Welke opraapwagen past beste in ruig gras

Voor mijn bedrijf zoek ik een opraapwagen. Compact niet te duur en vooral niet te groot. Gebruik in bermen en natuurgebieden. Maaien met lely maaier harken met een acrobaat.

Welke wagen past dan. Vooral welke invoer. Balk rotor of die wals van de krone turbo wagens? Stekende pickup heeft beter zicht slepend haakt minder snel. Kom maar op!

Deel dit topic

Reacties

+1
CoenNijenhuis
@valmet 605 een Taarup 1015, die gebruikt @Wimariete ook voor zulke werkzaamheden, en anders een rapide 80 met enkelas eronder.
SJB533
Quote Reactie van @CoenNijenhuis:
een rapide 80 met enkelas eronder.

Nou is een Rapide al zo'n zwaar ding, ga je m dan ook nog op een enkele as door de beheerslanden sturen? 🤔
+1
tone29
@SJB533 invoer is ook nog eens bar slecht van die dingen. In het verleden hebben wij ook zn zelfde soort iets gehad. De krone titan wagen met rotor invoer was 10x beter
+2
Fast Eddy
Krone of Deutz-Fahr. Dat zijn de beste wagens voor dat werk.
valmet 605
@Fast Eddy welke krone wagens? Ik kom er veel tegen met een wals met vingers. Is dat wat?
+1
Fast Eddy
@valmet 605

De rood met beige met slepende pickup.
Fast Eddy
@valmet 605

Ik bedoel de wagen die SJB533 stuurt. Maar die andere wagen is nieuwer en werkt iets beter als de oude denk ik.
+2
Wimariete
Ik vind de taarup 1015 de ideale wagen daarvoor. Klein, compact, zeer wendbaar en er kan ingeval van dat ruige, taaie beheersgras veel vermogen voor. Ik heb meerdere merken gebruikt voor deze doeleinden maar de taarup bevalt mij het beste. Ook qua onderhoud. Weinig draaiende delen. Zeer eenvoudige wagen.
langeslagdiesel
Als het alleen voor opruim werkzaamheden is, en er hoeft niet gesneden te woorden zou ik voor een knappe miedema presto gaan. Deze kunnen vrij goed acrobat proppen verwerken. Snijden is ruk bij deze wagens, dus daarom zijn ze goedkoop in aanschaf. Ze vragen ook niet schofterig veel vermogen en zijn ook niet zo heel hoog. Dus in een taluud berm lig je niet zo snel om. En ze zijn degelijk geconstrueerd, getuige de grasdroger die al jaren met deze oude wagens rijd.
+1
valmet 605
@langeslagdiesel Opeinde rijd er mee toch. Zijn die niet ook nog wat korter gemaakt?
case 745 xl
@valmet 605 klopt die zijn korter gemaakt om er 2 achterelkaar te kunnen hebben.
+1
langeslagdiesel
@valmet 605 denk van wel ja. Maar voor ruig terrein. En gewas zijn het nog leuke wagens.
+2
valmet 605
@CoenNijenhuis en @Wimariete ik vind dat geweldige wagens. Ze zijn alleen zo breed. Daar loop ik mee vast bij bepaalde klussen. Blijven wel mooie karren.
+1
CoenNijenhuis
@valmet 605 Wat is de maximale breedte die je aan kan houden?
valmet 605
@CoenNijenhuis zou een trekker van 2.20 voor komen. Een taarup 1015 gaat naar de 3 meter volgens mij... ik wil eigenlijk binnen de 2.45 blijven
CoenNijenhuis
@valmet 605 Misschien wil @Wimariete het wel even voor je nameten?, ik denk dat als je een wagen met fatsoenlijke wielen naast de bak hebt(laag zwaartepunt) , je al snel te breed uit gaat komen..
+1
valmet 605
@CoenNijenhuis ik heb ze al opgemeten. Ik wil ze er ook gewoon onder hebben
Wimariete
@valmet 605 mijn taarup 1015 is 275 cm breed. Staat op 550/65/15,5 banden. Met de bovenbouw ingeklapt is hij 290 cm hoog. Uitgeklapt komt er een ruime meter bij bovenop.
+1
valmet 605
@Wimariete word lastig tussen bomen en bepaalde hekken in parken.
+1
SJB533
Als je veel in bermen werkt, lijkt mij een slepende pick-up juist makkelijker. Klapt immers weg bij een obstakel, waar een stekende in puin ligt. (Jup, heb het effect van een inspectieput ooit eens gezien. Gelukkig had die zijn codicil ingevuld) Bedrijf hier in de buurt had altijd Krones, weet niet wat ze nu nog gebruiken. Het werk van de gemeente hebben ze niet meer, dat doet nu een ander. Dat bedrijf gebruikt daar een Claas Quantum 3500 voor.
valmet 605
@SJB533 ik vind de schuitemaker en claas rapide van die looiege karren. Een slepende pick-up is denk ik wel mooi maar vreet een stekende misschien niet beter proppen
+1
marco2250
@valmet 605 een schuit krijgt alles erin alleen wel wat zwaarder trekken
deJong
@valmet 605 je zult onderweg ook watpickup tanden kwijtraken dus dan is een schuitemaker of taarup ideaal kun je zo van achteren nieuwe insteken😁👍
jehan
Ik neig ook naar een taarup met slepende pickup. heb daar heel wat sloot en bermen maaisel mee opgeladen ..stond er elke keer versteld van hoe die de proppen naar binnen slokte ..wel de messen eruit ..zo heel wat kilometers maaisel voor het waterschap aan een hoop gereden ..maaisel wat uit de beek gekorfd was ..zat soms er veel zand en water in ..de modder kwam soms voor uit het hek ..niet hoger laden dan de helft van de bak ..ander werd het toch te gek
casejxu
@jehan plus een taarup weegt niet bijzonder veel. En desnoods de boven bouw der af voor onder en tussen bomen.... en eigenlijk dan voor dit werk een bombestendige de blauw rotor der in😁
+4
jehan
@casejxu juust ..ook klus gehad langs auto wegen ..met een hele stoet dagen langs de weg bezig geweest..eerst trekker met maaier toen trekker met acrobaat daarna ik met de trekker en taarup . toen trekker met veeg machine..en tot slot de schrikwagen .. met 2 man er bij met bosmaaier ..was de ladewagen vol stond de hele stoet een 45 minuten stil ..want ik was daar zolang mee bezig om het weg te brengen naar een stortplek..t duurde meestal ook zon beetje de tijd om een wagen vol te laden..kwam ik met een voorstel om na een dag zo gewerkt te hebben om volgende dagen met een taarup extra te komen ..dan kon de stoet mooi door gaan tijdens het lossen van de wagen..was geen goede opmerking kwam ik achter met het zien van die blikken op die mannen hun gezicht
+3
valmet 605
@jehan je steelt zomaar een doorbetaald pauze 🤣
+1
jehan
@valmet 605 ja en hoeveel wel niet he ..ik mocht geen pauze houden want dat werd te duur
+1
Pieter Buren
@jehan waarom kunnen die lui dan niet gewoon doormaaien? Jij kunt veel sneller laden dan zij kunnen maaien lijkt me. Heb je alleen maar een extra begeleidingswagentje nodig.
+2
jehan
@Pieter Buren nee dat mocht niet was te gevaarlijk 2 keer over een actie wagen . regels van de provincie
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @casejxu:
bombestendige de blauw rotor

Dat zijn massieve platen toch?
Wat weegt zo'n rotor?
+1
casejxu
@hobbyboer ja volgens mij wel. Geloof gelijkwaardig als een olifant? Heb ze nog nooit in het echt gezien eigenlijk maar ken ze van fotoos
+2
CaseCS130
@casejxu Ik heb em wel in het echt gezien. Compleet massief ja, onvoorstelbaar. Wat het gewicht exact was weet ik niet. Volgens mij niet een heel groot succes geworden omdat de rest van de wagen hier niet op gebouwd was.
+1
valmet 605
@CaseCS130 ik durf dit model iets makkelijker te kopen.... ik weet nog 1 of 2 complete invoeren te liggen
+1
contitour
Ik raap zelf ruig spul op in de Ooijpolder met mijn Mengele LW uit 1982 met opvoerketting. Het fijne van die wagen vind ik dat ie smal is en ik moet zeggen dat ie ook behoorlijke dikke proppen kan verhapstukken. Nu moet ik wel zeggen dat ik geen ervaring heb met nieuwere opraapwagens. Het gaat niet perse snel maar hij hapt het wel weg.
+1
valmet 605
@contitour ik heb dit jaar met een mengele geladen. 110pk 1700 toeren... paar keer hem vies uit de zak horen gaan. Veel wagens kunnen bulten vreten maar die mengele luste het ook wel ja.
+1
valmet 605
Aflopen jaar een klus gedaan met deze wagen dat ging ook prima.

tractorfan.nl/picture/1464631/…
+3
contitour
@valmet 605 Deze jongen heeft zelf een oude Mengele omgebouwd tot rotorwagen. Wat hij doet is ook best ruig werk, kooiwielen op de opraapwagen..... Leuk kanaal op youtube
+2
valmet 605
@contitour zijn kanaal kijk ik al jaren. Van hem kom ik ook aan die gedachten over maaibalken
+2
contitour
@valmet 605 aha, je kende hem dus al. Ik mag ook graag naar zijn kanaal kijken. Ik heb nu voor de kleine ferguson of de Yanmar een busatis dubbele messenbalk aangeschaft om de postzegels te maaien. Eens kijken hoe dat bevalt en misschien komt er dan een grotere van BB umwelttechnik als er werk voor is.
+1
casejxu
@contitour als je Google op eigenbau rotor ladewagen kom je via ik dacht landwirt.de fotooos tegen van dit project
+2
valmet 605
@casejxu zal eens zoeken
+2
contitour
@casejxu Ik ga ook eens kijken, lijkt me een interssant project.
+2
valmet 605
@casejxu nou heb ik landwirt.com omgekeerd maar kom eigenlijk niks tegen over die rotor van de die knakker met z'n deutz. Ik zit te kijken om exact zo een wagen.
casejxu
@valmet 605 landwirt.com/Forum/439340/… helaas zijn de fotoos weg

+1
deJong
In ruig land een schuitemaker nemen vollop onderdelen en geen stekende pickup die je kapot kunt maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden opraapwagen , natuurgebieden en lely maaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!