Illustratie van:

Ford 2000 - Wat zit er achter deze bout?

Kan iemand mij vertellen wat er achter deze bout zit? Zit net onder het peilpunt van de achterbrug en heeft een platte kop

Hij lekt huet namelijk 😬

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
sjorsthissen
Je bedoelt een sleupkopschroef. Even ter zijde: Wat je losdraait met inwendig gereedschap is een schoef en waar je uitwendig gereedschap voor gebruikt is een bout. (het is dus bijvoorbeeld inbusschroef en niet inbusbout, hoe groot hij ook is)

De schoef die je bedoelt houdt aan de binnenzijde de retourleiding van de hydrauliek vast via een steuntje. Als je 'm er uit zou draaien zorg je er zelf voor dat je de tractor kan gaan splitten tussen bak en achterbrug om de schroef weer in het steuntje van de hydrauliekleiding te krijgen.
Hendrik1
@sjorsthissen top! Bedankt voor uw reactie, hij lekt hier langs dus denk dat er een koperring tussen moet?
Rick V
@sjorsthissen het is dan zelfs ook geen inbusschroef als je echt zo correct wilt zijn, inbus is een fabrikant dus het gaat dan over een binnenkantschroef! 😉
husky
@sjorsthissen ook mijn dank voor je tip, bij mij lekte hij ook maar kon hem nu nog iets aandraaien en lekt niet meer 👌👌
+2
sjorsthissen
@Rick V geen binnenkantschroef, maar een binnenzeskantschroef 😃 . Maar met inbus is het net als met Maggi. De merknaam wordt door anderen voor het artikel gebruikt.

@Hendrik1 , bij mijn 3055 zat hier een usit-ring achter. Even op google kijken als je niet weet wat dit is.
Hendrik1
@sjorsthissen bedankt voor je reactie, dan heb ik nog een vraag, weet je toevallig ook of je de hendel van de aftakas er zo af kan halen? En zit hier ook een keering achter?
Rick V
@sjorsthissen ik had ook getypt binnenzeskantbout maar mn telefoon lijdt aan een autocorrectie syndroom 😉
leonardvdm
@sjorsthissen fout het heet geen inbus maar zeskantige steek sleutel
sjorsthissen

(klik om te vergroten)

sjorsthissen
Zie nr 6. Is een O-ring. De O-ring valt in een kamertje. Als je de hendel verwijderd kun je de O-ring vervangen. Probeer wel in te schatten of de hendel er soepel af gaat want hij moet er ook weer op, en als dat niet makkelijk gaat heb je er last van dat je het asje waar hij op moet naar binnen drukt.

Op website van New Holland kun je van alle modellen de exploded views zien met de pos lijsten en onderdeelnummers.
jammermaarhelaas
@Hendrik1

Quote Reactie van @sjorsthissen:
Als je de hendel verwijderd kun je de O-ring vervangen.

Heb zelf deze O-ring al twee keer vervangen. Neem die van de NH Dealer (in zakje van NH, zijn ook niet zwart maar donker rood/bruin). Mijn ervaring is dat die uit een assortiments doos zo weer lek zijn, zal net een andere maat en of materiaal zijn (Ford is Amerikaans).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden ford , lekt en achterbrug geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!