Ford 5000 - Positie balandeur op de krukas

Hallo,
Wij zijn bezig met het in orde maken van een ford 5000 van een kennis.
Nu is het probleem dat de motor van de trekker nog al trilt. We hebben de karterpan er onder uitgedraaid om te kijken of de motor nog een balandeur heeft. Die zitten wel aan de kruk as. Maar de vraag is in welke positie ze moeten zitten.
Iemand die dat weet of misschien tekeningen van de motor heeft. Wij konden op internet niks nuttigs vinden.

Deel dit topic

rutger-bilderbeek

Reacties

dendeze
Wat is een BALANDEUR??????
Inter644fan
@dendeze een balansas
blauwe tractor
Wanneer je nog ineens niet weet hoe je een trillingsdemper moet plaatsen, het apperaat niet kunt benoemen blijf er dan maar af met je sleutelvingers. Het trillen van de motor kan worden veroorzaakt door div factoren zoals verstuiver druk inspuitdruk kleppen speling verstuiverdruk enz enz enz dus eerst het ene uitsluien en het volgende testen. Heb je alles gecontroleerd en oke dan kun je gaan denken aan uw BALADEUR.

nl.wiktionary.org/wiki/baladeur/
.
+5
rutger-bilderbeek
@blauwe tractor Nou meneer de "expert" mijn vader is al meer dan 40 jaar landbouwmonteur en weet wel waar hij over praat. Het kan zijn dat balandeur niet de officiele benaming is, maar wij zeggen het wel altijd zo. Het enige waar wij naar vroegen was hoe deze correct gemonteerd moet worden. Bij MF weten we uit ervaring hoe maar met Ford tractoren hebben we niet zo heel veel ervaring. Nu kreeg ik een reactie (volgens mij nu door iemand verwijderd) die ons heel veel wijzer heeft gemaakt en het probleem hebben gevonden. Die persoon zij dat er een markering op staat, dat is correct en de zo als u het zegde "trillingsdemper' is verkeerd gemonteerd.
Dus misschien kun je de volgende keer gewoon en wat vriendelijkere reactie sturen of er niks op uit doen.
blauwe tractor
@rutger-bilderbeek
Het is niet zo dat u uitmaakt hoe ik moet reageren, en anders gaat u vriendelijk ergens anders uw vragen deponeren .
rutger-bilderbeek
@blauwe tractor Zal de volgende keer wel even een prive berichtje doen, om toestemming te vragen om een vraag te stellen
blauwe tractor
@rutger-bilderbeek
Dt moet je zelf weten, ik weet wel wie er zeker niet zal antwoorden DE GROETEN
+4
prairie
@blauwe tractor Voel je je nu wat beter om een ander de grond in te trappen? We zijn hier toch om elkaar te helpen?
FredEicher
@prairie volgens mij ook ja πŸ‘πŸ‘
+2
Van-Epscheuten
@blauwe tractor jij komt hier niet voor de de gezelligheid, of wel?
blauwe tractor
@Van-Epscheuten
Waarvoor kom jij dan>????
+1
cyrus-van-gelder
@rutger-bilderbeek ik heb het zelf ook regelmatig hoor, ik weet zelf ook lang niet de goede Nederlandse naam. Dat komt omdat ik lang in Australia gezeten hebt.
Maar ik denk dan : wat maakt het uit!!! Als de ander maar snapt wat je bedoeld. Er word inderdaad soms heel lullig over gedaan. Maar dat zegt meer over de persoon zelf ,dan over jou moet maar denken. Zo,n reactie gebruikt ie dan maar als zetpil.
  • πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
+5
SJB533
@rutger-bilderbeek
Niks op m uitdoen, Rutger. Lijkt me, dat het vakantietijd is, dus dan is hij weer niet te genieten... Dat gaat al zo lang op die manier, als hij een account heeft op Tractorfan.
blauwe tractor
@SJB533
Het punt dat u volle zalen vergaart is het enige wat telt dus.
+1
dendeze
Even uitzoeken wat de correcte naam is dat is natuurlijk wel een stuk duidelijker, net zoals een Engelse sleutel in Nederland een Baco wordt genoemd terwijl Baco een merknaam is, ik begrijp wel de reactie van blauwe tractor, maar vind het wel wat een overtrokken reactie.
+1
cyrus-van-gelder
@dendeze Prachtig dat je over een baco begind. Dat is een merknaam idd.
Weet nog wel dat ik er met Sjoerd over discussions had. Die bleef zeggen dat baco een drankje is. Nou toen heb ik er een topic van gemaakt he. Heel wat reacties en plusjes gehad. Ik lag echt in een deuk
  • 🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣
+2
hooidonk
@dendeze
Eerlijk gezegd kende ik het woord balandeur al wel, het zal waarschijnlijk streekgebonden zijn.
+1
cyrus-van-gelder
@hooidonk Dat is heel goed mogelijk!!
  • πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!