Illustratie van:

Leyland 262 - Kleprubbers vervangen zonder as

Goedemiddag allemaal,

Misschien een erg domme vraag. Kleppen stellen heb ik al vaker gedaan. Heb meerdere topics gelezen over de rubbers vervangen. Maar hoe zie ik welke cilinder op tuimelen staat als je de tuimelas hebt gedemonteerd? Met stellen stel ik de eerste cillinder als de 4 op tuimelen staat en vice versa. Maar als ik de kleppen niet zie bewegen weet ik dus niet goed hoe ik kan zien welke kleppen ik los kan halen zonder dat ze me onder in de cillinder liggen.

Deel dit topic

Reacties

Jan mf6465
Heeft die geen onderliggende nokkenas?
DB990jesse
@Jan mf6465 ja dat klopt, maar als je de tuimelas demonteert ben je toch ook je connectie met de nokkenas kwijt?
Jan mf6465
@DB990jesse
Dan zie je toch wanneer de stoterstang naar boven komt. Daar kan je toch uit opmaken waar de zuiger zich bevind.
DB990jesse
@Jan mf6465 aha vandaar dat ik al bang was dat dit een domme vraag zou zijn. Dacht dat de stangen vast zaten aan de tuimelas.
DB990jesse
@Jan mf6465 bedankt!
Jan mf6465
@DB990jesse
Ik vraag me alleen af of je de klepveren terug gemonteerd gaat krijgen. Ik heb zelf nog nooit de rubbers vervangen met de cilinderkop er nog op. Bij benzinemotoren zetten ze er perslucht op via het bougiegat. De vraag is hoeveel ruimte er is tussen de zuiger op zijn bovenste dode punt en de klep. In het slechtste geval zal de cilinderkop eraf moeten om de klepspieën er terug in te krijgen.
DB990jesse
@Jan mf6465 heb er ooit een gesprek over gehad toen er voor het eerst iets olie uit de uitlaat liep met Bod in Beek (oude leyland dealer) en hij zei toen dat ik gewoon de zuiger op tuimelen kon zetten en dat het dan zo gebeurd was. Zonder perslucht of de kop eraf pakken. Ga het dus eerst wel proberen. En in het slechtste geval zal de kop er uiteindelijk misschien wel af moeten. Dan is ook gelijk de koppakking (preventief) vervangen. Moet maar het positieve er van in zien.
joop-same
@DB990jesse Maar waarom zou je de kleprubbers vervangen,als die er al opzitten ?? als hij veel olie verbruikt zijn er wel meer oorzaken.
Maar als je de stoter stangen op tuimelen zet, dan kun je zonder problemen de klepschotels en veren er af halen, wel alleen bij de cil. die op tuimelen staat.
DB990jesse
@joop-same omdat hij olie uit de uitlaat drukte. Dus dat zijn 100% zeker de rubbers. Heb ze onderhand er ook allemaal uit en vervangen. Sommige waren zo hard als plastic. Dus geen overbodige luxe. Uiteindelijk heb ik de tuimelas weer gemonteerd om de andere zuigers hoog te zetten. Wilde toch zeker weten dat de cilinder op tuimelen stond en kon dat net niet goed genoeg zien alleen aan de hand van stoters.
+1
Melvin92
Ja zou de verstuiver eruit kunnen halen en kijken welke cilinder er boven staat mischien?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Leyland 262 en hebben de trefwoorden cilinder , vervangen , leyland en kleppen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!