Illustratie van:

Deutz D4506 - Zitting/stoel wil niet ver genoeg naar achteren

Hallo,

Al een geruime tijd lees ik hier met plezier de diverse topics. Mede dankzij de informatie op dit forum heb ik een Deutz D4506 gekocht. Werk heb ik er helaas niet echt meer voor maar verkopen gaat ook niet gebeuren 😉. Nu toch maar eens account aangemaakt.

On topic.
Op de trekker zit zo'n universele zitting (Granit denk ik). Wanneer ik hem maximaal naar achteren schuif op de slede, is er nog te weinig ruimte om goed te zitten, zie foto.

Ik heb nog een originele 06 slede maar die is te dik voor deze stoel om omheen te schuiven.

Is er iemand die dit ook heeft gehad en hier een mooie oplossing voor heeft?

Als er iemand een originele 06 stoel heeft voor een Deutz uit '77, heb ik ook interesse.

Bedankt alvast.

Groet.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Foto voor topic verstelling zitting.

Reacties

+2
spotmelker
Simpelste is om de onderplaat naar achteren te zetten. Dus stripje aan de voorkant aanlassen, 4 nieuwe gaatjes boren en weer terug plaatsen. Wel opletten dat je niet boven de hefbegrenzer uitkomt.
linders
@spotmelker klopt, en je hebt op een 4506 gwn niet zo veel ruimte. Het is een compacte tractor dat heeft zen voordelen, maar ik ben bijna 2 meter in lengte, ja dan merk je ook wel dat het maar krapjes is.
+1
spotmelker
@linders ik heb het ook zo gedaan op mijn 6006. Die heeft wel iets meer ruimte door de vlakke vloer maar aan de achterkant moest ik een kleine uitsparing maken vanwege de hefbegrenzer. Nu zit ik met mijn 1,97 m prima.
+1
linders
@spotmelker ja op die 4006 van ons pap is het best krap maar wel te doen. met men 1,96 m, die ene cm doet het em haha
Deutz77
@spotmelker @linders

Top, bedankt voor jullie reacties. Dan ga ik de slede verlengen.

@spotmelker
Ik denk dat er hier ook een uitsparing in moet naast een opening voor de vuldop van de hef.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 en hebben de trefwoorden trekker , schuif , schuiven , deutz , dik en stoel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!