Ford 5610 - Beginners info voor onderhoud gevraagd

Ik heb sinds deze week een nette Ford 5610 Gen II. Omdat ik vermoed dat het wel een poosje geleden is dat olie, koelvloeistof en filters vervangen zijn, wil ik dat maar even doen voordat ik er echt mee aan het werk ga. Motor en brandstof kom ik wel uit. Maar waar moet ik de achterbrug olie aftappen en vullen? (Plaatje?)

Is het ook verstandig om de koelvloeistof te vervangen? Zo ja waar tap ik die dan af? En is daar ook een filter voor?

Zijn er nog andere tips waar ik op moet letten?

Deel dit topic

Postman

Reacties

Pieter Buren
Onder de achterbrug zitten 2 pluggen voor het aftappen van de olie. Bijvullen moet rechts van de topstang. Latere gen 2 hebben ook wel eens een buis met dop met gele sticker bij de ventielen om bij te vullen.

(klik om te vergroten)

Dit is dan geen 10 serie maar het buisje tussen de ventielen is hetzelfde.
Postman
Fijn, dankjewel 🙏 daar zit bij mij idd een t-stuk met een vrije retour. De gele dop is daar vervangen door een soort gas-dop.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5610 en hebben de trefwoorden olie , onderhoud , motor , koelvloeistof , achterbrug , vervangen , filters , brandstof , filter , achterbrug olie en ford 5610 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!