Fendt 611 - Oliepomp motor vervangen

Dag allemaal

Wij hebben een Fendt Favorit 611 LSA turbo (382/21/....) waarbij de oliepomp voor de smering van de motor aan vervaging toe is.
Koud heeft de motor nog voldoende oliedruk, maar eens op temperatuur geeft het lampje op het dashboard aan dat de druk te laag is.
Na demontage van de carterpan viel het direct op dat het onderste asje van de oliepomp al een gleuf in het pomphuis gesleten heeft -> geheel nieuwe pomp nodig.
Is het mogelijk om deze pomp te demonteren vanuit de carter of moet de distributie ook gedemonteerd worden?
Waar kan ik zien welke variant van de MWM 226 motor dit is zodat ik de juiste pomp kan bestellen?
Voor zover ik weet is dit een originele turbomotor (met zuigerkoeling en originele smeerleidingen voor de turbo), maar dan is er nog steeds een b variant voor de latere productiejaren.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten
Karel

Deel dit topic

MF3080E

Reacties

+1
arnoud
Distributie deksel moet er af, pomp zit in totaal op 3 punten vast. Aan de rechterkant van de motor onder de cilinderkop staat het type motor in geslagen. Maar op serie nummer bestellen dan zit je altijd goed
MF3080E
@arnoud
Dag Arnoud, dank u voor uw snelle reactie.
Ik heb de nummer van de motor gevonden, deze is ingeslagen net onder de motoroliefilter.
TD226.6.B75072
Kan het distributiedeksel er afgehaald worden met de motor in het frame of moet de voorkant (vooras+ drager) gedemonteerd worden?
arnoud
@MF3080E ja distributie kan er af zonder vooras demonteren
MF3080E
@arnoud
Ok, bedankt voor de hulp.
Tractonic
Bonjour, il est peut être intéressant de vérifier l'état des coussinets de bielle?
MF3080E
@Tractonic
Merci, je le ferai certainement.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 611 en hebben de trefwoorden gedemonteerd , temperatuur en distributie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!