Geradicaliseerde boeren rijden ambtenaren klem, hebben adressen alle Kamerleden

Boeren worden agressiever

Bron

Geradicaliseerde boeren rijden ambtenaren klem, hebben adressen alle Kamerleden
bnnvara.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+23
erik9831
Radicalisering is het proces waarbij de gedachten en gedragingen van een persoon of groep extremer worden en in toenemende mate afwijken van de gangbare norm in de cultuur, waardoor de persoon of groep geneigd is extremistische daden te plegen. Het individu of de groep vervreemdt steeds meer van de maatschappij en kan daarna steeds meer neigen naar het uitvoeren van zijn gedachten, een extreme vorm van deviant gedrag.[1]

Dat geldt dan ook voor die geradicaliseerde politiekers ? De voeling met de werkelijkheid gewoon kwijt zijn dus.
+16
Nevergiveup
@erik9831 De politiek moet eens in fe spiegel kijken , met de botte bijl erin en een bevolkings groep decimeren heeft in de geschiedenis niet veel goeds gebracht ....
+21
Nevergiveup
Als je niet onder een steen leeft zie je dat er nogal wat meer aan de hand is in de wereld ! , een pas op de plaats en voedsel productie koesteren zou nu eerst wenselijk zijn , maar den Haag kijkt weg en heeft haast ten koste van alles schijnbaar ....
+2
de jonge
@Nevergiveup jup food hubs
+9
Bartlehiemboer
@Nevergiveup Ja, ook de nieuwste uitspraken dat vluchtelingen niet zomaar meer terug gestuurd kunnen worden. De jongeren van Afrika die ze hier werk willen bieden Van alle kanten komt het momenteel om Nederland maar kapot te krijgen.

Naast alle WEF en Great reset verdoezelen ze zo ook hun geld bijdrukken/ geen uitweg meer.

In mijn gevoel staat ons binnenkort iets groots te wachten wat niemand verwacht. Achter de schermen is zoveel gaande het is niet houdbaar. Er moet iets zijn wat straks "ontploft".
+9
mestyle
@Bartlehiemboer

Mij is altijd verteld. Elke generatie heeft eigenlijk een grote oorlog nodig om zo te leren wat je moet koesteren, een gevoel van saamhorigheid te creëeren en tesamen weer wat opbouwen. We zijn ondertussen een 4 generaties verder zonder echte grote wereldwijde puinhoop. De opa en oma's van de meeste hebben een hele slechte tijd gekend door de 2e wereld oorlog. Toen is er gezegd dit nooit meer, die generatie heeft keihard gewerkt om er weer bovenop te komen. Daarna zijn er alleen maar verwende generaties geweest met het al maat beter hebben. Niet meer in het oog hebben wat eigenlijk belangrijk is. We zijn met zijn alle wat dat aangaat compleet doorgeslagen in hebzucht en het maar meer en groter willen hebben als de buurman of mensen uit de omgeving.
Goede analyse.

Quote Reactie van @mestyle:
De opa en oma's van de meeste hebben een hele slechte tijd gekend door de 2e wereld oorlog. Toen is er gezegd dit nooit meer, die generatie heeft keihard gewerkt om er weer bovenop te komen.

Echter deze generatie is inmiddels vrijwel uitgestorven (zeker degenen die deze tijd bewust hebben meegemaakt) en dit zou wel eens een groot probleem kunnen blijken te zijn in de nabije toekomst.
+1
Kars
@mestyle dat geldt voor boeren idem dito. Je hebt boeren die kijken naar wat ze zelf willen. Je hebt boeren die meer willen hebben dan een ander.
dennisbouter
@mestyle mijn oma die al 17 jaar dood is zei toen al, dat er een oorlog nodig was
mestyle
@dennisbouter
Mijn oma was okk degene die het zei
roscho
@dennisbouter De vader van een kameraad zei: "Hitler moest nog maar eens 1 dag terugkomen...". Gelukkig met een lach op zijn gezicht.
weurding
@roscho Adolf kreeg binnen 5 minuten een infarct
oubi
Poetin is met een oorlog bezig die hij jaren voortzet. De westerse economie wordt uitgerookt door de enorme inflatie. Poetin heeft het westen van rusland afhankelijk gemaakt.
+15
duitser
@oubi Poetin niet. Heeft het westen zelf gedaan. Net zoals ze dat nu met voedsel gaan doen.
+8
Marco de 1ste
Valt het jullie ook op dat de media (mainstream) de publieke opinie probeert te beinvloeden naar de lijn van het kabinet?
Diegene die stikstof ter discussie plaats wordt al gauw weggezet als stikstofontkenner. En helemaal niet geintresseerd om dieper op de materie in te gaan. Elke protestactie van boeren wordt neergezet als terreur. De deur in Groningen , lijkkist intimidatie Van der Wal. Alles wordt uitvergroot.
+18
duitser
@Marco de 1ste gebeurde toch met Corona ook. Of je was voor of je bent wappie. Zelfs op prikkebord hier
Albert Altena
@duitser Corona en stikstof kun je niet met elkaar vergelijken.
Bij Corona gaat het iedereen aan. Ook de media.
Bij stikstof maar enkelen. Alleen boeren.
Achso
@Albert Altena maar het systeem is exact hetzelfde. Een zeer beproefd concept.
BuvaM
Quote Reactie van @Albert Altena:
Bij stikstof maar enkelen. Alleen boere

Die tijd ligt al achter ons
+3
Nevergiveup
@Marco de 1ste Er word alles uit de kast gehaald om de hocus spocus pas tover formule van de regering en EU draaiende te houden.

Maar eucalipta staat zelf te veel boven de dampende pot te roeren ...

Wat een incompe liegende leiders hebben we hier toch
KlaasM
@Marco de 1ste valt inderdaad op. Bijna elke keer als het over een protest gaat moet er even bij vermeld worden dat die deur in Groningen er uit is gegaan
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @KlaasM:
valt inderdaad op. Bijna elke keer als het over een protest gaat moet er even bij vermeld worden dat die deur in Groningen er uit is gegaan

Hoelang na het invoeren van het zode bemesten was op de nos niet de giertank met ketsplaat te zien als het over het mestbeleid ging.
Linkse media...
Wen er maar aan
+3
KlaasM
@Fendt926Driver en zo zijn er inderdaad nog wel veel voorbeelden.
Ik denk altijd maar: Erger u niet, verwonder u slechts.
+1
roscho
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
giertank met ketsplaat

Da's niet zozeer linkse politiek, dat is meer de luiheid om een nieuwe foto te maken. Die ketsplaat zit eenmaal in het archief. Als je vervolgens in de zoekfunctie "drijfmest" of "mesttank" invoert, komt die ketsplaat omhoog en die wordt daarna kritiekloos geplaatst.
BuvaM
Quote Reactie van @roscho:
Da's niet zozeer linkse politiek, dat is meer de luiheid om een nieuwe foto te maken

Of omdat ze met een afgebeelde zodebemester niet weten wat het is.
+1
bio boer
@Fendt926Driver of als het over kippen gaat met een legbatterij uit jaren 80 als illustratie
Jotke
@Marco de 1ste

Inderdaad! Tis ook altijd: "boeren vinden" "volgens de boeren zijn zij niet de grootste uitstoters".

Nee ze vinden dat niet, het is zo!

Nee, boeren zijn niet volgens de boeren niet de grootste uitstoters, ze zijn het daadwerkelijk niet. Het bewijs is er gewoon maar ze lullen liever mee met het kabinet en de milieuclubjes.

Afgelopen woensdag op hart van Nederland "boeren eensgezind maar er is ook steeds meer verdeeldheid onder boeren" laten vervolgens filmpje zien van een boer die het gewoon volledig eens was dat er actie gevoerd werd en zelf ook kwaad was op minister Staghouwer die donderdags bij hem zóu komen tot bleek dat hij zelf voor de beveiliging moest zorgen.

Framing ten top!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jotke:
gewoon maar ze lullen liever mee met het kabinet en de milieuclubjes.

En kritische vragen blijven steevast uit. Iets waarvan ze Ongehoord nu juist beschuldigen.
hans-hans
+4
nhfendt fan
Had daar niet moeten staan : geradicaliseerde overheid zet boeren klem ....
+3
KlaasM
@nhfendt fan dat had dichter bij de waarheid gelegen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!