Illustratie van:

Ford 3000 - Wat kan er stuk gaan aan de waterpomp ?

Wat kan er stuk gaan aan de waterpomp wordt toch aangedreven door de V-riem .
Thermostaat werkt prima gaat open op 80/85° wat kan er nog mislopen waarom water van radiator niet warm wordt maar de motor loopt wel zeer warm.

Deel dit topic

Reacties

stephan-inter
De schoepen van het waaierrad af
Krikke 3
@stephan-inter Je bedoeld de schoepen van de ventilator of binnenste schoepen van de waterpomp zelf ?
GerbertXL
@stephan-inter per ongeluk een JD waterpomp erin gezet?
stephan-inter
@GerbertXL ik weet niet of de waterpomp van een Ford kunstof of stalen schoepen heeft. Ik herken het inderdaad bij jd motoren. Veel waterpompen vervangen op het werk.
Klein Rot
@Krikke 3
Thermostaat kan vastzitten waardoor water alleen in het blok circuleerd. Koeler kan inwendig verstopt zitten.
monster 2012
Schoepenwiel los op het asje dan draait de als wel met de poulie mee maar blijft het schoepenrad stilstaan of naaf van de pouly los op de as van de waterpomp of de radiateur verstopt maar dat kun je testen door de motor te laten lopen en de thermostaat er uit te halen,normaal gesproken gaat hij dan wel door temperatuurverschil circuleren
Krikke 3
Oké ga ik even uit proberen, zou het kunnen dat ik er te weinig koelvloeistof in gedaan heb dat hij niet goed ontlucht was ? toen ik de slang van het thermostaathuis en thermostaathuis zelf eraf haalde heb ik geen koelwater tegengekomen.
monster 2012
Zou kunnen dat er nog een luchtbel in zat.als je de bovenste slang er af haald kom je daar zeker vloeistof tegen zoniet dat zat er te weinig in.gewoon motor laten warm draaien en de dop van de radiateur er af laten totaal gaat er denk ik ongeveer 10 liter in indien hij leeg is
Krikke 3
@monster 2012 bedankt voor uw info
+2
dendeze
Je hebt toch ook niet de thermostaat verkeerd om zitten?
Krikke 3
Thermostaat zit juist , het koper naar de kant van de motor toch.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden motor , waterpomp en radiator geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
783
TREFWOORDEN