Massey Ferguson 165 - Gaat stotteren en roken bij meer dan 1500 toeren

Ik ben met een mf 165 bezig, deze heeft een paar jaar stilgestaan. Hij start goed en doet het tot de 1500 toeren goed. Als je meer gas gaat geven gaat hij stotteren en flink blauw/wit roken.
Dit deed hij voor hij stilstond niet.
Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

Deel dit topic

Berri

Reacties

roscho
Misschien vuil in de brandstof is smerige filters. Als vuildeeltjes in de verstuivers komen, hapert de motor. Of misschien condenswater in de tank. Zeker als de tank bijna leeg was, is er meer kans op condens.
Berri
@roscho oke, ik ga van de week de brandstoffilters vervangen. En als er vuildeeltjes in de verstuivers zitten zou hij ook stationair moeten haperen toch?
Klein Rot
@Berri
spoel dan het hele brandstof systeem door ook de tank en vul hem weer met verse brandstof.
Berri
@Klein Rot was ik ook van plan. Zit nog maar een paar liter in.
roscho
@Berri Stationair heeft de motor maar weinig brandstof nodig. Daarbij blijven de deeltjes wel onderin. Als er harder aan de tank gezogen wordt, komt er meer rommel mee en komt er misschien ook niet genoeg door het vervuilde filter.
Het mooiste zou zijn dat je het brandstoffilter vervangt, de tank demonteert en uitspoelt met schone diesel. Kijk er eens goed binnenin, misschien zitten er wel roestdeeltjes in. Verder de brandstofleidingen even doorblazen met de compressor. Maar niet de opvoerpomp doorblazen, grote kans dat je dan het membraan stuk blaast.
Als de brandstof schoon is, ook even laten draaien op de startmotor met losgedraaide verstuiverleidingen, dan komt daar de troep ook uit. Niet te lang, daar lijdt de startmotor van.
Berri
@roscho ik ga filters bestellen en alles doorspoelen. Als dit niet werkt horen jullie het wel weer.
roscho
Quote Reactie van @Berri:
Als dit niet werkt

Maar ook als het wel werkt, is een terugkoppeling altijd fijn.... 😉
Berri
@roscho komt goed
+1
Berri
@roscho ik heb vandaag de filters vervangen en het systeem gespoeld. Daarna werkte het nog niet. Toen kwam ik er bij toeval achter dat als de luchtfilterslang los was dat hij het wel goed doet. Dus probleem opgelost, alleen nog nieuwe luchtfilter elementen regelen en dan is ie weer klaar. Iedereen bedankt voor het meedenken.
roscho
@Berri Muizennest in je luchtfilter 🤣🤣🤣
Berri
@roscho nee dat niet hele dikke klonteren olie en het staalwol vol met vettige troep
Bert353
@Berri Tja, ook die moet je op z'n tijd schoonmaken en verversen. de staalwol na schoonmaken altijd even inoliën!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 165 en hebben de trefwoorden roken , massey ferguson , ferguson , massey , gas , toeren en blauwe rook geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!