Ursus 1214 de luxe gezocht

Wij hebben vroeger in 1985 een nieuwe Ursus 1214 de luxe gekocht. En ik zou graag weten waar deze nu staat. Nu was mij vraag of iemand weet waar hij gebleven is of iemand weet die zo een tractor heeft.

Wij hebben hem dus nieuw gekocht in 1985 een opvalt punt was dat er een internationaal uitlaat opstond toen. Verkocht toen aan de plaatselijke dealer die heeft hem verkocht aan familie Van Beem in Zwingelspaan. Daar is hij rond 1992 weggegaan En tot hier loopt het spoor.

Wie kan ons veder helpen.

Deel dit topic

Reacties

walker1
Grote kans dat die voor export weg is gegaan. Gebeurd veel met merken als Ursus en Zetor. Nieuw zijn ze voor kleine boerenbedrijven in Polen, Tsjechië, andere voormalig oostblok landen te duur. In het westen is er juist voor gebruikt weinig markt voor die merken, maar in oost Europa juist wel.
Bovendien is het ook allemaal al lang geleden.
Bietenbrug
Voor zover ik het zo snel kon bekijken staan er 2 geregistreerd bij rdw. Eentje uit 1983 en 1 uit 1984 maar ik weet niet hoever die data bijgewerkt is.
+3
walker1
Ik rij af en toe wel eens naar het noorden van het land en dan net voorbij Zwolle als je de A28 volgt in noordelijke richting dan staat er rechts van de snelweg een boerderij waar ook 1 of 2 van dat type trekkers staan, al kan ik vanaf de snelweg natuurlijk zo niet zien welke types het precies zijn. Kunnen mogelijk ook Zetors zijn. Zal ergens in de buurt van Nieuwleusen zijn, maar heel precies weet ik het niet, is puur dat me wel eens opgevallen is vanaf de snelweg.
Koiter
@walker1 dat is die boerderij met een schaarlift bakwagen voor reclame dacht ik. Tussen die ronde toren en zwolle in
walker1
@Koiter Die schaarlift zegt me zo snel niks, maar het is idd niet heel ver van die toren vandaan. Misschien is er een tf'er die daar in de buurt woont en weet wat voor trekkers daar precies staan? Al zal de kans klein zijn dat het om de bewuste Ursus gaat.
+1
Koiter

(klik om te vergroten)

walker1
@Koiter Ja, die bedoel ik!
walker1
@Koiter als je het poppetje iets lager zet, bij de voorkant van de stal, dan is er ook nog een Inter te zien.
selectford
@Koiter bedankt voor de info maar dit is niet dat type tractor zitten andre spatborden op
walker1
@selectford Maar wat is precies het doel van deze speurtocht? Wil je echt jullie oude trekker terugvinden? Ik denk dat kans erg klein is, wat ik al aangaf, grote kans dat die ooit voor export is weg gegaan. Wat er na '92 met de trekker gebeurd is weet je niet, is dus al 30 jaar en wat @Bietenbrug al aangaf, er zijn er maar 2 bekend bij de RDW.
Of zoek je eenzelfde trekker als jullie hadden, gewoon om zoiets nog eens te zien of even mee te rijden? Dat zal waarschijnlijk nog wel lukken, al ligt er ook aan hoe veeleisend je precies bent. Moet het precies dezelfde zijn of kan een iets lichter of zwaarder type ook, of van ander bouwjaar, iets andere uitvoering, etc?
+3
selectford
@walker1 wil eigenlijk die tractor echt terug vinden als het niet lukt is het ook goed.
Maar wie weet zit iemand op deze site die er meer over weet.

Weet zelf ook wel dat er al veel weg zijn. Maar als je het niet vraagt kom je nooit veder.
Fast Eddy
@walker1

Deze beste man zit ook op TF. @harm-klappe
+1
walker1
@Fast Eddy Die heeft een mooie verzameling 😄
selectford
Ik weet inmiddels dat hij verkocht is naar Limburg. Is naar een koe boer gegaan.
walker1
@selectford Toch weer stapje verder, maar in welk jaar zou dat geweest zijn?
selectford
Ja rond 1995

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
762
TREFWOORDEN