Illustratie van:

Fendt Favorit 3 - Aftakas Schakelt Niet In

Hallo

Ik heb een Fendt Favorit 3 S.
Het probleem is dat de PTO niet gaat draaien.
Ik kan hem wel schakelen van 540 naar 0 naar 1000 toeren.
Dat kan ik zien als de deksel opzij gedemonteerd wordt waar je de PTO inschakelt.
Dan zie je ook de bovenliggende as die de PTO as aandrijft.
Er zit een behuizing om die boven liggende as.
Het lijkt een behuizing waar een Oliekanaal door loopt.
Is de PTO bij dit type Fendt Hydraulisch geschakeld??
En kan het zijn als het olie niveau te laag is in de bak dat het hydraulische gedeelte niet werkt, en de PTO niet gaat draaien?

Groeten

Deel dit topic

Reacties

joloboy116
Hallo, Ik heb een Fendt Farmer 3s, met ronde motorkap en ik ga er even van uit dat er enkele gelijkenissen zijn tussen de farmer en favorit. Dus de aftakas schakelt niet in, maar je kan wel met de andere hendel van 1000-0-540 schakelen. Ik weet niet hoe de aftakas ingeschakeld wordt, maar ik heb wel een doorsneebeeld gevonden van de farmer 3s met ronde motorkap. Wat ik kan zien is bij nummer 41-42 is het paarse deel waarvan ik denk dat het de koppeling is. Ik hoop dat dit wat extra informatie is voor je.

Jolan Hendrickx

(klik om te vergroten)

Doorsneebeeld
Fendttrisixfan
Inschakelen gebeurt alleen mechanisch, kun je aan de tussenbak niet ergens een deksel afdoen normaal dat je de pto koppeling ziet zitten?
basia
De Favorit 3 serie heeft GEEN vloeistofkoppeling , maar een 2 traps drukgroep , de aftakas koppeling bedien je met de handel links aan het stuur ( Ook zoals bij de Farmer serie )
Misschien heb je de handel aangetrokken staan ?
HummelDT54
@basia onderste as is van de PTO 540/1000.
Die moet worden aangedreven door de tandwielen erboven.
Die tandwielen blijven ten alle tijde stil staan. Die as loopt ook NIET door naar de vertanding links boven van de kruipversnelling.
Het gedeelte linksboven(kruip) is apart te draaien van het gedeelte rechtsboven(PTO).
Loopt hier nog weer een as doorheen??
Hoe zorg ik dat dat gedeelte rechtsboven gaat draaien??

(klik om te vergroten)

Pto inschakeling
basia
Ik denk dat je toch verder moet zoeken waarom je geen aftakas aandrijving hebt ; misschien ergens een as met versleten plines of de koppeling moet het probleem zijn ( splines in plaat of plaat defect )
Koppeling handle heeft nog wel vrije slag ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 3 en hebben de trefwoorden fendt favorit 3 , gedemonteerd , aftakas , hydraulisch , toeren , favorit , deksel , schakelen en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0