John Deere 2250 - Problemen werking hydraulische hefmast

Beste

We beschikken over een John Deere 2250 met achteraan een hydraulische hefmast aan gekoppeld.

Wanneer we de hendel in de cabine volledig bedienen blokkeert onze mast regelmatig met het naar boven gaan. Hefmast is een enkelwerkende cilinder.

Als we de hendel heel zachtjes bedienen (dus niet volle kracht) dan gaat hij wel mooi naar boven. Vanaf we dus de hendel volledig bedienen of het toerental opdrijven door wat gas te geven blokkeert hij regelmatig. Vervolgens moet je dan eerst druk lossen en opnieuw proberen.

Het laten dalen van de mast is geen probleem.
Hebben jullie enig idee wat het probleem hier kan zijn?

Wat hebben we al ondernomen:
- Retourfilter vervangen
-Transmissiefilter vervangen en zeef gereinigd onderaan in het carter
- Hydraulische olie vervangen en staat mooi op niveau
- De mast is ook opnieuw ingevet
- Filter bypass klep is gecontroleerd

Deel dit topic

Levi-Laroche

Bijlages

(klik om te vergroten)

De mast blijft op willekeurige plekken blokkeren.

Reacties

+4
Klein Rot
@Levi-Laroche
Zit er ook een slangbreuk beveiliging in de slang naar de cilinder, zit deze in de goede richting gemonteerd.
+2
marco955
De snelkoppeling kan ook dicht slaan als die niet goed meer is . Probeer het maar met een andere snelkoppeling of in een ander ventiel aan de trekker
Levi-Laroche
@marco955 uiteindelijk de snelkoppeling op de slang van de hefmast!
Eurotrac
Geeft de pomp niet teveel liters voor de hefmast probeer eens met een reduceer er tussen
Calihenk
@Eurotrac reduceer ventiel doet alleen druk. Een flow regelaar kan de oliestriom regelen.
jan4072
Zoals Levi-Laroche schrijft zit er waarschijnlijk onderaan de hef cilinder een slangbreukbeveiliging die verkeerd om gemonteerd is. Het is meestel niet meer dan een kogeltje al of niet met een veertje. die als de doorstroomsnelheid te groot wordt de doorstroom afsluit.
+1
Petje11
Ik zou ook zeggen slechte snelkoppelingen.
+1
Calihenk
Probleem allen bij omhoog gaan van de mast. Is dus niet de slangbreukbeveiliging, want die zit in de daalfunctie. Ben ook geen liefhebber van dit pseudo veiligheidsventiel. Als die lange tijd niet gebruikt is, zal door vervuiling dit ding niet meer werken als die juist moet werken. Denk eerder aan een te kleine snelkoppeling of defecte snelkoppeling die bij een plotselinge vloeistoftoename dichtslaat.
+2
Levi-Laroche
BINGO!
bedankt mannen voor alle reacties maar het was uiteindelijk het mannelijke gedeelte van de snelkoppeling van de hefmast op de tractor. Het verend pinnetje was helemaal afgesleten. Nieuwe hydraulische leiding laten maken met nieuwe koppelingen en het probleem is opgelost!
+1
wilbertkw
@Levi-Laroche mooi dat je ook een terugkoppeling doet wat de oorzaak was👍
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2250 en hebben de trefwoorden john deere , cabine , toerental , werking , cilinder , vervangen , filter , hendel en hydraulische geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!