Motor oliedruk wel of niet een probleem?

Bij onze Caseih MX135 gaat soms lampje oliedruk branden bij zware maar niet te zware belasting.
Nieuwe sensor en oliedrukmeter gemonteerd. Laagst gemeten waarde 3,2bar bij volle belasting dan ook weer lamp sigaal.
Motor Cummins/CDC 5,9ltr. 6cil.
1480000 uren op de teller

Deel dit topic

powerhenkie

Reacties

powerhenkie
14800h op de teller.
Geen olieverbruik en geen koelvloeistof verbruik. Temp. blijft nog in groene bereik.
Klein Rot
@powerhenkie
maakt de draad naar de sensor niet ergens sluiting tegen massa
TTolner
@powerhenkie onze mx 110 met 14000 heeft nu het probleem dat hij na 2 km rijden al in het rood staat, thermostaat, temperatuur sensor en klokje in dashboard al vervangen zonder resultaat.
langeslagdiesel
@TTolner is je radiateur goed schoon? Neemt je visco koppeling de vin goed mee? Is je pompwiel in de waterpomp niet versleten? Komt je kachel parallel op temperatuur als het blok / meter. Is je thermostaat goed om gemonteerd ? Kan van alles zijn. Stap voor stap nalopen. Een MX die goed koelt mag overigens in de verste verte niet in de buurt van het rode gebied komen. Net aan in het groene. Doet hij dat wel dan weet je eigenlijk al wat er loos is.
TTolner
@langeslagdiesel Radiateur is schoon, visco koppeling is paar jaar terug vervangen voor vaste koppeling, heb nu de thermostaat eruit gehaald en nu wordt komt hij niet eens in de buurt van het rode gedeelte, toch wel apart ik heb de nieuwe precies zo gemonteerd als de oude, oude ook nog getest een deze werkte ook nog. Zonder thermostaat rondrijden is ook geen verstandig plan. Bedankt voor de tips.
nhmonteur
De druk lijkt me goed.
Heb je ook de juiste sensor vervangen.
Sommige tractoren hebben vaak 2 sensoren. 1 voor het oliedruklampje en 1 voor een meter/balkje enz.
Weet niet of jou trekker daar ook mee uitgevoerd is
Wellicht heb je de sensor van de meter in plaats van het lampje vervangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motor , oliedruk , lampje , belasting , sensor en lamp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!