Illustratie van:

International 644 - Trekker valt uit, vocht in de tank?

Hallo,
Ik ging vanmiddag tanken maar de trekker begon te haperen en viel na een paar minuten zelfs uit. De trekker starte daarna wel gewoon maar viel ook bijna gelijk weer uit. Ik heb dit probleem al vaker gehad en toen heb ik spul in de tank gedaan zodat de condens met de diesel mengde. Dat hielp maar nu heb ik weer hetzelfde probleem en helpt het vooralsnog niet. De tank is bijna leeg, dat zal ook niet meehelpen. Kan het ook met verstopte brandstoffilters te maken hebben? Ik ben zelf nog maar een beginnertje dus ik weet er nog niet zoveel vanaf🙃. Als iemand een advies heeft of iets dergelijks hoor ik dat graag, alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+2
stephan-inter
Draai de leiding vanaf de tank naar de brandstof pomp eens los. Net na het afsluit kraantje. En zet dan het kraantje open. Komt er een mooie straal uit zitten je diesel filters dicht. Komt er een pis straaltje uit zit je banjobout van de tank verstopt.
@stephan-inter
Bedankt! Kan ik dat zomaar doen of moet de trekker daarna ontlucht worden? Als dit heel dom is moet je t maar zeggen hoor
+1
stephan-inter
@International2005 nee kan je zo doen. Onder de tank aan de linkerkant zie je een banjobout met een slang. Na ongeveer 20 a 30 cm kom je een kraantje tegen. Kraantje even omhoog of omlaag draaien dan staat hij dicht. Leiding bij kraantje los draaien. En dan kraantje even open. Dan kan je goed zien of er voldoende diesel uit de tank stroomt.
Is dit het geval dan kan je het in je filters zoeken. Komt er slecht diesel uit dan zit het 99 van de 100 keer in je banjo bout. Die verdenk ik omdat dit best vaak voor komt.
+1
@stephan-inter
Top, duidelijk uitgelegd. K zal dat eens proberen, je hoort nog wel wat het was.
+1
stephan-inter
@International2005 succes.
Voor meer vragen kan je altijd een bericht sturen
+6
@stephan-inter het is al een poosje geleden maar ik dacht misschien is het wel leuk als ik even zeg wat er nu aan de hand was. De banjobout was inderdaad verstopt maar schoonmaken hielp nauwelijks.Toen is de hele tank eraf geweest en bleek dat die helemaal onder de roest en narigheid zat en die is nu weer schoon. Dat komt waarschijnlijk doordat het langs de vuldop niet goed dicht meer was. Als ik de tank vol water zette liep het er bij de naad langzaam uit. Dat trechtertje op de tank heb ik laten lassen. De brandstofleidingen zijn voor de zekerheid ook maar even nagekeken en die waren ook helemaal smerig dus die zijn ook schoongemaakt. Gelijk ook maar brandstoffilters erop gezet want die waren ook niet zo fris meer en nu valt de trekker niet meer uit en loopt die weer mooi👌
+1
brauheist
@International2005 dieseltank vol met water gezet?
+1
1046
@brauheist is goedkoper dan diesel. Dat kan ik wel snappen ja🤣🤣
brauheist
@1046 in deze barre tijden moet je opzoek naar alternatieven ja😅
+1
Clayson M80
@brauheist het zou mooi zijn als een tractor op water wil lopen
brauheist
@Clayson M80 proberen kan altijd, maar zijn condens probleem zal er niet minder op zijn geworden
@brauheist haha nee, tankreiniger erdoorheen gedaan en weer leeg laten lopen
roscho
@International2005 Je kunt het best zorgen dat de tank altijd zo vol mogelijk is. Condens ontstaat in afkoelende lucht. Zit de tank vol brandstof, dan zit er weinig lucht in en kan er dus weinig condens ontstaan.
Een ander probleem is de toevoeging van biologische bestanddelen. Bij lang stilstaan laten die de diesel bederven. Gebruik je de trekker weinig, probeer dan diesel te tanken zonder biologische toevoegingen (zgn. blauwe diesel).
Op blauwediesel.nl/ vind je meer info over blauwe diesel en ook een kaartje met tankstations waar je het kunt tanken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 644 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN