Fiat 540 - De stuurbekrachting van mijn 540 doet het alleen nog naar links. Waar kan dat aan liggen?

Hij is ter reparatie geweest vanwege o.a. een lekkage aan de stuurcilinder. Weer thuis stuurde hij slecht. Een keertje ontlucht en toen ging het naar links weer redelijk (pomp is ook niet heel best, maar goed genoeg). Maar naar rechts wil doet ie weinig. Iemand ideeen? Het is de standaardstuurcilinder, zal een foto toevoegen.

Deel dit topic

Huib Chardon

Reacties

Huib Chardon
De beloofde foto

(klik om te vergroten)

+1
Klein Rot
@Huib Chardon
Probeer een de voorwielen van de grond te halen met een krik en dan een paar keer sturen van uiterst link naar uiterst rechts. Misschien zit er nog lucht in het systeem
+1
Fendtgouw
Ook ik heb een fiat met hetzelfde probleem een kant stuur hij licht, maar af en toe naar links heel zwaar.
Is het een hulp stuur cilinder of een echte stuurbekrachtiging met orbitrol.
ik heb er een met hulp stuur cilinder, hierbij is een keer de slang vervangen van de cilinder naar het verdeel blokje die gevoed word door de hydrauliek pomp. De slang naar de cilinder ook los gehad om te luchten. er was verschil maar nog niet 100 procent.
Huib Chardon
@Fendtgouw het is een hulpstuurcilinder
Fendtgouw
@Fendtgouw

(klik om te vergroten)

+1
b-loc
Enkele jaren geleden heb ik dezelfde vraag gesteld.
Ik ben zelf geholpen met het antwoord van @Dairy-Special
tractorfan.nl/topic/161511/
+1
Huib Chardon
Dank voor de reacties! Ik ga het proberen en kijken of het beter wordt.
fiatfan
Je moet die ring verdraaien aan het eind van de stang, net voor de commandoklep. waarschijnlijk na de reparatie een kant op komen te staan
Fendtgouw
Is het sturen beter geworden na het afstellen van de cilinder?
+2
Huib Chardon
Sorry voor de late reactie, maar het verdraaien van de zuigerstang was inderdaad de oplossing. Wat kunnen dingen toch eenvoudig zijn als je weet hoe het werkt! Dank je wel! Stuurt weer zo licht als een veertje.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 540 en hebben de trefwoorden lekkage en reparatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!