Illustratie van:

Fendt 309 - Hef wil niet omhoog

Goedenmiddag,

Ik ben bezig met een fendt turbomatic 309 nu is het probleem dat de hef niet omhoog wil heet iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? De pers vanaf de pomp gaat eerst door het ventielenblok en daarna naar het hefventiel, nu heb ik de leiding losgedraaid na het ventielenblok en hier komt een dikke straal olie uit ik heb de druk niet gemeten maar hier twijfel ik niet echt aan, als ik het ventiel voor de extra functies bedien heeft de trekker het wel zwaar dus die werken allemaal wel, dus mijn vraag is wat kan er met het hefventiel aan de hand zijn en wanneer beweegt het asje dat uit de hefdeksel komt die het hefventiel weer aanstuurd? Want wanneer ik de hefarmen met de hand openneer doe blijft dat alsje staan.

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

vanheule
Heeft hij electronische hef, en om welk model gaat het? Model 500c serie? Lsa?
@vanheule mechanische hef het gaat om een 500 serie
vanheule
@Landini 5500 6500 dan kan ik je jammergenoeg niet helpen denk ik, wij hebben ook zo een, maar met electrische hef.
Onder de cabine zit van ons het ventielblok, als je de leiding volgt, er zit een ventiel naar voor gericht en 1 naar achter, op die ventielen zit een klein knopje, als je op dat knopje gaat je hef omhoog of omlaag, die naar voor is voor is voor omhoog als ik me niet vergis.
Maar bij jou is dit wss niet zo door je mechanische hef😬
@vanheule oke dat maakt niks je hebt immers goed geprobeerd te helpen
Janfendt1958
Heb jij niet de hefblokkering aanstaan? RA naast de hydro aansluitingen.
Bel mij anders even, kan ik het precies uitleggen, moet jij wel achter de trekker staan.
0611464544

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 en hebben de trefwoorden olie , trekker , fendt , hef , druk , pomp , heet , ventielenblok en pers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
588