Illustratie van:

Fendt 306 LS - Loopt soms onregelmatig

Fendt 306 start redelijk maar loopt soms goed en dan lijkt t erop dat 1 cilinder er mee stopt. Vermogen valt weg en lijkt dat de motor er mee stopt. Uitlaat zie ik geen andere rook uitkomen
Wat denken jullie wat t probleem is en wat zou ik zelf kunnen doen. Verstuivers vervangen? Geen enkel idee hoe lang ze er al inzitten.
Hoor graag jullie tips

Deel dit topic

Reacties

roscho
Begin eens met schoonmaken van brandstofsysteem en filters voor je aan iets ernstigs denkt.
Het zou ook kunnen dat kleine vuiltjes de brandstofpomp passeren en tijdelijk de verstuivers vastzetten. Als je weet welke cilinder uitvalt, zou je de verstuiverleiding naar die verstuiver los kunnen draaien en de motor even op 3 cilinders laten lopen, zodat het vuil uit de leiding komt. Is het daarmee niet verholpen, dan moeten de verstuivers eruit voor grote schoonmaak. Als de trekker goed start en verder goed loopt zonder rook, verwacht ik niet dat je nieuwe verstuivers nodig hebt.
306fendt
@roscho brandstoffilter vervangen enkele week geleden. Alvast bedankt voor je info
roscho
@306fendt Waarschijnlijk is er dan bij het wisselen vuil langs het filter gegaan, dat verstopt nu de verstuiver(s).
306fendt
@roscho had t idee secuur genoeg ben geweest met wisselen. maar zullen t zien. Hoe kom ik er makkelijk achter welke cilinder er aftoe hapert?
Heb de 306 voor de hobby, en kan wel klein beetje sleutelen maar nu wat info meer dan welkom.😄
roscho
Quote Reactie van @306fendt:
Hoe kom ik er makkelijk achter welke cilinder er aftoe hapert?

Het vervelende is dat het probleem niet altijd voorkomt. Misschien dat met zware belasting de vuiltjes erdoor vliegen. Dat heb ik met mijn minitrekker ook gehad: een poosje volop toeren liet de vuiltjes verdwijnen. Maar mét vuiltjes leek het een geluid of de motor uit elkaar zou barsten. Gelukkig was er iemand bij die er écht verstand van had.
Mocht het probleem wel langdurig optreden, dan kun je de verstuiverleidingen een voor een losdraaien. Op een bepaald moment heb je dan de leiding te pakken waarbij de motor gewoon doordraait. Die verstuiver doet dan dus niks.
306fendt
@roscho het is exact zoals je zegt, met wat belasting gister deed ie t goed. Koppel schudder af en begint te stotteren. Leidingen los gehad maar valt nog niet mee om te beoordelen welke cilinder slecht loopt.
roscho
Quote Reactie van @306fendt:
met wat belasting gister deed ie t goed

Kijk eens of je er een poosje wat zwaarder werk mee kunt doen. Misschien dat het vuil dan vanzelf verdwijnt. Grasmaaien?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS en hebben de trefwoorden rook , fendt , uitlaat , motor , vermogen , cilinder en verstuivers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!