Rabe Ploeg - Afstelling van de rister

Beste,

Wij zijn 3 jaar in het bezit van een rabe star 4 schaar. Nu sinds dit jaar ploegt 1 kant de 2 de rister veel hoger als de andere 3 scharen. Tippen staan alle 4 gelijk en de risters staan ook mooi op 1 lijn. Iemand die weet waar dit aan kan liggen?

Mvg Tim

Deel dit topic

deutzke106

Reacties

Zoete
Zitten er Voorscharen op? Indien wel, zitten deze ook op dezelfde hoogte?
deutzke106
@Zoete ja de voorscharen staan allemaal hetzelfde
IHpower
Staat de ploeg vlak afgesteld? Als je er achter staat moet die loodrecht staan. Even kijken of de aanslag voor het wentelen aan beide kanten gelijk staan
fiatfan
Staan de achterbanden even hard? en heeft er iemand aan de overbuik/overrug verstelling gedraaid?
deutzke106
Ja banden staan op gelijke druk en overbuik/rug is ook niks aan veranderd. Die staan nog goed
+1
2850Johndeere6R
Risterarm krom?
+1
Siete
Kan het ook zijn dat 1 vd punten krom is? Dat heb ik zelf ook eens gehad. Als hij op de grond stond viel het niet op, had je de ploeg in de hef en je keek er onder door dan zag je dat 1 vd punten net ff dieper stond dan de rest. Zal verbogen zijn door een kei oid gok ik...
Zoete
Loopt de ploeg mooi recht achter de tractor op beide zijden? Makkelijk te zien aan 3epunt tijdens ploegen. Het kan zijn dat (reden dan nog te bepalen) de ploeg breed trekt en je 1e rister meer meeneemt dan de andere 3 en dat verschil kun je dan in je 2e rister zien. Toch in zandgrond waar wij op ploegen. Kleine bij regeling van de hoek die je ploeg maakt met de trekker (horizontaal) kan daar al verschil geven. Ben je (on)dieper beginnen ploegen ?
+1
roscho
In het document op onderstaande link vind je een handleiding om ploegen af te stellen. Waarschijnlijk heb je aan de meeste punten niks omdat het altijd goed is geweest, maar misschien is er iets tussen wat bij controle niet goed blijkt:
edepot.wur.nl/140934/
+1
deutzke106
Punten heb ik al eens gewisseld en rister arm heb ik ook al gecontroleerd, maar niks vreemds te vinden
roscho
Quote Reactie van @deutzke106:
gecontroleerd

Als je nou al de bovenstaande punten hebt gecontroleerd en het ploegt nog niet goed, dan kan het haast niet anders of (de arm van) je 2e ploegschaar is krom. Meet maar eens met een rolmaat de afstand tussen de punten en vergelijk ze ook met de tegenoverliggende scharen.
Het zal niet zo zijn dat de hele ploeg krom is, want dan zouden het 3e en 4e schaar ook niet goed ploegen.
koenclaas
Hefarmen op gelijke lengte?
deutzke106
Heb de punten nagemeten, deze stonden allemaal gelijk. Heb wel de voorschaar iets minder breedt moeten zetten en minder diep. Hopen dat het hier aan ligt. Moet wel zeggen dat het met ondergronders ergers is als zonder
roscho
Quote Reactie van @deutzke106:
de voorschaar iets minder breedt moeten zetten en minder diep

Ga er maar vanuit dat dit het probleem was. Als de 1e voor te breed en te diep is, dan ploegt het 2e ploeglichaam niet genoeg grond om dit te vullen en komt daar dus een dal. En waarschijnlijk heb je de ploeg iets opgetrokken om te voorkomen dat het 1e schaar een hogere wal opgooide, waardoor het 2e schaar nóg minder grond kreeg. Het werkt steeds dubbel: wat je voor het ene schaar te veel krijgt, krijg je voor het volgende te weinig.
deutzke106
Van de week weer geploegd, heb gezien dat de 2de ondergronder iets meer naar boven wijst en iets meer van de voor weg. Deze moet dus recht gemaakt. Ook zonder ondergronders is het veel minder, maar toch nog niet perfect. Heb helaas alles al geploegd. Ga nu eens nieuwe messen zetten (deze zijn op) en ga het dan na de vruchten nog een proberen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Rabe Ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!