Porsche 111 - Koppeling problemen

Ik heb een Allgaier A 111. De koppeling pedaal kan je diep intrappen maar de koppeling plaat komt niet los. Toen ik de trekker kocht kwam de koppeling wel vrij maar had een kleine vrije slag. Nu niets meer. De koppeling slipt niet. Kan het druk lager versleten zijn ?

Deel dit topic

Pesker

Reacties

goeiedag eem
Hoelang heeft de trekker stilgestaan, grote kans dat je koppeling vast geroest zit door het staan en condens water. Even zorgen dat je vrije ruimte heb, Trekker starten in de versnelling , dan koppeling in trappen en en stevig op de rem trappen, behoorlijk abrupt, grote kans dat hij lis schiet, doet hij dat, dan even met slippende koppeling gaan staan, wordt hij weer mooi schoon
blauwe tractor
@goeiedag eem Met een bbetje pech heeft zo een tractor gewoon ook nog een vloeistof koppellelliing, waardoor uw theorie de mist ingaat.
Even doormidden halen schoonmaken, schuren en weer in elkaar .suc6
goeiedag eem
@blauwe tractor deze tractor heeft een gewone normale droge koppeling plaat zoals iedere oude oldtimer en dan ik het het proberen waard en anders is er nog een truckje.
Pesker
Ik heb het probleem opgelost, het koppelings pedaal wordt in de transmissie tunnel begrensd door een soort van U vorm die aan de bovenzijde van de tunnel vast zit. Het pedaal eindigt in die U-vorm en bediend een duwstang, deze duwstang drukt tegen het druklager welke de drukgroep in drukt. Op de tunnel zit een bout die de U-vormig vastzet. Door de bout los te draaien kon ik de begrenzing verschuiven waardoor de pedaal slag verdraait werd met als gevolg het druklager drukte de drukgroep veren dieper in en de koppelingsplaat kwam vrij. Operatie geslaagd.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Porsche 111 en hebben de trefwoorden koppeling en versleten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!