Politie zoekt gericht naar boeren die snelwegverbod overtraden

Een dag na de chaos op snelwegen door honderden boeren die zich per tractor naar een protest begaven, is de politie nog bezig bestuurders te identificeren die de wet hebben overtreden.

Daarnaast worden de gebeurtenissen gisteren en het optreden van de politie geëvalueerd. Daaruit zou onder andere kunnen volgen dat er nog strakkere afspraken nodig zijn met de organisatie, zegt een woordvoerder van de korpsleiding.

Veel boeren hadden hun kenteken afgeplakt, dus de politie is in veel gevallen aangewezen op beeldmateriaal voor de identificatie van overtreders. Er wordt gekeken wat er mogelijk is om bestuurders van trekkers op de snelweg nog te achterhalen. "Maar dan moet er echt wel sprake zijn van gevaarlijke situaties."

Deel dit topic

Reacties

+8
Fordje4600
Eerst sturen de agenten je de snelweg af, chaos in de stad, dan de snelweg op. En nu zeuren dat ze de wet overtreden!
+3
stegboer
@Fordje4600 ja dat klopt maar dat word nergens vermeld dat ze ons de snelweg op wezen
Grasbaal
@stegboer waar ik stond te kijken stond veel politie bij de opritten, via pionnen kon je alleen de snelweg op. Maar de politie zelf deed daar niets, de ingehuurde verkeersregelaars stuurde je wel een kant op.

+1
deufi
@Fordje4600 Dat lees je in het nieuws niet, dat de politie ze zelf de snelweg op stuurde. Voor degene die zo onterecht een boete ontvangen is het goed om dergelijke foto's te hebben voor een bezwaar.
Kars
@deufi bij protest tegen deadline stallen brabant. Stuurde politie ons ook snelweg op de terugweg
BertK
Boertje pesten. Vrijwel onmogelijk, zonde capaciteit.
Nevergiveup
Op onze app groep zag ik dat ze wel de snelweg opgestuurd waren omdat het op sommige plaatsen het binnendoor veel gevaarlijker was met oa. al die fietsende school jeugd
+1
Fendt926Driver
Onze 2 trekkers die de route binnendoor uitgestippeld hadden waren de rotonde al af toen de politie de rest van de groep omleidde de snelweg op.
En dan u te horen krijgen dat het niet mocht????
Volgende keer eerst schriftelijk de opdracht anders blijven de trekkers staan in het dorp waar ze zijn.
Jannus
@Fendt926Driver Wij werden ook de snelweg opgestuurd en 2 motor agenten reden mee en vonden het allemaal prima
jordi 1455
Eerst sturen je ze de snelweg op, en een dag later willen ze je beboeten omdat je op de snelweg reed met je trekker. Dit laat duidelijk zien dat Nederland een bananenrepubliek is.
leonardvdm
@Fendt926Driver daar zullen ze ook niet zoveel problemen mee hebben al de trekkers blijven waar ze zijn
hans-hans
Volgens mij moeten mensen het gewoon zien als : colonne rijden
en als ze dat niet snappen hun de vraag stellen wat zou jij zelf doen als je in zo n stoet reed ??
+1
Eddie1
Even crowdfunding-actie starten voor alle boeren die een boete hebben gerkregen wanwege dat snelwegverbod, met zijn allen kunnen we die onzin wel de baas.
cs-agrar
Terug is veelal in samenspraak met politie voor snelweg gekozen. Heen door vele groepen ook, maar grote kans ook door velen niet
+4
Grasbaal
Weet niet hoe hard deze toezegging voor de rechter is:
+5
Fendt926Driver
@Grasbaal ze zeggen nog geen dubbele rijbanen gebruiken .
Maar dan worden wij gisteren op de 2e rijbaan ingehaald door 2 trekkers van een loonbedrijf uit de buurt (geen kenteken wel bedrijfs stickers) omdat ze 2.5 kmh sneller kunnen dan ons...
1 boer heeft wel 25 trekkers ingehaald met nog geen 1.5kmh verschil en daar bijna 4km over gedaan.
Dan denk je als hekkesluiter met 47kmh (ik kon ook wel 51)
Waar heb je je verstand.

Maar hij was misschien over de hele afstand wel 5 minuten eerder thuis...
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja dat snap ik dan ook niet, rij gewoon lekker met de groep en haal geen rare gekke gevaarlijke fratsen uit maar zorg dat je bij mekaar blijft rijden en linker en vluchtstroken vrij houden dan gaat het prima!
+3
dennisbouter
@Fendt926Driver onze groep werd op de a1 ook ingehaald door éénlingen , die mogen ze van mij beboeten, levensgevaarlijk,
miedemaman
Hebben ze niets beter te doen ? hoevel criminele zaken ,die vele male zwaarder wegen blijven er liggen ,of worden geseponeerd?welkom in bv nedederland , te triest voor woorden ,zelf ben ik meerdere malen de dupe geworden ,van het wan prestatie van justitie
+2
miedemaman
Mijn vertrouwen in een zuivere overheid is tot ver onder het nul gedaald, kots er op
leonardvdm
@miedemaman groot gelijk heb je😝😔😭

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , kenteken , protest , politie , trekkers en boerenprotest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
3.632