Bergmann naar Kamps de Wild, Claas stopt met opraapwagens



De distributie van Bergmann wordt per 1 juni overgenomen door Kamps de Wild. Het bedrijf uit Zevenaar neemt het merk over van zusterbedrijf Reesink Agri.

Deel dit topic

Reacties

+1
mdoornekamp
Lijkt me wel raar dat Claas zou stoppen met opraapwagens. Beetje vreemde aanname van de journalist.
+1
GerbertXL
@mdoornekamp lijkt mij een logische aanname maar het is wel verstandig een vinger aan de pols te houden want je weet simpelweg niet alles. Wel ben ik benieuwd waarom ze bergmann naar kamps de wild zouden brengen, lijkt me een gevalletje vestzak-borstzak, zelfs al zou claas met opraapwagens stoppen.
rickboer blija
@GerbertXL vermoed dat het iets te maken heeft met het dealer netwerk, reesink agri moet specifiek dealers zoeken voor bergmann. Terwijl kamps de wild een heel (claas) dealernetwerk klaar heeft om zo de wagen neer te kunnen zetten, wat er hopelijk voor zorgt dat ze bergmann wagens meer in het veld (aan het werk) kunnen zetten
GerbertXL
@rickboer blija Ja dat is helemaal en totaal logisch, als claas zelf geen opraapwagens in het programma zou hebben...
Ik vind het juist logisch dat bergmann bij reesing zat omdat kuhn geen opraapwagens heeft. En veel dealers onder kamps de wild zijn ook dealer van tebbe, dat is ook een vreemde situatie.
+1
radium45
@GerbertXL Tebbe komt grotendeels uit de Kaweco fabriek hier in Hengelo. Dus iets logica zit daar wel achter.
Jotke
@rickboer blija

Zit wel wat in. Hier de ex John Deere dealer heeft nadat Veenhuis is gestopt met de wagens ook een Bergmann opraapwagen als demo gehad. Wat ik me kan herinneren is dat geen succes geworden en is het bij die ene gebleven.

Later een Tebbe silagewagen, ook niet veel. Uiteindelijk door de overnames van Jamo( waar de Tebbe ook vandaan kwam) en Westrenen( ex Beusekom) Schuitemaker en Lely. Dat is wel een succes geworden, al is Lely dan inmiddels afgevallen.
+1
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Lijkt me wel raar dat Claas zou stoppen met opraapwagens. Beetje vreemde aanname van de journalist.

Zie pb voor een onderbouwing.
+3
langeslagdiesel
Weer een stuk Bautz geschiedenis naar de klo,,,,,. Met deze gas en staal prijzen zullen er wel meer fabrikanten op het achterhoofd staan te krabben.
+1
JD3010
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Bautz

Haha, daar heb ik nog een stukje erfgoed van. Helaas was dat echt het einde van Bautz, dat was wel echte kwaliteit.
+1
Claas Holland
@langeslagdiesel de maaiers en de schudders kwamen ook van bautz.
JD3010
@Claas Holland En wat dacht je van de Dominator maaidorsers, dat was ook het concept van Bautz.
Claas Holland
@JD3010 dat staat niet vermeld in de geschiedenis van CLAAS, dat weet ik niet. bautz bouwde volgens de Claas geschiedenis groenwinning machines
JD3010
@Claas Holland Dan moeten ze dat aanpassen.😉
Bautz bouwde ook maaidorsers, de Titan waren de laatsten. Die zijn ook nog effe verkocht als Claas in hun kleur.
tractorfan.nl/picture/640074/…
Ik kan wel een demo voor je regelen. 😊
Claas Holland
@JD3010 geen idee, er staat wel meer niet beschreven van CLAAS, ben ik achter, zoals de spit ploegen, claas-group.com/the-group/history/…
JD3010
@Claas Holland Waarschijnlijk bedoelen ze hier de uitbreiding van hun assortiment. Maaidorsers maakte ze zelf toen ook al.
Het concept van de motor voorin hebben ze lang gehouden, ik meen dat die in de Tucano nog steeds voorin zit, maar weet dat niet zeker. Wel van de Dominator.
+1
Jotke
Opmerkelijke keuze van Claas als je het mij vraagt, mochten de geruchten kloppen.

In een tijd dat de meeste trekker fabrikanten proberen fulliner te worden juist een deel wat je hebt stoppen...

Maarja, John Deere heeft ook SABO en daarmee de douwmaaiers, robotmaaiers enz van de hand gedaan en zweert erbij geen fulliner te willen worden.
+1
langeslagdiesel
@Jotke ach je moet het zo zien. Als je een dobbelsteen in handen hebt dat heb je 6 verschillende nummers in handen. Ga je er mee gooien dan beland er altijd 1 kant vol in het zicht en 1 kant volledig uit het zicht. De andere vier kanten zijn zichtbaar, maar daar houd het ook mee op. Dat is met fulline fabricage niet anders. Je kan niet altijd alles willen hebben.
+2
arjanvw
@langeslagdiesel denk dat het marktaandeel van de Claas opraapwagens ook niet heel groot is. De ontwikkelingen gaan wel steeds door. (Bij de concurrentie)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kamps de wild , distributie en bergmann geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0