Chinese stuurautomaat kun je zelf opbouwen

Als je een beetje handig bent:

Het Chinese FJ Dynamics levert een complete RTK-gps-stuurautomaat van nog geen 6.000 euro. Het systeem is eenvoudig verpakt in twee dozen en je kunt het in principe zelf opbouwen:


Voor velen is de relatief lage aanschafprijs een mooie kans om op een laagdrempelige manier in te stappen in de precisielandbouw. Stuurautomaten van bekende concurrerende merken kunnen tot wel twee keer zo duur zijn. De stuurautomaat is op het moment via diverse kanalen te krijgen met prijzen van 5.750 tot 5.950 euro.

Bron: Nieuwe OogstDeel dit topic

Grasbaal

Reacties

Fordje4600
Klopt, afgelopen zaterdag op de vervaet gebouwd. 6 uurtjes in totaal
GerbertXL
@Fordje4600 kan het eigen stuur er ook op of moet dat treurige race stuur erop?
Ruben-Wind
@GerbertXL nee dat race stuur moet er helaas op
Fordje4600
@GerbertXL zit een botsautostuur op, hij is gelukkig wel vrij groot, dat is handig bij de vervaet want die stuurt zwaar als je langzaam rijd. Ik laat zelf wel de kap van het stuur eraf, lijkt wel iets stoerder
Fordje4600
@GerbertXL originele stuur is wel eenvoudig aan te passen wil je dat hebben
Willem19
Er zijn meerdere systemen in omloop die ook op dit soort geld zitten, Hebben jullie wel eens gehoord van FieldBee ( www.fieldbee.com ) hiermee kun je zelfs een eigen netwerk mee op gaan bouwen... Is tjechies van oorsprong, trimble (amerikaans) heeft er een pest aan...
BuvaM
@Willem19 In dit topic staan er ook meerdere: tractorfan.nl/topic/205638/
Pauls
Quote Reactie van @Willem19:
Is tjechies van oorsprong
Nope, is Oekrains. Ik heb nog een basis versie uit 2016. En wat signalen ontvangst betreft, is zeer belangrijk, ik heb kleine percelen in huizenrijke omgeving, en daar wil niet elke gps een stabiel signaal geven, ook 3G of 4G moet zeer stabiel zijn als correctie. Het gratis Fleposs signaal (in belgië) valt soms weg tussen de huizen en dan wil het signaal dat ik 2m links of rechts stuur om dan 10m verder terug op de oorspronkelijke lijn te komen, gelukkig heb ik geen bediening op het stuur, ik zou anders wel wat heggen en schuttingen omver gereden hebben. Bij de nieuwere versie (L2) zou dit probleem verholpen zijn, en er is ook hellingscontrole. Bij de grotere percelen (en iets minder huizen) valt het vaak mee. @Valtra man
Valtra man
@Pauls is een gekend probleem bij de L1’s. Tegenwoordig zal elk systeem denk ik wel voldoende data bufferen om 20 min verder te kunnen zonder correctie. Ik heb correctiesignaal via de smartphone op 4G en merkte dat ik vlot 5 min uit de cabine kon zonder uitval signaal.
Pauls
@Valtra man gebruik je dan 4G via smartphone, de fieldbee (L2) en nog een tablet (met de app) via bluetooth ? Ik heb nu tablet (medion) met 4G (sim met data) , bluetooth en hotspot met bluetooth thetering (en Fleposs correctie) of hoe heb je de configuratie ?
Valtra man
@Pauls smartphone 4G via mobile hotspot naar tablet pokini (windows), AgOpenGPS & Flepos netwerk. Heb net een data kaart gekocht voor de tablet want de iphone houdt zo’n ganse dag datastreamen niet vol zonder bijladen 😛
Pauls
@Valtra man dus u werkt niet via de fieldbee app ? = enkel android vermoed ik dan ? en AgOpenGPS is enkel windows ?
+1
Valtra man
@Pauls klopt, ik heb fieldbee overwogen maar ben gezicht voor de vele functies die er zijn in AgOpenGPS
ares697
Zo wordt het wel een stuk bereikbaarder. Ben wel benieuwd hoe het in de praktijk bevalt met storingen en bij nauwkeurige werkzaamheden als poten en zaaien.
Ruben-Wind
@ares697 m’n oude baas heeft er Mais mee gezaaid. Ging prima, alles binnen de 2,5cm Max afwijking
Valtra man
@ares697 op zich speelt het merk daar niet echt een rol in, wel de kwaliteit van je signaal en hoe je de sturing instelt. Ik werk met het AgOpenGps systeem, daar kan je best wat parameters gaan instellen zoals hoe agressief hij gaat bijsturen, of wat de maximale en minimale stuurmotorsnelheid mag zijn etc.. ik weet niet hoe het zit met commerciële systemen, maar als je die settings niet goed voor mekaar hebt komt het niet goed met de nauwkeurigheid.
edwin-hensbergen
Voor dat geld ongeveer (iets meer misschien) kan je het ook wel hydraulisch gestuurd opgebouwd krijgen zonder zon ander stuur..
+1
Valtra man
@edwin-hensbergen heb eind vorig jaar nog een offerte gekregen voor een hydraulische setup van fieldbee. Was zo rond de 5500€ + samsungtablet.
tom-cox
Of met andere woorden: we maken onszelf weer een stukje meer afhankelijk van China.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gps , opbouwen , precisielandbouw en stuurautomaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!