Illustratie van:

John Deere 303 - Hoe kan ik een hoger toerental op de aftakas bekomen?

Wij bezitten een nieuwe John Deere 3038e minitractor die we hadden willen gebruiken om een hakselaar aan te drijven. Onze JD draait slechts 540 rpm op vol gas maar onze hakselaar heeft 800-1000 rpm nodig om niet te verstoppen.

Is er iemand van jullie die weet hoe we met een tussenoplossing aan een hoger toerental zouden kunnen raken?

hartelijk dank voor jullie input!

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Bij sommige grote trekkers kan je de aftakasstomp omdraaien om te wisselen tussen 540 en 1000. Ik weet niet of dat bij minitrekkers ook zo is.
Ik denk dat goedkoopste en makkelijkste oplossing is om de versnipperaar in te ruilen voor een exemplaar die wel op 540 toeren kan draaien. Je zou tussen de trekker en versnipperaar een tandwielkast die versneld.
De middenaftakas van het maaidek draait meende ik 2000 toeren dus dat is ook geen optie.
+1
Melvin92
Is de draai richting wel goed?
Er bestaat ook tandwiel kasten die de snelheid verhogen, ik heb er nog 1 liggen maar dan verdraait de richting ook, onderstaande link een tandwiel kast die misschien wat is? Deze blijft de draairichting hetzelfde link.marktplaats.nl/m1744140911/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 303 en hebben de trefwoorden john deere , hakselaar , aftakas , toerental , gas en minitractor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!