Illustratie van:

Hanomag Granit 501 - Koppelingsproblemen

Even een hulpvraag en ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.
Een tijdje geleden heb ik mijn Granit 501E nog even kort gebruikt en toe voelde ik na een paar minuten tijdens het ontkoppelen een schok in het pedaal. Het pedaal bleef toen in het bovenste deel veel lichter bewegen. Het onderste deel waar normaal gesproken de aftekas ontkoppeld wordt bleef ongewijzigd. In eerste instantie leek hij nog steeds te rijden, maar dat was schijn door de lage toeren en lage belasting. Hierop hebben we de trekker door de midden gehaald en toen bleek de koppelingsplaat helemaal versleten. We hebben de drukgroep nog zo goed mogelijk proberen te onderzoeken, maar hier konden we niets aan vinden. We konden helaas ook niet de schok in het pedaal en hiermee mindere weerstand verklaren.
Daarom hebben we de koppelingsplaat vervangen en alles weer in elkaar gezet.
Het pedaal had nog steeds veel minder weerstand in het eerste stuk en nu werd de versnellingsbak en aftekas bijna tegelijk aangedreven in het onderste stuk. Maar dit zou afgesteld kunnen worden met drie bouten op de drukgroep die via een klep aan de buitenkant bereikbaar zijn.
Op het gedrag van het koppelingspedaal na leek hij verder goed te reageren.
Hierop ben ik aan het maaien gegaan met mijn PZ135 en na een uur begon hij weer dezelfde problemen te geven. Geen grip meer bij hoge toeren en belasting voor zowel de versnellingsbak als de aftekas.
Ik heb een vermoeden dat naast de versleten koppelingsplaat er mogelijk iets is mis is met de drukgroep of druklager.
Dit zou ook de eerder genoemde schok en mindere weerstand in het pedaal kunnen verklaren.
Of de koppelingsplaat ook nu al weer versleten is kan ik nog niet zien.
Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt!

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hanomag Granit 501 en hebben de trefwoorden trekker , versnellingsbak , belasting , drukgroep , ervaring , vervangen , Aan het maaien , koppelingsplaat , versleten en Druklager geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
236