Als je nieuwe afdichtingen plaatst om de torsie as van een Jd2040 waar komen dan die busjes die er bij horen?

Goedendag ik ben bezig met het vervangen van de afdichtingen bij de onderste hef as bij een jd2040.bij het demonteren lagen er aan allebei de kanten losse busjes op de as.hoort dit zo of moeten die ergens anders zitten?

Deel dit topic

Reacties

Henk 1120
@J.lensen Bedoel je de busjes waar de keerringen in opgesloten zitten? Die zitten onder in de achterbrug geperst en die kan je er van binnenuit uit tikken met een stang. Heb je geen foto van de busjes?
J.lensen
@Henk 1120 hoi Henk dit zijn niet de bussen waar de keerringen in zitten volgens mij ze zijn ook behoorlijk versleten

(klik om te vergroten)

Henk 1120
Zijn dat misschien speedi sleeve's, om een ingesleten hef as te repareren? duursma.nl/blog/… Maar door de gleuf die er in zit lijkt me dat ook niet logisch. Heb ze zo niet eerder gezien en die horen er volgens mij ook origineel niet te zitten. Misschien weet @john deere 7810 een antwoord?
J.lensen
@Henk 1120 dank je wel voor je reactie
+1
john deere 7810
@J.lensen

Deze busjes zitten in je hefkogels van de hefarmen op je hefas gemonteerd. er zijn namelijk verschillende asdiameters. dus worden gebruikt bij een dunnere hefas om de speling van je kogels op te vullen die aan de hefas gemonteerd zitten.

zo te zien zijn ze niet nieuw, maar hoeven ook niet veel te doen.
donkey63
Lijken glijlagerbussen, SKF bussen. Worden met voorspanning gemonteerd, vandaar dat ze "open" zijn. Hoe deze bij jou zitten weet ik niet.
J.lensen
Dank jullie wel voor de reacties ik snap nu waar ze voor zijn ik zal een paar nieuwe bussen tussen de kogels en de as monteren.andere vraag : ik heb op 2 punten de olie afgetapt 2 filters eruit gehaald maar ik heb maar een vulpunt achter boven op de achterbrug klopt dat
Henk 1120
@J.lensen Dat klopt wel, dat er 1 vulpunt op de achterbrug is. Officieel hoef je de olie er niet af te laten lopen bij het vervangen van alleen de keerringen. Je kan de as zover naar links of rechts duwen dat je net bij de keerring kan en door een stofzuiger op het vulpunt te zetten creëer je wat onderdruk in de achterbrug, waardoor er nagenoeg geen olie uit lekt. Maar als die toch aan verversing toe was, is dat natuurlijk het beste.
J.lensen
@Henk 1120 ik ben de tractor aan het opknappen dus alle oliën en filters zijn aan de beurt
Henk 1120
@J.lensen Mooi werk. We zijn benieuwd naar foto's. Zijn mooie handige trekkers, die 2040's
john deere 7810
@J.lensen

hoe is het met de as waar de keeringen omheen zitten? deze willen nog wel verslijten waardoor nieuwe dichtingen niet voldoende zijn.
+1
J.lensen
@john deere 7810 de as zelf ziet er nog redelijk uit ik probeer het eerst met de keerringen die waren helemaal verteerd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hef , vervangen en demonteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN