Massale boerenacties op stapel: slim óf het domste dat je als boer kunt doen?

Volgende week gaan boeren massaal protesteren, waarbij het zwaartepunt op de Veluwe zal liggen. Boerenacties hebben vaak veel maatschappelijke impact: snelwegen worden geblokkeerd, treinen aan kettingen gelegd, ministers thuis opgezocht. Bereiken ze daarmee hun doel en hoe ver mag je gaan?

Deel dit topic

Reacties

+5
komelker 2
Elk incident die tijdens de actiedag plaatsvind, word sterk uitvergroot en jaren lang tegen ons gebruikt.
+6
de jonge
@komelker 2 dat mag ik hopen dan zijn we er tenmiste nog jaren lang. jij wilt blijven zitten en pootjes blijven geven terwijl ze je het ketting om de nek steeds een tandje strakker zetten??
+3
komelker 2
@de jonge Mijn bedrijf is volledige eigendom met ruime NB vergunning. Ze kunnen van alles willen, en Nederland inkleuren. Maar we leven nog steeds in een rechtsstaat.
+4
de jonge
@komelker 2 aaahhh een ikke ikke ikke mentaliteit dus??
+1
Willem123
@de jonge hij heeft toch een goede opmerking
+2
deJong
@de jonge belachelijke reactie🤨 @komelker 2 heeft tenminste zijn zaken voorelkaar. dat hadden andere mensen ook voorelkaar kunnen maken🤔
+3
mf 6150
@deJong
Dat is dus niet waar, je kon destijds geen vergunning krijgen als het niet nodig was. Dan werd je pasmelder
+1
de jonge
@deJong dus jij denkt dat bijna iedereen even een bedrijf volledig in eigendom kan hebben... bij volledig eigendom is mijn redenatie dat je 0 euro hypotheek hebt op de gebouwen en de grond etc die bij dat bedrijf horen anders is het niet je volledige eigendom...
+2
@deJong lekker achteraf de profeet uithangen is altijd makkelijk he. Zoals gezegt, de pas melders hebben wein kg anders gekund toen.
+1
deJong
@ronald-deutz-fahr ik ben zeker geen profeet haha😄. Maar mensen zijn te makkelijk het pas meldersschap ingerold. Je had ook gewoon serieus de nb vergunning kunnen verkrijgen.
+4
@deJong ik ben ook nog op zoek naar een schoonvader die dat voor me geregeld heeft….😉
Zoals ik zei, achteraf de profeet uithangen is altjjd makkelijk. Of heb je hier toen (10 jaar terug) ook verkondigd dat het anders moest? Dan geef ik je gelijk…
deJong
@ronald-deutz-fahr wij zijn ook pas melder op dit bedrijf. Al zijn we nu hard aan de gang om de ammoniak rechten van mijn vader over te krijgen naar dit bedrijf en dan zijn wij er klaar voor😁
richard-de-wolff
@deJong moet het wel kunnen
+1
Jotke
Quote Reactie van @komelker 2:
Mijn bedrijf is volledige eigendom met ruime NB vergunning.

Dat zijn alle andere agrarische bedrijven in Nederland ook. Toch wil het kabinet er 99% van opruimen en van het gros de grond afpakken. Dus ook jouw bedrijf!

Laten er nog een paar ot en sientjes zitten om te kunnen zeggen: we hebben niet de hele sector het land uit gejaagd.
+1
familie pelle
@Jotke
Quote:
. Dat zijn alle andere agrarische bedrijven in Nederland ook.

Niet helemaal goed opgelet?
mlkvhoudr
@komelker 2 maar probeer er maar eens achter te komen of dat echt zo is dat de reductie jouw en dus ook mijn neus voorbij gaat omdat wij een Nb vergunning hebben
+8
agroservice
@komelker 2 mijn nertsenbedrijf was ook volledig mijn eigendom en alle vergunningen en ruime nb-wet. Wel gesloopt door de nl rechtsstaat. Maak je geen illusies
+1
JohnDeere7serie
@agroservice hoe gaat het met de schadeloosstelling na de ruimingen?
agroservice
@JohnDeere7serie de geruimde veestapel (betrof hier een 40 jaar oude fokstam) is vergoed tegen de (destijds) actuele opbrengstprijzen. (Opbrengst prijzen waren toen ivm Corona extreem slecht) vervolgens is In 2021 is het verbod pelsdieren houderij ingegaan, voor inventaris, gebouwen, machines, vergunningen etc word €0,- vergoed. de komende 3 jaar dat we geen productie hebben wordt deels vergoed. Wel wordt bij deze compensatie weer gerekend met recente opbrengsten, en niet bijv een gemiddelde opbrengstprijs van 10 jaar…
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @komelker 2:
Mijn bedrijf is volledige eigendom met ruime NB vergunning. Ze kunnen van alles willen, en Nederland inkleuren. Maar we leven nog steeds in een rechtsstaat.

het woordje "onteigening"niet mee gekregen?
+1
vrije boeren
@komelker 2 rechtstaat........ppphhhhhh slaap lekker De hoge rechters hier zijn net zo onpartijdig als de rechters in China of Rusland
+1
mike_v
Quote Reactie van @de jonge:
dat mag ik hopen dan zijn we er tenmiste nog jaren lang.

Over ene Adolf wordt ook nog constant gesproken, maar die is er ook al lang niet meer😉.
Jannus
Quote Reactie van @komelker 2:
word sterk uitvergroot en jaren lang tegen ons gebruikt.

het negatieve framen is is al jaren aan de gang en als je je oor goed te luisetr legd bij de gewone man en vrouw op het platteland dan vinden ze het schandalig dat er zolang gezwegen is vanuit de boerenbeweging en alsmaar met gebogen hoofd lopen,verwacht dat het een massale opkomst gaat worden want men is het goed zat dat regentenkabinet
+5
Porky
Zorg voor een goede voorman/ woordvoerder, Eén die namens ALLE boeren spreekt, heb het al vaker gezegd ,den haag maakt handig ge (mis)bruik van de verdeeldheid onder de boeren.
+6
diekman
@Porky Jeroen van Maanen
+4
aldert
Je kan wel protesteren , je kan niet protesteren maar het resultaat zal het zelfde zijn denk ik.Dit hele stikstof kaartenhuis flikkert gewoon in elkaar.
+5
Melkboer16
@aldert dat denk ik ook! Kabinet Rutte struikeld erover voordat er maar één euro van die 25 miljard is uitgegeven. Nieuw kabinet andere/grotere problemen door hyperinflatie.
Gertjan Oplaat verwoordde het uitmuntend bij Op1, stikstof probleem is één groot kulverhaal
+2
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Melkboer16:
Gertjan Oplaat verwoordde het uitmuntend bij Op1

Zo is het.

En nu een spreker/voorman op de actiedag die net zo duidelijk en helder is in zijn of haar verhaal.
Jotke
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
En nu een spreker/voorman op de actiedag die net zo duidelijk en helder is in zijn of haar verhaal.

Kees Hanse👌🏻👌🏻👌🏻, Rene Staal👌🏻👌🏻👌🏻, Jos( kweet zen achternaam niet🤔)👌🏻👌🏻👌🏻.

Mark kan het ook goed maar wordt iets te snel in kwaad daglicht gezet omdat die gewoon rake treffende vergelijkingen durft te maken die hem blijven achtervolgen( 13 december den Bosch, vergelijking met bepaalde bevolkingsgroepen in de jaren 30 van de vorige eeuw).

Dan hebben we nog Bart Kemp, die lijkt inmiddels ook het licht gezien te hebben( stoppen met koffie slurpen op LNV maar rake acties voeren waarbij een trekkerspoortje op een evenemententerrein, eigendom van een natuurorganisatie of kleine opstopping op wegen geen taboe meer is).
+1
Bartlehiemboer
@Jotke Bart Kemp is te soft. Leuke man verder maar die moet het niet vertellen. Liefst een goed geschoolde boer die het politieke spel kent . Dus dezelfde vragen herhalen in een andere volgorde zodat de vrager er "lullig" bij staat.
+1
Jotke
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@Jotke Bart Kemp is te soft. Leuke man verder maar die moet het niet vertellen. Liefst een goed geschoolde boer die het politieke spel kent . Dus dezelfde vragen herhalen in een andere volgorde zodat de vrager er "lullig" bij staat.

Eens. Al heb ik het gevoel dat Bart er nu ook echt klaar mee is en ook klaar is met het rekening houden met.

Kees Hanse, Hans Huijbers?( Die ex zlto voorzitter), Rene Staal?

Willem Bierema ken ik alleen van de filmpjes van ATH/GTH maar die zou gezien zijn kijk op het zogenaamde probleem in het interview met omroep Flevoland misschien ook wel een goede zijn al denk ik dat die misschien nog wel netter is als Kemp want hij heeft ook 2 beurzen die hij naast zen akkerbouwbedrijf moet managen en dus ook met overheden enz te maken heeft.

Kees Hanse kan je in de ziel raken. René Staal is rustig maar wel scherp, zijn gezichtstrekkingen spreken ook boekdelen als ie wat zegt.
+1
2850Johndeere6R
@Jotke René Staal top vent weet waar hij het over heeft en is ook een echte leider (van onze groep) . Maar ik denk dat er een meer ervaren iemand moet opstaan het liefst een boer met een juridische achtergrond maar een iemand met media ervaring is ook prima en misschien zelfs wel beter. iemand met media ervaring dan denk ik in de richting van een Ids Postma ofzo oud schaatser correct voor de camera en weet hoe hij die mannen intoom houden moet.
Jotke
@Bartlehiemboer @2850Johndeere6R en @bartjuh

Sieta zou ook een goeie zijn.
+2
marcsterreborn
@Jotke grapjas 😀
+2
deJong
@Jotke sieta kan goed praten maar op hun boerderij was het een zootje. Echt geen voorbeeld daar.
Jotke
Quote Reactie van @deJong:
maar op hun boerderij was het een zootje

Heb toch andere verklaringen gehoord van mensen die zelf gezien hebben hoe het was.
deJong
@Jotke nou dan kom je morgen maar even richting nes dan gaan wij er even een blokje om😉
bartjuh
@Jotke denk dat je jos ubbels bedoeld? Ook van fdf
Jotke
Quote Reactie van @bartjuh:
@Jotke denk dat je jos ubbels bedoeld? Ook van fdf

Die ja, was z'n achternaam effe kwijt.
+2
bio boer
@aldert dat denk ik ook als we niks doen wordt er ook nog gezecht de boeren vinden alles goed 🙈
+1
Nevergiveup
@aldert maar wel sneller als er 30.000 mensen staan 22-06 met spandoeken en verder gewoon netjes houden.

De waarheid wint altijd
+10
Tinus
Het heeft meer zin om bij de provincies te lobbyen zodat ze net als Friesland het dictaat naast zich neerleggen.
+3
Jotke
@Tinus

Denk dat beide zin heeft, maar int geval van lobbyen bij de provincies mag er best wat druk achter staan.

Brabant, 13 december 2019 was het goede voorbeeld. Eerst in de raadzaal een stevige waarschuwing geven en vervolgens deze kracht bij zetten door in collone naar Eindhoven airport te reizen en zodra politie en ME onderweg de boel opstoppen netjes met ze in gesprek gaan en vervolgens als een mierennest alle wegen pakken waar de ME geen order voor heeft gekregen ze te blokkeren en zo paniek veroorzaken zodat vervolgens niet de boer maar de Marechaussee de boel blokkeert. Boeren valt dan niks te verwijten, ze konden immers niet verder omdat de weg geblokkeerd was maar de wegen rond de airport stonden wel potdicht en de coalitie zakte als een kaartenhuis in elkaar!
+6
Bartlehiemboer
Ik voel me hier vaak anders denkende en laat me ook wel eens uit over mijn visie.
Ik krijg hierbij best wel leuke PB's binnen uit onverwachte hoek.

Dan ben ik blij dat meer "prikkers" het zien.
Bij sommigen halen we de bijbel er bij. We weten de voorspelling van de verwoesting van de aarde door vuur.
Van anderen krijg ik het verhaal dat stikstof het probleem niet is, dat weten we.
Weer anderen zijn ook Wappie en krijg ik hele goede bijdrages van die alle gedachtes alleen maar versterken.

De vraag is of we moeten demonstreren?

Ja, we moeten demonstreren maar dan gisteren al. !
Niet alles voor af bespreken en in goede banen leiden.
We hadden gelijk met de burger die er staat voor zijn eigen belang de straat op moeten gaan.
Het is niet een stikstof probleem, het feestje in de Gelderse vallei slaat nergens op.
We worden gewoon uitgelachen.

De enige reden dat we moeten demonstreren is dat we gaan naar een control systeem en niemand zal meer bezittingen hebben.

De regering is al enige tijd bezig om Nederland helemaal kapot te krijgen, ze spelen gewoon met leven en dood en komen er mee weg. Het enige wat helpt zijn nieuwe bestuurders, redden wat er te redden valt een Nexit en Nederland weer terug naar ons eigen land en cultuur. Van mij mogen we best meer aandacht besteden aan klimaat maar stop daar dan het geld in wat we met zijn allen opbrengen en stop het niet in de maatregelen om Nederland kapot te krijgen. Er is gas in Groningen maar compenseer de mensen die daar wonen. De toeslagenouders? Geef geen geld uit aan wapens maar geef eerst deze ouders. Vaccinatieplicht en ieder die hier rijk van geworden is? Stoppen, de vaccins zijn dodelijk. Al die criminelen die Nederland binnen gehaald worden? Stoppen, ik durf mijn kinderen niet eens alleen te laten fietsen naar school. De dierenactivisten die onze boerderijen opzoeken? Stoppen Het onderwijs wat maar 1 richting uit gaat, zogenaamd de Groen links gedachte stoppen met die onzin. De boeren hun "stikstof" probleem. Geniaal bedacht om ons land in te pikken. Etc. Etc.

Daar moeten we voor strijden. Samen met de burgers die er ook zat van zijn
+2
stefanus
@Bartlehiemboer En wat doe jij als een gast als Poetin aan de grens staat ??
+1
Nevergiveup
@stefanus die had nirt aan de grens gestaan met de bartlehiemboer aan het roer , dan had hij allern.masr meer fas geleverd .....
+11
Bartlehiemboer
@stefanus U bent al helemaal gebrainwasht lees ik. Er was niets mis met Poetin. Europ heeft hem alleen maar uitgedaagd en nu kwaad gemaakt. Ik ga nog liever ten onder aan een stoere Poetin dan toe te geven aan het spelletje van Rutte en de hele kliek die voor god spelen en steeds verder gaan. Is een heel moeilijk verhaal maar ik voel me gesterkt door bijlages van sommige prikkers hier die het ook zien. Ik ben geen roepende in de woestijn meer.
+7
Albert Altena
@Bartlehiemboer Ik zou gaan emigreren naar Poetins land.
Heerlijk vrij je mening over alles geven.
+1
Jannus
@Bartlehiemboer Geef steun aan Mark,geef Bart de tijd te transformeren maar laat zich een gedegen woordvoeder,(geen meeprater) het woord voeren,iemand die weet van de hoed en de rand en weet hoe je het spel weet te pareren zonder de sympathie van het midden te verliezen
+2
2850Johndeere6R
@Jannus dan kom je bij Jeroen van Maanen uit
+2
Jannus
@2850Johndeere6R

Inderdaad,Jeroen is de man met de taal en de klank die ik gaarne zou zien maar laten we wel wezen dat in de afgelopen 3 jaar niet alles vlekkeloos is gegaan maar wanneer we met zijn allen zouden stellen zand erover en op naar de toekomst dan mag wat mij betreft Jeroen het woord voeren.


Misschien dat Jan Cees daar even met Jeroen over wil praten,ze kennen elkaar goed en Jeroen is een spreker van het moment met het hart op de tong en dat zien mensen en burgers ook graag,praten zonder achterdeurtjes
+1
Jhannes
@Jannus zolang men het maar niet in het hoofd haalt om de tegenstander een podium te bieden. Hekel van de vorige demonstraties.

Daarnaast kan je ervan uitgaan dat de verslaggeving van NOS, rtl enz enz. voor reacties vanuit het "publiek" opzoek gaat naar personen die een negatief imago gaan geven in hun doen en laten of spreken. Anders blijven ze net zolang zoeken tot ze er een hebben voor het 8 uur journaal
+1
Jannus
@Jannus Bart is getransformeerd en de ogen zijn hem open gegaan,

+2
Vdejong
@Bartlehiemboer
Quote:
De regering is al enige tijd bezig om Nederland helemaal kapot te krijgen
maar wat is de gedachte hierachter, waarom wil de regering Nederland kapot hebben? En, als het om één Europa is, waarom hoor je dan niets van andere landen?
+3
weurding
@Vdejong Nederland wordt multicultureel centrum, verplaatsen van levensmiddelen productie heeft echt geen invloed op natuur hier, wordt er niet beter of slechter van, net wat oplaat ook zegt , kulverhaal om gewenste doelen te behalen, en wij horen daar niet bij😪
de jonge
@weurding zoek maar even op food hubs,wur wageningen staat letterlijk het volgende bij:om lokale innovatie-ecosystemen te versterken voor de transformatie van voedselsystemen. TRANSFORMATIE van voedselsystemen!!
w.a.vanbuuren
Melkveehouder.
@w.a.vanbuuren Ben jij de w.a. van Buuren die de elfstedentocht heeft gereden of gebruik je zijn naam als nickname?
+1
BuvaM
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Ja, we moeten demonstreren maar dan gisteren al. !

Zul je wel in overdrachtelijke zin bedoelen. Dat is in 2019 gebeurd en ondertussen is er heel wat steun verloren, oa van de bouwsector.
Nu is het tijd voor iets anders.
De steun voor deze plannen vermindert niet door trekkerrijden of dreigen. Wel door aantonen dat het niet goed is, verbeteringen voorstellen en straks goed de voorbereidingen van de invoeringsplannen volgen.
+2
slagakker
Het beste is eigenlijk fuseren met Duitsland hebben we tenminste kans dat het met dit bananenland nog goed komt.Maar ja, dat gaat dus niet gebeuren.
+2
George
Quote Reactie van @slagakker:
eigenlijk fuseren met Duitsland

Die kans is voorbij gegaan 80 jaar geleden. 😂
weurding
@George was het wel gelukt hoeveel inwoners hadden we dan nu in nl denk je?
Vdejong
George
@weurding
Geen idee , je weet niet hoe iets door de jaren ontwikkeld. Destijds had je de Nazi's met hun extreme dingen maar dat kon inmiddels ook alweer lang de kop zijn ingedrukt. 80 jaar is een hele tijd. Dan kunnen ook regimes ten onder gaan.
+2
stefanus
Protesteren heeft geen enkele zin, iedereen weet wel dat boeren tegen zijn. Afwachten wat er werkelijk gebeurt, want alles wordt behoorlijk opgeblazen in de media met vooral veel aandacht voor dingen die mis gaan, en als gezonde gezinsbedrijven weg moeten omdat ze te dicht bij een natuurgebied zitten dan moet de sector hier met z`n allen op het erf dit tegenhouden net zoals activisten dit doen.
+2
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @stefanus:
de sector hier met z`n allen op het erf dit tegenhouden

Terwijl op papier de onteigening word beklonken?

Ik ben niet tegen acties op een erf of in Stroe, of op het Malieveld, maar het is niet meer dan een statement, aandacht vestigen op iets, eensgezindheid tonen, een uitweg voor je emoties en gevoelens. Wie weet doet de politiek er iets mee, maar de klap moet gegeven worden op papier, juridisch. Zo zie ik het. Juist omdat het hele N dossier een papieren, jurisch probleem is.
+1
stefanus
@jammermaarhelaas Als onteigening ingezet wordt ben je als boer op de hoogte, een belangenbehartiger kan mensen mobiliseren en zo via media actie voeren op basis van Feiten. Nu is het allemaal beeldvorming.
duitser
@stefanus Hollandscheveld vergeten?
+8
DB780
Ik kan je vertellen dat ik de manier hoe deze stikstof problematiek aan wordt gepakt mij zorgen maakt.
Ik heb geen boeren bedrijf, maar als je een beetje empathie heb kan ik enig zins de zorgen voelen met de gedachte jouw bedrijf, jouw trots te moeten verliezen.

De manier van aanpak komt mij eenzijdig en agressief over.
Na het mee maken van de corona periode (waar in mijn inziens geen ruimte was voor een ander geluid), vermoede ik dat deze methode niet voor het laatst gebruikt ging worden.
En zie daar, de boeren zitten mijn inziens er midden in.
Marginaal worden er een methode uit gerold zonder perspectief en verantwoording af te hoeven leggen.
Bijzonder, omdat politici zelf van mening zijn dat ze 20 jaar geleden andere keuzes hadden moeten maken.

Dit is niet een waarschuwing voor de boeren, maar ook voor de burgers.
Ik vraag mij dan ook af, wat er nog meer op het verlanglijstje staat om er door heen te drukken.
Mijn inziens zijn burgers hier onvoldoende van bewust.
+4
Vdejong
@DB780 duizend duimpjes. Als elke burger, die de waanzin van dit beleid inziet, zich zo uit zou drukken, zouden we het beleid van deze regering wel eens kunnen keren
+1
Nevergiveup
@Vdejong Het is in deze tijd onbegrijpelijk dat het totaal incompetente den Haag ook nog eens 25 miljard van de burger over de schutting wil gooien voor deze onzin 🖕
+1
Nevergiveup

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
Misschien iets om over na te denken. We worden van alle kanten in alle sectoren momenteel kapot gemaakt .
Niet alleen in Nederland maar ook in Europa worden de gekste zaken binnen gehaald. Er zit geen logica meer in. Het is niet alleen de boeren. Het is de inflatie, de hoge benzine prijzen, Electra prijzen, huizen tekort, de automobilist, de reizigers met vliegruig, de boeren, de detailhandel, het zorgpersoneel, de open grenzen, corona en verplichtingen, nu het apenpokkenvirus etc. Ze bedenken steeds weer iets nieuws om ons boos te maken. Ik kan alleen maar concluderen dat Den Haag wil dat we in opstand komen. Dan is de vraag waarom willen ze dat? Dan kom ik uit op een staatsgreep. Willen ze zover gaan om ons onder de duim te krijgen? Om middelen te mogen inzetten tegen het volk? Ik kan anders geen verklaring geven waarom onze bestuurders er niet voor ons zijn, en alleen maar tegen werken. Ik ben altijd zoekende naar een reden.
+1
Albert Altena
@Bartlehiemboer Begint op fantaseren te lijken.
Bartlehiemboer
@Albert Altena Helaas ben ik het op dit forum nog nooit met u eens geweest. Ik hoop dat u nu gelijk krijgt.
Jannus
@Bartlehiemboer Ik waardeer elke mening ook al ben ik het er niet 100 % mee eens
stefanus
@Bartlehiemboer Bestuurders komen en gaan, leg eens uit wie die ZE zijn volgens jou.
+3
Bartlehiemboer
@stefanus Ik was net uitgelogd dacht zie het wel tot na de 22e... Maar u hebt wel een persoonlijke vraag wat me niet zo moeilijk lijkt. Als u de debatten wat volgt ziet u bij moties altijd de 4 partijen Cu Cda VVd en D66 die een meerderheid hebben en tegen stemmen. (Meestal ondersteund door Pvda en Groen links) Een ander geluid komt niet aan de orde omdat deze partijen gestemd zijn en in de meerderheid zijn. Dit zijn ze.
Breder getrokken in de EU kun je er veel meer bij halen Maar het protest is hier in Nederland laat ik me daar maar toe beperken.

Persoonlijk ie ik dus wel wat er allemaal gaande is. Maar wil toch steeds open blijven staan voor de goede bedoelingen van "Ze" Maar ik zie het niet.
Iedereen ziet toch dat er geen enkele handreiking meer komt vanuit "Ze" Het is alleen maar verdediging, polarisatie, list en bedrog. Nooit eens iets waar wij de bevolking hoop uit kunnen putten of iets in die richting. De een na de andere wet wordt er door gedrukt zonder het volk te vragen of ze het er mee eens zijn. Bijvoorbeeld goede ideeen vanuit de boeren worden meteen aan de kant geschoven. Goede ideeen uit de horeca en de zorg net zo. Dit is toch niet het Nederland wat wij willen???

Ik zal uitloggen. Moet even afstand houden.
MVG
Jannus
@Bartlehiemboer Kan me met je gedachtengangen vinden alleen is het dat we te maken hebben met partijenpolitiek en dan is het lastig in mondiale politiek alle belangen van die landen te plaatsen met name als er zoiets als een conflict ontstaat dan krijg je disbalans met de problemen die afgelopen jaren zijn weggewuifd.
verwijderd
+2
Jannus
mestyle
Waarom denk ik dat er in de vee sector straks ineens weer ziekte opduikt en dat er massaal vee geruimd moet worden. Waardoor boeren minder geld zouden gaan krijgen voor eventueel afkopen. En als ze dan toch al geruimd zijn er gelijk maar een verbod op dat ze geen nieuwe meer mogen nemen ? Wordt dan in de media gegooid van zie je al dat grootschalige is nergens goed voor
de jonge
@mestyle waarom denk jij dat degenen die evt nog mogen blijven ze het liefst bij elkaar op een kluitje gaan zetten......ziektes verspreiden op die manier wat sneller he..
deerefan
Alle boeren met bambi's mogen door gaan met boeren de rest stoppen of bambi kopen 😆
hendry-blokzijl
@deerefan Er staat er één op marktplaats: marktplaats.nl/v/zakelijke-goederen/…
Maar toch hoop ik dat het aantal boeren niet zo zeldzaam wordt als dit trekkertje😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden veluwe en boer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!