Plaatsen voorbanden tractor

Hallo, mijn vraag is of ik tractor voorbanden kan monteren op een velg waar er momenteel een autoband op gemonteerd is, de banden die momenteel gemonteerd zijn vermelden 205 R16 ( deze zijn momenteel gemonteerd op mijn tractor)

Deel dit topic

Reacties

Pauls
@deutzie45 Moet normaal lukken, is een 16" velg, en er kan wss een 7.50R16 (ga ff via banden boer langs), de vraag is natuurlijk ook, zijn de velgen van een trekker of auto ?
deutzie45
@Pauls hoe kan ik dat te weten komen?
Pauls
@deutzie45 voor zo'n type (voorband)velg zijn het gewicht en de offset (naaf uit het midden) belangrijke parameters, veel gewicht en naaf bijna in't midden is vaak trekkerband, In een stalen (auto)velg past meestal een plastic wieldeksel in, en vaak staat de naaf bijna aan de zijkant (zo'n 4 a 7 cm), en een aluminium velg is ook auto. Ook het patroon op de velg geeft vaak een idee, een bijna gesloten velg is vaak tractor, een structuur met veel verluchtingsgaten is vaak auto.
Pauls
@deutzie45 heb je mss foto ?
deutzie45

(klik om te vergroten)

stephan-inter
@deutzie45 lijken mij auto velgen
deutzie45
@stephan-inter kan ik daar dan trekker banden op monteren?
+3
arnold-arentze
@deutzie45 Lijken mij gewoon de voorvelgen die bij de trekker horen. Kan gewoon mooie tractor voorband om. Daar zal deze trekker best van opknappen. Gewoon met een bandenboer even kijken wat het mooiste uitkomt op deze velg. Origineel zal hier 6.00-16 bijhoren denk ik. Naar eigen smaak (of portemonnee) kun je daar een wel wat van afwijken😉
+1
Pauls
@deutzie45 zoals @arnold-arentze schrijft, zijn volgens mij de origionele velgen, en er een mooie vredestein multi rill op of ander naar keuze, als er nu een 205R16 op ligt kan een 7.50R16 best, zijn ongeveer even breed. Volgens mij is een 6.00-16 te smal. Zijn de huidige voorbanden dan zo slecht ? droogtescheurtjes ?
deutzie45
@Pauls ik kreeg de opmerking op de keuring van de banden nauwlettend in de gaten te houden, wel wat droogte scheurtjes inderdaad
Pauls
@deutzie45 Je bent erdoor op de keuring ? Dan laat die zeveraars maar doen, het is geen auto die tegen hoge snelheid vliegt, maar een trekker die af en toe op de baan komt. Ze moeten toch altijd iets kunnen zeggen. Ze hebben geen idee van de gewone boeretrekkers, zolang je geen zandtransporten of dergelijke doet zal het aardig meevallen, en als zo'n band klapt is het vaak zonder veel ongelukken dat je tot stilstand kan komen, het ziet er anders uit als je met 50 km/h en 40 ton achter je kl*** een klapband krijgt.
+1
deutzie45
@Pauls ik werd afgekeurd op te grote speling op de fusees van de vooras ( waar ze wel gelijk in hadden) en ik nu aan het herstellen ben ( als ik aan de fusee bussen geraak)maar de voorbanden zijn echt niet in een slechte staat, ik ga ze waarschijnlijk toch vervangen omdat dit mooier zal staan op mijn traktor.
YaMaGa
@deutzie45 ik weet niet welk type renault jij hebt maar met een beetje geluk zijn de bussen die jij ndig hebt gewoon bij de granit dealer in jouw buurt verkrijgbaar? granit-parts.nl/e/category/…
Ik heb mijn bussen van mijn renault 551 daar in december gehaald.
+2
deutzie45
@YaMaGa ik heb de bussen bij Granit Nederland gevonden, bedankt!!
yoohan
Ik zou er een 3rib band of aanverwante omheen leggen, stuurt wat lichter (ik ga er vanuit dat hij geen stuurbekrachtiging heeft)
Pauls
Quote Reactie van @yoohan:
Ik zou er een 3rib band

Raad ik ook aan, maar @deutzie45 kan best eerst proberen zijn fusee assen te vernieuwen vooraleer er nog ander kosten aan te doen, wat zeker ook niet mag (zijn die van de keuring heel gevoelig aan) is ergens een las(je) leggen aan iets van de stuurinrichting (vooras). Sommige onderdelen kunnen vaak erg vast zitten na jaren. En zijn het alleen de fusee bussen of is er slijtage op de assen zelf en mss ook op de schommelas, en ook de wiellagers kunnen soms iets speling vertonen, en zo is de optelsom van alle kleine slijtages die ervoor zorgt dat heel het stuurgebeuren iets te veel speling geeft. In ieder geval veel succes met het repareren.
deutzie45
@Pauls dankuwel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , banden , velg en monteren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN