Illustratie van:

Deutz D4506 - Veranderen naar cat 2 kogels? Advies/ervaringen welke kwaliteit dan doen.

Hoi,

Aan mijn Deutz 4506 zitten nog cat 1 hefkogels. Ik heb nog niet zoveel kennis van trekkers maar ik kom erachter dat ik er maar weinig gereedschap achter de trekker kan hangen.

Ik heb al wat topics hier gelezen maar voor mij blijft het wat onduidelijk wat handig is om te doen.

Mijn vraag is welke mogelijkheden er zijn. Kan ik de oude kogels laten zitten en is er iets in te doen zodat je cat 2 hefkogels hebt? Ik zie ook kogels op het internet met schelpen is dat ook een oplossing? Of is het beter om er een kogelgewricht cat 2 aan te lassen?

Deel dit topic

Reacties

+3
Rondeutz06
Ik zou er nieuwe cat 2 kogels opzetten en een paar verloopbusjes bij doen naar cat 1
+4
marco2250
Zou mooi vanghaken cat 2 eraan lassen
+1
JohanvS
@marco2250 beste oplossing, vanghaken is veel handiger bij aankoppelen werktuigen.
marco2250
@JohanvS ja hebben wij bij onze oude trekkers gedaan ook is ideaal
JvH 1120
Nog een voordeel van vanghaken cat 2 is dat er kogels zijn cat2 met een gat voor cat1 dus dan hoef je niet met busjes te werken.
+1
spotmelker
Als het je enige (hobby) trekker is zou ik er gewoon Cat 2 kogels aanlassen. Achter een 4506 komen niet de zwaarste machines. Heb je meerdere trekkers in gebruik maak het hetzelfde als de andere trekkers. Ik heb trekkers met Cat 3/2, met Cat 2/2 vanghaken en nog 1 met vaste kogels. Gevolg is dat je vaak kogels moet wisselen en deze dan op de verkeerde trekker komen te liggen en je vaak moet zoeken. Dus hier komen overal Cat 3/2 vanghaken op.
Deutz77
Bedankt voor jullie tips, kan ik wat mee!

Nu zit ik te kijken naar vanghaken. Voor een setje ben zo'n € 220 - € 280 kwijt. De trekker is een oldtimer en er gaat niet vaak wat achter hangen. Ik denk niet dat ik hem hier genoeg voor gebruik.

Nu ben ik op het internet gaan zoeken naar de oudere cat 2 aanlaseinden. Deze prijzen variëren nog meer 😃. Walterscheid van € 160,- of merkloos van € 20,- en alles er tussen.

Het is een trekker voor hobbymatig gebruik en er wordt het meest mee getoerd. Maar ik zou er eens een grondbakje, maaier of schudder achter willen kunnen doen.

Heeft iemand ervaring in welke kwaliteit en prijs een beetje geschikt is voor mijn gebruik? Of is bijvoorbeeld zo'n Walterscheid het beste en moet je niet aan andere merken beginnen?
+3
eicher4048driver
@Deutz77 Gewoon aanlaseinden, kogels cat 2 opzetten van Granit, kosten geen €20 per stuk en dan blijft het mooi origineel. Als je er maar sporadisch een machine aan hangt zal die paar minuten tijdwinst bij het wisselen van machines de zaak ook niet maken.
Eurotrac
Ik heb er andere aan gelast die zowel cat1 zijn en cat 2 in een kogel
Rondeutz06
@Eurotrac Dat is ook een goede optie, ik heb overal cat 2 op een verloopbusjes in het gereedschap bakje
Deutz77
-
+2
bart-spies
@Eurotrac Zelf ben ik iets minder fan van de dubbele kogels omdat als ja de cat2 gaten gebruikt het gat van de cat1 naar beneden zit (dus precies in het draagvlak van het huis) je een stuk minder oppervlak hebt dat draagt, en dus sneller slijtage. Hierom heb ik gekozen voor cat2 met verloopbussen naar cat1.
+3
Deutz77
Bedankt voor jullie input. Ik ga voor de reguliere cat 2 kogels. Ik denk dat dat meer dan voldoende is voor mijn gebruik. Een paar busjes erbij zoals @Rondeutz06 zei en de goedkope kogels van Granit waar @eicher4048driver mee kwam.

Dank 👍.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 en hebben de trefwoorden trekker , hoi , onduidelijk , deutz , gereedschap , internet en cat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
771