Claas Markant 40 - Knopers, binders doen het niet altijd

Ik sta op het punt een Claas Markant 40 te kopen, deze vandaag weest bekijken. 1 kant bind goed, andere kant niet altijd, zelfs dat de touw verkeerd door was.
Aan beide kanten zaten de touwen ook zeer los, maat waren wel goed geknoopt.
Is dit slechte regeling, door lange stilstand, of slijtage, ouderdom. En kan hier eventueel iets aan gedaan worden.
Gr

Deel dit topic

Renault_

Reacties

prairie
Het kan zijn dat de spanning op het touw vanaf de touwbox losser door de geleiders loopt dan de andere. Ieder zijn keus natuurlijk, maar ik zou een New Holland kopen.
flip1150
Bij een gebruikte (oude) pers maakt het merk minder uit. De staat van onderhoud en mate van slijtage zijn veel belangrijker.
De knopers zijn dusdanig gecompliceerd dat het vanaf hier moeilijk te zeggen is wat de fout is. Dit kan van alles zijn waardoor hij niet werk zoals het hoort. Als ik het zo zie is het in eerst instantie zorgen dat er voldoende spanning op de touw zit en zou ik ook de mesjes slijpen.
Eurotrac
Knoop apparaat opnieuw afstellen .heb je wel het goede touw ?
+1
Renault_
@Eurotrac Er zat dikke bruine in. Maar ze zei dat die al enkele jaren oud was.
flip1150
Mijn advies is touw van goede kwaliteit (ik heb Fibron) sisal 200 of nylon 300. Niet dunner (hoger getal. Getal is meter per kg)
Eurotrac
Het advies van claas is 150 200 sisal 300 400 ficelle synthetique
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Markant 40 (balenpers) en hebben de trefwoorden claas , maat , kopen , knopers , slijtage en touw geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!