15 gewonden als kar met kampioenselftal kantelt, traumaheli opgeroepenLOSSER - Een wagen achter een tractor is zaterdagavond gekanteld aan de Havezatensingel in Losser. Hierbij zijn ongeveer 15 personen gewond geraakt, enkelen hebben volgens de brandweer botbreuken opgelopen.

Vreselijk dit en sterkte voor alle betrokkenen.

Bron

15 gewonden als kar met kampioenselftal kantelt, traumaheli opgeroepen
gelderlander.nl

Deel dit topic

16045HSX

Reacties

+1
Grasbaal
Wat een drama, helaas niet voor het eerst dat dit gebeurt tijdens een feestelijke rondrit:

Wat met het kampioenschap begon als een fantastische dag voor het derde zaterdagteam van KVV Losser, eindigde in een drama. Even na half negen zaterdagavond sloeg een huifkar met de feestende meute achter een tractor om. Gevolg: maar liefst twintig gewonden, waarvan 4 tamelijk ernstig. „Sommigen leken in shock.” Inmiddels is iedereen weer thuis.Na de gewonnen wedstrijd tegen PW uit Enschede trok het kampioensteam van KVV Losser – zaterdag Tres genoemd in de Overijsselse volksmond - op een huifkar door het dorp. Vlak voor terugkeer naar sportpark Brilmansdennen ging het helemaal mis. In een bocht bij de T-splitsing waar de Havezatensingel overgaat in de Lutterstraat kantelde de huifkar met het dolgelukkige team. De huif brak volledig van de kar en zo’n tien spelers kwamen onder de huif terecht. De kar zelf lag omgekeerd op de weg, nog vast aan de tractor.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/856284464/…
+5
roscho
Een vreselijk drama, in de eerste plaats voor de personen die gewond raakten, maar ook voor de trekkerbestuurder. Er komen nu allerlei vragen op hoe dit kon gebeuren en vooral ook wie de schade gaat betalen. Hopelijk is er een extra verzekering afgesloten voor rijden met personen. Zo niet, dan draait ws. de bestuurder op voor alle schade. Bij de meeste verzekeringen is rijden met personen uitgesloten. Bedenk je daarom ook wel driemaal voor je de trekker voor een carnavals- of andere optochtwagen knoopt.
+1
walker1
@roscho Is inderdaad niet verzekerd zoiets. Maar grote kans dat de trekker bestuurder ook lid is van die voetbalclub of in ieder geval vriend of familielid van een van de spelers. Hopelijk lossen ze het onderling op en gaan ze niet de bestuurder aansprakelijk stellen.
+2
roscho
Quote Reactie van @walker1:
Hopelijk lossen ze het onderling op en gaan ze niet de bestuurder aansprakelijk stellen

Stel dat iemand levenslang arbeidsongeschikt raakt en daarvoor zíjn verzekering aanspreekt. Dan zal die verzekering weer terugkomen bij de trekkerchauffeur. Ook al doet de voetbalclub er niet moeilijk over. Ik vrees het ergste.
walker1
@roscho Zover ik het begrijp zijn de meeste met lichte verwondingen al weer thuis en zijn er aantal met botbreuken, hopelijk zijn die na ca. 2 maanden ook weer de oude. Indien mensen echt zwaarder gewond zijn en arbeidsongeschikt raken, dan kan het inderdaad wel erg vervelend worden voor de chauffeur.
roscho
@walker1 Kijk eens wat een ziekenhuis kost om een botbreuk te repareren. Als je de oorzaak opgeeft bij je ziektekostenverzekering, zullen die de schade zeker proberen te verhalen op de bestuurder.
walker1
@roscho De ziektekostenverzekering heeft mij nog nooit om een oorzaak gevraagd. Botbreuk kan ook gebeuren met vallen tijdens fietsen of zo.
roscho
Quote Reactie van @walker1:
ziektekostenverzekering heeft mij nog nooit om een oorzaak gevraagd

Mij wel. Een collega die van de ladder viel, kwam op mijn arm terecht terwijl ik de ladder vast hield. De verzekering heeft wel flink navraag gedaan of dit misschien beroepsgerelateerd was. Zo ja, dan hadden ze de werkgever aangesproken.
hummy
@roscho gelukkig gebeuren er geen ongelukken met voetballen. Zelfs als je hele dag op de bank gaat zitten met de iPad gaan er problemen komen. Fun politie gaat dit wel weer oplossen.
bart-spies
@roscho m'n moeder is verzekeringsadviseur. Dit ongeval is niet verzekerd, en had ook op geen een manier gekund omdat iedereen de verzekering weigert. Een carnavalswagen is wel verzekerd, op voorwaarde dat er alleen mensen op de kar staan tijdens een parade zelf.
Ondanks alles is het verschrikkelijk wat hier is gebeurd.
+1
henri-arissen
@bart-spies ben ik niet met je eens. ik heb zelf een huifkar achter de tractor. die ik verhuur voor feestjes en ect. en die is gewoon verzekerd ook voor de mensen die er op dat moment opzitten. staat netjes in de polis beschreven.
+2
walker1
@henri-arissen Hier in de buurt had iemand zo'n "treintje" die hij verhuurde voor feestjes en zo. was trekker met 2 "wagons". Was ook gewoon verzekerd, maar er waren wel eisen gesteld aan de trekhaken, beide "wagons" moesten geremd zijn en ook op rem springen als wagen per ongeluk los raakt. Verder ook zitplaatsen in de "wagons" en er mochten ook niet meer mensen in als dat er zitplaatsen waren.
bart-spies
@henri-arissen Ik zeg ook niet dat dat niet kan, zolang iedereen stil zit kan het lang goed gaan. Maar zodra je een kar hebt waar iedereen staat (kampioenschap, carnaval) wordt het een ander verhaal
+1
henri-arissen
@bart-spies dat staat ook in de polis dat iedereen moet zitten en eerder ga ik ook niet rijden.
en als er een opstaat tijdens de rit 1 waarschuw ik een keer.
luister die persoon niet gaat die gewoon terplaatse van de huifkar af. en ziet die maar hoe die thuis komt.
is gelukkig nog nooit gebeurd.
roscho
Quote Reactie van @henri-arissen:
staat ook in de polis dat iedereen moet zitten

Dat kan ook op verschillende manieren. Ik heb ze zien rijden met 12 losse campingstoelen op een wagen, maar ook met 4 vaste banken, de noabers samen naar een bruiloft.
🤣🤣 En 40 jaar geleden zag ik kennissen van ons vertrekken op vakantie met het busje van de plaatselijke visboer, ook allemaal op losse tuinstoelen, een weekje naar de Veluwe. Bij de eerste hoek was er al geen enkel hoofd meer voor de raampjes te zien... Maar dat kon 40 jaar geleden nog, al mocht het niet. En ze zijn toch allemaal weer heel teruggekomen.
henri-arissen
@roscho dat met losse tuinstoelen heb ik nooit gedaan. altijd 2 vaste banken gehad en nog steeds. het is voor mijn meer hobby. maar leuk om te doen .ik rij veel kinderfeestjes met begeleiding van wat ouders. en dat gaat goed .
roscho
@henri-arissen
Hier nog een foto zo rond 1970 waar de noabers op een platte wagen naar het feest gaan. Of de banken vast staan, weet ik niet. Zo niet, dan zouden er hier ook gemakkelijk een paar over de rand kunnen kieperen. Personen maar even onherkenbaar gemaakt.

(klik om te vergroten)

Naar het feest met de noabers, plm. 1970
henri-arissen
@roscho in 1970 reed ik nog niet met de huifkar.
ik ben begonnen rond 1985 en heb het gelijk goed aan gepakt.
door de banken vast te zetten .want dat was toen al een voorwaarde voor de verzekering.
+2
roscho
@bart-spies Dit zal niet in het pakket zitten van de maatschappij(en) waarvoor je moeder werkt. Maar praktisch alles is te verzekeren, dan wel tegen navenante premies.
+1
bas101
Is idd niet de eerste ke er dat dit gebeurt,,: wellicht weer een gevalletje dat de hossende meute op de aanhanger de bestuurder aanspoort sneller te rijden , of hebben ze met zn allen aan 1 kant gehangen? Helaas gaat door dit soort ongelukken de verzekeringspremie omhoog
+1
roscho
Quote Reactie van @bas101:
wellicht

Wellicht, maar daarover heb ik nog geen zekerheid en daarom kun je dat ook niet veronderstellen.
Naar mijn mening "weten" mensen vaak te snel hoe een ongeval is ontstaan. "Zal wel veel te hard hebben gereden" is een veelgehoorde kreet.
Door elk verzekeringclaim gaan de premies omhoog. Het principe van een verzekering is dat de schade van een enkeling door de groep wordt gedekt. Is er meer schade, dan moet er ook meer geld op tafel komen (plus natuurlijk de winst voor de maatschappij). Ik denk maar zo: ik betaal graag voor een ander als mij de ellende dan maar bespaard blijft. En zaken die je zelf probleemloos kunt bekostigen, moet je niet verzekeren, daarmee spek je alleen de verzekeringsmaatschappijen.
+3
bas101
@roscho daarom schreef ik ook wellicht = mischien , ik lees nergens de oorzaak , is er een as van de aanhanger gebroken is er paniek op de aanhanger ontstaan , hing de meute aan 1 kant , of een onprofessionele chauffeur die de bocht te snel nam ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor en brandweer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!