Wacker Neuson gaat compact materieel bouwen voor John Deere

Redactie BouwMachinesEerste publicatie op 15 jun 2022

Wacker Neuson gaat mini- en compacte graafmachines bouwen voor John Deere. De graafmachines tot 5 ton, inclusief batterij-elektrische graafmachines, zullen worden gedistribueerd onder het merk John Deere via het wereldwijde netwerk van John Deere.

Wacker Neuson gaat de machines voor John Deere ontwerpen en produceren in zijn fabrieken in Menomonee Falls (VS) en Linz (Oostenrijk). Naar verwachting zullen de machines voornamelijk worden afgezet in Noord-Amerika.
De modellen worden gefaseerd ingevoerd.  Alle Wacker Neuson-modellen in hetzelfde productassortiment zullen verder worden gedistribueerd onder het merk Wacker Neuson via het eigen distributienetwerk van Wacker Neuson.

Wacker Neuson versterkt Amerikaanse activiteiten

Wacker Neuson is ervan overtuigd dat deze overeenkomst de winstgevendheid van de Groep op middellange termijn aanzienlijk zal versnellen. Met de langetermijnoverkomst met John Deere versterkt Wacker Neuson de Amerikaanse activiteiten voor mini- en compacte graafmachines. Het concern wil miljoenen investeren om de productiecapaciteit uit te breiden.

Technische samenwerking voor graafmachines 5-9 ton

De overeenkomst omvat ook een technische samenwerking tussen John Deere en Wacker Neuson met betrekking tot graafmachines van 5-9 ton. Wacker Neuson levert ontwerp- en technisch intellectueel eigendom aan John Deere. John Deere zal deze rechten aanpassen en verder ontwikkelen om te voldoen aan zijn eigen productie- en innovatie-eisen. Deze modellen zullen  exclusief door John Deere worden geproduceerd en op de markt worden gebracht. Wacker Neuson blijft zelfstandig haar eigen graafmachines van 5-9 ton onder haar eigen merk ontwikkelen, produceren en distribueren.

Succesvolle samenwerking

‘We kijken er erg naar uit om via deze overeenkomst met John Deere voor mini- en compacte graafmachines vorm te geven aan onze groeistrategie. Onze relatie met John Deere is een succesvolle samenwerking van vele jaren in zowel de landbouw- als de bouwsector’, zegt  Dr. Karl Tragl, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Wacker Neuson Group.
Gert Reichetseder, President & CEO Noord-Amerika bij Wacker Neuson, voegt daaraan toe. ‘Deze overeenkomst met John Deere vormt een ideale aanvulling op onze groeistrategie in Amerika. We bieden onze klanten al uitstekende producten onder het merk Wacker Neuson en we zullen ons in de toekomst sterk blijven richten op het uitbreiden van ons productportfolio voor de Noord-Amerikaanse markt. De samenwerking met John Deere opent extra verkoopkanalen voor onze hoogwaardige mini- en compacte graafmachines.’

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden john deere , amerika , investeren , machines , toekomst , compact , productiecapaciteit , technisch , Graafmachines en oostenrijk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
316