10

Hoeveel waarde vertegenwoordigd weidegrond?

Indien een particulier aan een veehouder zijn grond beschikbaar stelt zodat hij dit aan zijn mest boekhouding enzo kan toevoegen.
Zou daar dan een vergoeding tegenover staan, en waaraan zou je dan moeten denken per hectare?

Deel dit topic

Reacties

Ergens tussen de 500 en 800 euro per ha denk ik als je bij ons in het oosten je grond hebt liggen.
Maar het is sterk afhankelijk van..
Oppervlakte
Bereikbaarheid
Bos of houtwallen in de buurt
Grondsoort
Wat er wel en niet mee mag
Enz...
Het ligt er ook aan of je er überhaupt iets mee doet. Je kunt het ook meetellen en er verder niks mee doen, dan is het een simpele rekensom van wat de afvoerkosten zijn van mest, dan heb je een idee.
+1
@GerbertXL ik heb me eigen laten vertellen dat in de regio bij @DANOONTJE POWERR er bollenland van eigenaar is gewisseld voor 20m +. Dus ruim twee ton / bunder. Ik kan het nergens bevestigd krijgen want het is hier niet in de buurt. Zit ruim 20 km tussen. Toch gaat het hier voor niet veel minder. Dan heb je bollenland. Grasland staat on hold. En terecht. Niemand weet iets. Daar kan je dus ook geen waarde aan hechten. Toch denk ik wel dat de gokkers die land kopen als wisselgeld zijnde toch nog 12,50+ m geven hier in de buurt. Maar de tijd zal het leren.
@langeslagdiesel Het gaat hier puur om de gebruikswaarde, niet de koopwaarde. Als het pacht is dan is het natuurlijk ook weer anders als losse huur. Ik heb hier pas 90k geboden op redelijk laag gelegen grond, niet gekregen. Ik had het ook niet verwacht want al verschillende gehoord daar het over de ton is gegaan maar dat heb ik er niet voor over. In de flevopolder hoef je geloof ik ook niet aan te komen met minder dan anderhalve ton.
@GerbertXL ik had het ff verkeerd gelezen en begrepen. Die situaties komen hier ook eigenlijk niet voor. Wel andersom. Dan kan er een paardje lopen, en een baaltje hooi gemaakt woorden.
+1
@langeslagdiesel twee ton heb ik nog niet gehoord, wel 175 maar ik moet zeggen dat ik ook lang niet alles mee krijg tegenwoordig.
Als teler sprak ik toch meer mensen die zulke informatie hebben.
+1
@DANOONTJE POWERR het zullen ook geen grote lappen zijn geweest voor dat geld. Dan hadden meer mensen het geweten denk ik. Ik weet wel dat als er top land van eigenaar wisselt hier bij ons in de streek ze dicht onder de twee zitten. En bij jullie, dus hoger in Noord Holland de prijzen meestal een stukje hoger liggen. Maar nogmaals. Ik heb het nog niet bevestigd gelezen. De geluiden komen uit het vakjargon.
200-250 euro/ha
Thx Fendt en Labella.
Daar kan ik wel iets mee.
@Pjotr1969 waar zit je ergens met jou grond?
En hoeveel ha is het?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest en grond geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN