Strautmann Kuilvoersnijder - Er komt voer tussen het snijmes achter, wat is hier de reden van?

Sinds kort komt er soms voer tussen het snijmes achter van mijn Strautmann kuilvoersnijder. Is het mes dan versleten? Het is een strautman hx-4

Deel dit topic

Nooren

Reacties

Fendt926Driver
Mes is niet versleten de drukplaatjes wel.
Even nieuwe plaatjes laten monteren en het snijdt weer een tijdje
Nooren
@Fendt926Driver als het alleen om de druk plaatjes gaat, dan is het makkelijk op te lossen
jammermaarhelaas
Dit is er niet een met dubbele, tegen elkaar in bewegende messen?
+1
Nooren
Nee 1 vast mest en de andere gaat op en neer.
spotmelker
Met name bij maïs komt dit voor. Rommel komt overal tussen. Even de drukplaatjes losschroeven (torx bolkopschroeven en een tik met hamer geven, dan draaien ze makkelijker los) en het achtermes er afnemen en alles goed schoonmaken. Drukplaatjes die dichtst bij de hoek zitten in de bankschroef zetten en als referentie nemen en de anderen voorzichtig gelijk maken. Mes en snijraam tand voor tand slijpen, zachtjes, niet blauw maken. Dan alles weer monteren.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Kuilvoersnijder en hebben de trefwoorden voer , strautmann , mes en kuilvoersnijder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!