit de buurt dus zal de persoon even vragen of hij wat weet van de histrorie
Mfjes
Maar hoe kan ik kijken of de bak nog goed is puur door te voelen onder het rijden?
De MF man
Een ab bak is kapot of goed, als je er goed mee omgaat prima bak, schakel je rijdend heb je hem zo kapot
NH-Ford
@De MF man en moet zijn modificatie's gehad hebben. Te zien aan een gele plastic afdekkap pp schakeldeksel bij versnellingspoken.
Mfjes
@NH-Ford heb je hier een foto van?
NH-Ford
@Mfjes Nee.
Maar één advies, neem even iemand met verstand van zaken mee, is altijd beter dan zelf reactie van een forum proberen te interpreteren.
goeiedag eem
@De MF man dat klopt, de buurman heeft er ook een , een 3060 met AB deze bak zijn de schakelvorken van gemodificeerd en is de AB volledig gereviseerd. Als ik met grote lasten rij schakel ik hem wel al rijdend van de A naar de B zonder te kraken alleen moet je het met beleid doen, anders kom je met grote lasten niet weg in de B groep. Het zijn wel de gevoelige bakken waar nog wel eens wat aan mankeren kan
De MF man
@goeiedag eem ja dat is ook geen probleem van de a naar de b maar andersom moet je rijdend niet doen
goeiedag eem
@De MF man nee oke das waar maar ook dat gaat met net beleid ook goed, ligt ook veel hoe er met een AB bak om gegaan wordt
Mfjes
Maar als de bak al 11 duizend uur mee gaat moet het toch ook wel goed zijn als hij nog prima schakelt?
NH-Ford
@Mfjes Hij kan met 10.500 versleten zijn, dan zit jij met 11.000 met een versleten bak.
MF tractorfan
@Mfjes
Hoe is het afgelopen met de bezichtiging?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3065 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN