Eicher Puma 2 - Bosch regelventielen hydrauliek en hefinrichting

Ik ben voor mijn trekker al een tijd op zoek naar een extra stuurschuif om een extra hydraulisch ventiel te monteren.
Nu weet ik dat het systeem van bosch uitwisselbaar is, en relatief eenvoudig uit te breiden door het monteren van extra stuurschuiven.
Echter zijn er veel verschillende uitvoeringen en benamingen, en kan ik mij niet goed duidelijk maken welke ventielen aan elkaar passen qua gatenpatroon.
Is er hier iemand die mij hier verder kan helpen?
Het ventiel op de trekker is een Bosch HY/SR 10 H1/150/4, en ik zou hier graag nog een enkelwerkend ventiel bij plaatsen.
Er zijn van bosch stuurschuiven die ook als eindplaat dienen : HY/SRZ 10C, zou deze ook aan de stuurschuif HY/SR passen?
De benaming is ook om gegaan van HY/SR... naar 0 521..., deze ook uitwisselbaar, of zit hier ook verschil in bij het gatenpatroon?

Mocht iemand hier meer vanaf weten dat hoor ik het graag.
Bij voorbaat dank.

Deel dit topic

bart-spies

Reacties

+1
InsaneNL
Wat jij zoekt is het Bosch sb7 systeem en in principe zijn alle ventielen na het hef ventiel uitwiselbaar. Er zijn ook redelijk goed en betaalbare imitatie ventielen te koop van ak-regeltechnik, bij zowel kramp als granit en op eBay te krijgen. Deze ventielen zijn om te schakelen tussen enkelwerkend en dubbelwerkend door een inbus in of uit te draaien.
bart-spies
@InsaneNL Top, dankjewel.
We gaan inderdaad eBay af voor een tweedehandse, maar dan weet ik nu iig dat het past
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Puma 2 en hebben de trefwoorden trekker , eicher , hefinrichting , hydrauliek , ventielen , hydraulisch , monteren , bosch en hydraulisch ventiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!