46

Welke smartphone neem ik?

Na precies 2 jaar is mijn Samsung X-cover pro overleden. Hij was al een keer weg geweest, onder garantie, omdat het scherm uitviel. Het bleek toen aan de connector te liggen naar het scherm, nu heeft hij precies het zelfde, alleen zijn dan de reparatie kosten voor mij.
Hiervoor had ik een Cat s31, ook die heb ik met pijn en moeite amper 2 jaar kunnen gebruiken.
Zijn er nog telefoons die echt tegen een stootje kunnen? Met welke hebben jullie goede ervaring?

Deel dit topic

Reacties

Hier goede ervaring met IPhone, voorheen een 8 die was onverwoestbaar maar eindigde helaas in de mestput. Nu een IPhone XS, met een glasplaatje en een sterk hoesje (bijv. Otterbox) gebeurt hier ook niks mee. De oplaadpoort maakt wel eens slecht contact.
@bart99 ik heb met iphone veel problemen met bluetooth verbinden met radio s.
+3
Weet je wat het is met die telefoons, je hoeft maar 1 keer pech te hebben en hij is verrot. Denk dat het merk niet zoveel uitmaakt. Een maand geleden heb ik de mijne ook gekraakt, doe er meestal ook een jaar of 2 max mee.

Denk dat een goede beschermhoes nog het belangrijkste is.
Ik persoonlijke ben na verschillende Merken gehad te hebben. Nu alweer aan mijn 3e IPhone. In combinatie met n glas plaat op scherm en sterk een hoesje perfecte telefoon. Ben persoonlijk ook fan van otterbox dus ja.
Is denk ik ook echt n kwestie van persoonlijke smaak.
+1
Hier een Motorola is vergelijkbaar met Samsung (android) zonder stevig hoesje zijn bijna alle telefoons wel kwetsbaar.
Hier nu een stevig hoesje met een glasplaat je er op. Als hij valt of er valt wat op breekt het glas plaatje en niet direct het scherm,voordeel van die glasplaatjes is dat ze geen drol kosten.
Hier is de Motorola al bijna 4 jaar oud.
Heb zelf de cat s62 en die is wel echt beter als de goedkopere modellen van cat, maar dat betaal je wel.
+1
Pa heeft nu 1.5 jaar een samsung s20 fe. Is er absoluut niet voorzichtig mee, maar houd het zeer goed vol.

Ik koop binnenkort hoogswaarschijnlijk de s21 als vervanger vam mn lg
@rickboer blija fe heeft wel groter scherm en kleine accu. De normale zijn wat kleiner maar accu gaat veel langer mee
@fendt308-driver fe heeft geen ronde kanten aan het scherm, en deze zijn zeer kwetsbaar. Volgens mij is de s20 voor de rest aardig vergelijkbaar
M’n eerste i phone is ruim 5 jaar mee gegaan deze is nu 2 jaar niks mee gehad ik geloof dat ik een se heb maar dat weet ik niet zeker. Daarvoor een aantal Samsungs gehad en die gingen amper 2 jaar mee
+1
Na 2 of 3 xcovers de stap gemaakt naar iPhone
Altijd oude modelletjes, ga geen €800 betalen voor een telefoon
Al worden ze allemaal duurder..
Ondertussen 4e iPhone (se2020)
Allemaal tussen 1.5 en 2 jaar meegegaan, gebruik hem veel, en ze maken vanalles mee, en houd zich prima. Voor de uren die ik ze gebruik vind ik die 2 jaar acceptabel.
+1
@ronald-deutz-fahr belt de melkrobot zo vaak ja?
+1
Bijna 6 jaar met een samsung s7 gedaan. Geen enkel probleem mee gehad en werkte nog steeds op een slechter wordende accu na. Nu over op een samsung A22, maar merk toch wel dat het een budgetversie is. Belangrijkste is toch wel niet laten vallen en een goed hoesje.
@Herbert heb ook een samsung galaxy s7 gehad, net geen 6 jaar. Accu werd al minder en toen keer laten vallen. Barst in het scherm en toen maar ingeruild op een galaxy s10 (was al een tijdje beschikbaar) bevalt me minimaal net zo goed als een s7. Op de 2de dag nadat ik hem gekocht had en ik hem van zolder liet vallen en het scherm witte strepen had.
+1
Iphone se 2020 met een goede hoes. Veel in gebruik, nooit problemen.
+1
Quote:
Zijn er nog telefoons die echt tegen een stootje kunnen? Met welke hebben jullie goede ervaring?

Samsung😉

Samsung😉

Mijn inziens onverwoestbaar! De jouwe is waarschijnlijk een maandagochtend ding geweest.
@Jotke yup twee xcovers gebroken glas in een maand tijd. Voldoet totaal niet aan de verwachtingen. Een keer stuiteren en kapot. Nu al weer bijna 3 jaar Sonim xp8. Geen probleem. Schiet niet uit je hand, is groot en zwaar genoeg 😄
@verse koe ik heb nu ook nog een x cover 3 ik heb hem al heelwat laten stuiteren maar niks mee aan de kand geen hoesje of glas plaatje

Mn pa had ook de zelfde als ik als hij hen van 3 meter hoogte op een stalen dek valt niets mee aan de han maarja dat is wel een model uit 2016 dus ik krijg nu wel last met opslag enzo
@verse koe ik heb een Sonim XP7 gehad. Ze zijn onverwoestbaar maar ook erg duur en achterhaalde software.
@huub had get over xp8:heb ook een Peugeot 306 gehad, is ook achterhaalde techniek. Dus nooit geen Peugeot meer?

Xp8 was niet goedkoop, maar iPhone, Samsung s is dat ook niet. Xcovers zijn zelfs duurder as ze kapot gaat.

Kreeg trouwens 3 jaar volledige garantie op de Sonim
@verse koe ik had ook drie jaar garantie op mijn XP7. Toen ik de XP7 kocht was de 8 er nog niet en de 7 dus het beste wat ze hadden. En eigenlijk al achterhaald.
Quote Reactie van @verse koe:
Dus nooit geen Peugeot meer?

Dat zou op zich geen slecht idee zijn nee!😂
@verse koe

Ik zou zo de types niet uit men hoofd weten.

Ben ooit begonnen met Nokia, dan ook echt nog een echte Nokia. Die waren onverwoestbaar. Maarja, ik wou op den duur toen bijna iedereen die ik kende een smartphone had( en de Nokia na jaren trouwe dienst uitvalverschijnselen kreeg) er ook een. Nokia had die geen en kende mensen met een Samsung. Toen kwam toevallig die ik wou in de aanbieding. Snel gekocht. Nooit spijt van gehad! Nu inmiddels aan de 2e Samsung en die gaat ook al heel wat jaren mee maar voor mijn gevoel nog zeker niet aan vervanging toe. Terwijl ik mensen ken die in de tussentijd 2 of 3 IPhones versleten hebben voor een totaalprijs waar ik toch wel stuk of 4 - 6 Samsung van kan kopen die niet na 1 keer vallen kapot zijn.

Ook al heel wat keren gevallen, ook de voorganger maar geen krasje. Huidige w wel een beschermplaat overheen en vorige en deze altijd hoesje omheen maar is ook zat keren van een 2 3 meter hoog op het scherm terecht gekomen zonder hoesje ervoor, geen krasje of barstje. Ook de vorige zonder zo'n plaatje er op.

Maarja, ken ook iemand die helemaal anti Samsung en pro apple is... Ik begin in ieder geval niet aan die laatste. Men telefoon moet hufterproof zijn en dat is Samsung wat mij betreft zeker.
+2
De Samsung S-series zijn hele goede telefoons, heb nu 2 jaar een S20 en werkt nog perfect en accu is nog heel goed. Zit bij de volgende wel te twijfelen om misschien een Fairphone te nemen. Voordeel van die telefoons is dat ze niet dichtgelijmd zijn waardoor je eenvoudig onderdelen kunt vervangen als dat nodig is. Iemand ervaring met een Fairphone?
+2
@Valtra-fan Teun

Quote:
niet dichtgelijmd zijn

Dat maakt ze wel gevoeliger voor vocht lijkt mij?
Sonim is het bedrijf die hufterproof telefoons maakt voor de professionele markt. Ze hebben 1 smartphone in het assortiment, de sonim X8. Ik was er toevallig naar aan het kijken.
+1
Hier al jaren een iPhone. Super systeem dat iOs. Wel met een goed hoesje er omheen en dan hou je een telefoon jaren schadevrij. Ik heb een Lifeproof om mn iPhone 8
Heb al zeker 5 jaar m'n sony xperia xz2 compact. Vooral dat laatste zorgt dat hij lang heel blijft. Hoe groter, hoe eerder die 'breekt'. Ook batterij kan nog een dag mee als het scherm niet de hele dag aan staat. Staat wel eens navigatie aan en dan houd hij het toch zeker een uur of 7 vol zonder aan 't stroom te hoeven.
@bartjuh ik heb ook jaren een Xperia compact gehad, nu een grotere. Goeie ondergewaardeerde telefoons
Ik heb eerst een samsung x-cover gehad, met leren hoesje. Deze ruim twee jaar gebruikt. Vaak uit mijn zak gevallen in de werkplaats etc. Ben er ooit met mijn Kia Sorento overheen gereden en er wat niks mee aan de hand. Je kon het spoor van de band op het hoesje zien. Fijne vond ik ook dat je de batterij zelf kon vervangen. Mijn dochter heb ik ook een Xcover gegeven en die heeft het nu voor elkaar om er (zonder hoesje) een barst in het scherm in te krijgen. Het apparaat werk overigens wel nog normaal.
Nu alweer twee jaar een Cat S41, van pa overgenomen omdat hij hem te lomp vond. Voordeel van de Cat is zijn grote batterij. Hier ben ik een keer met een volle mengele LW490 overheen gereden toen ik met de klep aan het kloten was en ik hem op een van de banden had gelegd. Heeft ie ook overleeft.
Ben dus eigenlijk over beide telefoons best heel erg tevreden. Ze kosten beiden de wereld niet, doen wat ze moeten doen en zijn in mijn geval beiden hufterproof gebleken. Heb zelf een licht voorkeur voor de Cat S41 vanwege de grote batterij.
Hier een Samsung s5 gehad, mn eerste telefoon die stof en waterdicht was, ook de eerste waar ik 2 jaar mee kon doen. Daarna een a5 gehad, dat was een top ding, niet te groot, snel, goede accu en goede camera, alleen die viel plat op het scherm na ruim 2 jaar en was het einde oefening helaas.
Nu een Samsung m21, flinke accu erin zitten, vaak eind van de dag rond de 60%, prima camera, maar je merkt wel dat het een goedkoper model is qua snelheid van de telefoon, ook is deze niet stof en waterdicht en nu na 1.5 jaar begint die ook wel zo'n kuren te krijgen, dus weet niet of die de 2 jaar gaat redden.

Wel bij allemaal glasplaat er op geplakt en een goed hoesje (otterbox/ spigen), bij voorkeur 1 uit 2 delen.

Ik denk dat het elkaar allemaal niet heel veel uitmaakt, mits die maar stof en waterdicht is en die goed beschermd is. Verder is het vooral geluk hebben
bol.com/nl/nl/…
Deze zijn echt onverwoestbaar en lopen eigenlijk nooit vast ook zoals een samsung
Zelf heb ik al een tijd goed schik van een oneplus nord. Degelijke telefoons, een hoesje doet sowieso een hoop wonderen, maar hij blijft ook na een paar jaar snel met veel geheugen een een batterij die de dag (en avond/ochtend) makkelijk overleeft.
Daarnaast kosten ze ook niet zo verschrikkelijk veel als die telefoons van de appelgigant, maar presteren ze wel net zo goed (op batterijniveau zelfs veel beter)
Heb nu cat s62. Bevalt erg goed.
Welke telefoon je ook kiest, na 2 jaar is het einde oefening. Software wordt zo gemaakt dat ze na 2 jaar mega traag worden en je een nieuwe moet kopen.
Wat je ook kiest, zet er een screenprotecter op. Ik zat gister op de trekker en mijn telefoon glipte uit mijn handen en er mist nu een hoek uit. Werkt nog wel trouwens
Quote Reactie van @fendtdriver103s:
Wat je ook kiest, zet er een screenprotecter op

Mee eens, en het liefst een 'temperd glass' screenprotector. Die barst voordat het scherm bast
Even ter aanvulling; ik heb nog nooit een scherm gebroken of beschadigd. De cat zat altijd zo in mijn broekzak, de Samsung had een bookled hoesje, en dat voldoet tot van vandaag.
Ik heb persoonlijk liever een goeie gewone gsm met een degelijk hoesje errond en een glaasje erover. Die zijn meestal een pak aangenamer in gebruik. Mijn vorige twee samsungs zijn 5 jaar meegegaan en waren niet kapot te krijgen, gewoon frustrerend traag geworden.
Kwam toen Backmarket tegen, gereviseerde telefoons met 3j garantie. Heb daar een Note 10 kunnen oppikken voor 400 euro tov de normale 1000. Nu afwachten of die de 5j kan overtreffen, hij zal alleszins al stuk zijn voor hij traag wordt.
Mijn eerste mobiel was een Siemens M55 😃 daarna een aantal samsung gehad maar nu sinds aantal jaar over op Oneplus en dat bevalt super, alhoewel die helaas ook prijzig beginnen te worden 😞
Zelf een heel dozijn aan telefoons versleten, heb nu een iphone, en dat is tot nu toe de beste. Kan ook draadloos opladen, dus als de connector vol zaagsel en stront zit, kan ik toch nog laden. Verder kun een iphone bij elke kababzaak laten repareren. Maar ‘t blijft gevoelige techniek voor een boer 👨🌾
Ik had een CAT S31 welke traag is geworden en nu al 1,5 jaar tevreden van mijn CAT S52. Mijn broer zijn CAT S52 is overleden en heeft nu een Ulefone Armor 9. Merk was mij ook nog niet bekend maar het lijkt me een zeer degelijk en vlot toestel. Ik zou dus zeker eens naar de fabrikant Ulefone kijken!
Ik en mijn vader hebben al sinds de iPhone 5 uitkwam een iPhone met een otterbox hoesje. deze combinatie bevalt erg goed. de telefoons gaan ongeveer 4 jaar mee zonder problemen. de hoesjes zijn erg goed, ze beschermen erg goed tegen vallen en stoten. Ikzelf heb nu een iPhone 10 van ongeveer 3 jaar oud en deze bevalt nog steeds erg goed.
Ik heb een s20+ 5g in combinatie met een otterbox defender hoesje.
zijn super hoesjes zit een rubber klepje voor de usb c aansluiting dus komt haast geen vuil in is aan alle kante dik geisoleert en voorzien van een rubber achterkant zodat die niet snel glijd.
ben er niet bepaalt zuinig op en heeft alle opervlaktes wel gezien na 1.5 jaar
zit alleen een barst in mn scherm en de speaker van de luidspreker kraakt iets
Al jaren een iPhone, niet het duurste model. Kan ik mijn uren en verkoop bijhouden in notities, en dan makkelijk op de apple-pc facturen maken en versturen.
Samsung A12 mooi de goedkoopste, sterk hoesje erom (IMoshion Shockproof Case)heen die de klappen aardig kan vangen. Telefoon is nergens beschadigd
+3
Ik heb al meer dan 10 jaar I-phone met een flapcover hoesje. Dat is voor mij perfect. Na 3 tot 4 jaar in vocht, stof, zand en ijzerslijpsel zijn ze bij mij wel goed gebruikt. Dan gaan ze voor €100 tot €150 nog via marktplaats weg. Ik neem altijd het kleinere model ik heb nu een SE 2020. Meestal speur ik marktplaats af naar een koopje in gesealde doos en haal hem zelf op om te controleren of ik geen gestolen spul koop en dat ik zeker weet dat ik ook krijg wat ik koop.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden smartphone , garantie , samsung , overleden , cat en reparatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
0