Illustratie van:

Fordson Dexta - Hoeveel toeren bij gebruik maaibalk? hoge gearing of lage gearing?

Welk toerental bij gebruik maaibalk (ik denk Schukken) en hoge of lage gearing

Deel dit topic

Reacties

+1
langeslagdiesel
Als de balk goed is en goed afgesteld, driekwart tot vol gas. 2 hoog rijden. Maar dat zal wel een paar tekortkomingen en verkeerde afstellingen opleveren. Maar als alles goed is kan dat goed.
+3
oldman
Gewoon op gevoel doen, vol gas lijkt mij niet handig, mes gaat dan zo snel beangstigt je gewoon
Zodra er maar iets tussen je mes komt breekt dan je aandrijf stok ( is van hout en zit aan je mes)
Ik zelf heb altijd gemaaid in 3 laag en iets meer dan stationair.
Maai balk zat aan de trekker en niet in de hef er achter.
met vriendelijke groet Anne
+1
Fred4130
@oldman precies, op gevoel. 2 hoog bij de Dexta gaat te hard bij 14/1500 toeren een ca 400/450 toeren op de aftakas (ca 1800 toeren is 540 op de aftakas bij de Dexta wat teveel is voor een maaibalk). Hier meestal in 3 laag of 1 hoog bij dik gewas. Hier de balk ook aan de trekker in het midden. Wil hier de maaibalk er weer ondermaken, maar de oude maaibalken zijn helaas versleten , dus mocht iemand nog een goede vingerbalk weten , hou ik me aanbevolen.
+1
langeslagdiesel
@Fred4130 revisie is een uitdaging en mooi winterproject. Zowel voor een echte Ford balk als de meer gemonteerde Schukken / cormick balk. 😉.
+1
Interford
Heb een schukken maaibalk die onder een ford dearborn heeft gezeten en wil deze onder een dexta maken ,maar heeft iemand een foto hoe dat bevestigd zit onder een dexta ? gr Wim
+2
Hanomag22
Hi, houd er rekening mee als je de ideale snelheid zoekt dat 1,2 en 5 in de lage groep zit en 3,4 en 6 in de hoge gearing bij een Dexta.
+3
sassinga
@Hanomag22 Bij de Dexta zit de 1-2 en 4 in de lage groep en 3-5 en 6 in de hoge groep.
+2
Hanomag22
@sassinga klopt. Heb t altijd fout in gedachten gehad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden maaibalk , toerental , fordson , dexta , toeren en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!