Rutte roept boeren op te demonstreren binnen de grenzen van de wet

Premier Rutte noemt de gevaarlijke situaties die ontstaan door de boerenprotesten onacceptabel. Rutte en minister Yeşilgöz-Zegerius reageerden samen op de boerendemonstraties.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nevergiveup
Stekker is er uit
+1
Twentsch Land
Ik hoop het maar schat de kans groter op wat verzachtende woorden, iets zo van een en ander iets beter bekijken, wat uitstel enz enz......proberen komende dagen in toom houden.....alles van de baan zal niet aan de orde zijn.

@Nevergiveup
+14
Nevergiveup
@Twentsch Land als dit lopende wordt is het zo klaar, begin bij jezelf weiger alles , laat ze barsten !

(klik om te vergroten)

+2
Twentsch Land
Aan dit soort vormen kunnen we wat hebben.

@Nevergiveup
Nevergiveup
@Twentsch Land ze weten niet half hoeveel ze ons en/of aanverwanten nodig hebben ,samen is de overwinning op dit fake beleid snel klaar.

Begin gewoon bij jezelf , gewoon weigeren of van het land afzetten , klaar
Twentsch Land
Ben ik met je eens .... maar het gaat allemaal al te lang en er zijn er teveel die zich er voor inzetten, achter de schermen is 95 % al klaar.....dat het geheel van de baan gaat hoop ik wel maar geloof het niet.
@Nevergiveup
Jhannes
@Nevergiveup is dit van een jaar geleden of klopt de datum niet? 😅
Klein Rot
@Jhannes
Scherp opgemerkt
Bartlehiemboer
@Nevergiveup Ik vind deze houding echt geweldig. Onderschat deze actie niet en dit zal dit bedrijf ook geld kosten maar wat een goed voorbeeld.

Vanmorgen net een takelbedrijf geschreven hoe onsympathiek ze bezig zijn geweest.
Ze hebben gisteren in opdracht van politie/overheid een tracktor van de weg getakeld

Hier ondertussen alweer een boete verder

Hoge Noorden boeren laten jullie wel in de steek is mijn persoonlijke mening.
Alsof ze ook weer alleen naar hun zelf kijken.
Tot ze ook een brief ontvangen.
We zouden er nu allemaal bij moeten zijn.
Pieter Buren
@Bartlehiemboer wat zou je allemaal uitvreten als hoge noorden boer nu? Provincie Fryslân is het niet eens met van der wal (nieuweoogst.nl/nieuws/2022/…) dus eerst maar eens zien hoe dat loopt. Verder is het 2 uur rijden met een trekker om ergens te komen om te protesteren en het werk gaat ook door.
Twentsch Land
Niets eens wat ik had verwacht en deels gehoopt......kortom , de klap met de hamer gaat er vanmiddag op en er is nu gewaarschuwd je aan de regels van de wet te houden en zo niet wordt er hard ingegrepen ....... Rutte was nerveus vastgebeten.

@Twentsch Land
Todi
@Twentsch Land De vraag [ Mogen we wel de snelweg op voor een laatste eer betoon voor onze boeren die op geofferd worden]
+2
Twentsch Land
Van de overheid mag het niet, van mij wel als je mooi rechts rijd en het verkeer niet hinderd of blokkeert.

Maar ik het niet te bepalen 😉

@Todi
+5
BoerBart
Pas op!
Rutte is al die tijd weggedoken.
Nu is zijn moment!
Zijn speech is intussen netjes voor hem uitgeschreven, en kundig zijn de one-liners ingestudeerd.

Hij gaat met ferme uitspraken, de stoere leider ( zijn rechtse kiezers pleasen) uithangen.

Waarschijnlijk gaat hij wat cadeautjes ( mogelijk uitstel??) En complimentjes uitdelen.

Met een ijzersterk, kort en duidelijk, betoog, geeft hij de boeren ( OGENSCHIJNLIJK) hun zin. Met maatwerk en de uitnodiging voor de praattafel. De boeren mogen en kunnen dan niet meer demonstreren. Doen ze dit wel, dan maakt Rutte met zijn staatszender de boeren keihard kapot, door alles te verdraaien in een emotioneel theaterstukje.

Vervolgens duikt hij weer onder, en volgend jaar schuift hij alles af op een nieuw provinciaal bestuur.
Als ie dan eind 2023 de bal teruggekaatst krijgt, zegt ie: Dat is aan een nieuw kabinet.

Zo naait Rutte al zijn criticasters.
+1
hypotheekboer
@BoerBart hij is naar de uitgang aan het solliciteren
hans1980
Rutte tegen boeren: gevaarlijke situaties laten ontstaan of intimideren onacceptabel - nos.nl/l/2434397/
+3
hypotheekboer
Rutte is olie op het vuur aan het gooien. Nietszeggende persco. We gaan door met onze plannen. Horende doof, ziende blind. Het failliet van Rutte 4.
mlkvhoudr
Ik ben tegen deze manier van actie voeren maar komen aanschijten met wij beslissen en we moeten het gewoon beter uit leggen ? De man is het echt kwijt
stefanus
@mlkvhoudr Ze kunnen het niet uitleggen.
+1
mlkvhoudr
@stefanus omdat D66:het wil zo moeilijk is de waarheid niet
+1
Twentsch Land
Niet alleen d 66

De meeste partijen willen huizen bouw.

@mlkvhoudr
+1
Noorderling
@Twentsch Land
ik wil ook wel eens wat, polder het markermeer in.
50% huizen, 50% landbouwgrond voor wie daar wil boeren in plaats van in de randstad.
Schiphol er heen verplaatsen. Alles opgelost, Willen = kunnen, blijkbaar is die wil er niet, dan houdt het op.
+1
Twentsch Land
Er is idd geen wil.

@Noorderling
+1
mlkvhoudr
@Twentsch Land het gaat om de manier spreek gewoon paar procent krimp per jaar af dat is goed te doen maar nee er moet weer een politieke show van gemaakt worden met ingaat doelen
Twentsch Land
Natuur wordt gebruikt maar is niet het doel, dus bouwen kan overal ..... geef er de tijd aan, bv 25 jaar, er komt dan genoeg grond te koop voor de overheid, desnoods op wat plekken nog het voorkeursrecht van eerste koop. Onteigenen hoeft dan niet aan de orde te zijn en voor die er voor openstaan zorg bij wet dat de fiscus daar weg blijft.

@mlkvhoudr
mlkvhoudr
@Twentsch Land het hele onteigeninggebeuren zie jij dat ook maar ergens gebeuren in Overijssel?
Net wat je zegt dit gaat weer zo lang duren dat het automatisch al gebeurd door gebrek aan opvolgers
+1
Twentsch Land
Ja ik zie het zeker gebeuren, ze weten nu al waar ze willen bouwen en daar is of komt de eerste 25 jaar lang alles niet te koop.

@mlkvhoudr
mlkvhoudr
@Twentsch Land tot op heden is elke opkoop regeling overschreven, waarom denk je dat dat nou niet gebeurd?
Twentsch Land
Tot op heden is elke opkoop regeling overschreven,

Dat is nieuw voor mij, onlangs nog gelezen dat die zich aan hadden gemeld voor uitkoop allemaal weer zich hebben terug getrokken toen ze de in en outs onder ogen kregen.

Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ot op heden
mlkvhoudr
@Twentsch Land dan houd ik daar even een slag om de arm dat had ik nog niet vernomen
Noorderling
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
dat ook maar ergens gebeuren in Overijssel?Net wat je zegt dit gaat weer zo lang duren dat het automatisch al gebeurd door gebrek aan opvolgers

met het neerdalen van de ontmoediging, is het beleid tot dusver al geslaagd dat iedereen tussen de 15 en toetreden van de maatschap nu wel 3x nadenkt en een groot deel daarvan onnodig de handdoek in de ringt gooit.

Het kost gigantisch veel energie om je te wapenen tegen onteigening, voorkeursrecht, verandering van bestemming en waterpeil etc. Toch gaat de overheid dat pad niet structureel winnen en willen bewandelen. Duurt te lang en veel te duur. Dan blijft over dat de sector een plan omarmt om je buurman een beroepsverbod aan te naaien of ontmoediging over als tweede keus. Ik wens de overheid succes met stap 3, onteigening. Kom maar op! Dan gaan we nog hele toestanden beleven als dergelijke zaken in touw worden gezet, dat gaat men in de gelderse vallei niet proberen als pilot.
mlkvhoudr
@Noorderling ik ga hier niet zeggen wat ik ga doen mochten ze bij mij komen maar met onteigening bereiken ze de eerste 5 jaren niks
+4
Noorderling
@mlkvhoudr
ik heb zelf gelukkig makkelijk praten.
Hier komen ze niet zomaar aankloppen.

Maar wel een beetje ervaring met het zaken doen met de overheid. Misschien is dat nog wel erger dan iemand veel personeel toewensen...
Wat een tijd en energie rovende bezigheid is dat. Kan het zelf nog wel plaatsen, veel anderen niet en gaan er aan onderdoor. Energie stoppen in verkeerde zaken, resultaten dalen en van jezelf en je bedrijf blijft niets over.
Mijnbouw, PAS, toeslagen, eerder al de Molukkers, Dutchbat. Ga er maar aan staan als je na 25 jaar nog een keer sorry hoort.

Deze week is de parlementaire enquete over mijnbouw, speelt ook al jaren waarin de overheid haar taak negeert, liegt en bedriegt. Het tijdspad kun je nu al wel kopieren dat we in 2040 zeggen, hoe heeft het ooit zo kunnen lopen met stikstof..
+1
pieta
Quote Reactie van @Twentsch Land:
De meeste partijen willen huizen bouw.

Je hoeft echt niet zo veel landbouw op te offeren voor wat huizen. Dat is onzin. Ik ben ook voorstander van huizen bouwen. Ik ben ook voorstander van wat strenger asielbeleid.
Twentsch Land
Hoeveel opp is er nodig voor elke miljoen mensen extra ?

@pieta
+1
pieta
@Twentsch Land Als je ze in flats drukt niet zo veel. 😁 Daarom noem ik ook asielbeleid. Ik heb kinderen en ik heb graag dat er later ook voor hun een huis is.
+1
Twentsch Land
Zozo dus jij wilt een groep in de flat stoppen@pieta
pieta
@Twentsch Land Dat zeg ik niet he. Ik zeg alleen dat als je de woningen realiseert als zijnde flat je niet zo veel plaats nodig hebt. Maar ook bij aantal inwoners in NL denk ik "niet alles kan". 😁
RBD49
@Twentsch Land
Zet de gemiddelde kavel voor een eensgezinswoning op 250 m2. De meeste halen dat niet. Dan heb je er 40 op een hectare. Maar je hebt ook nog wegen en wat groenstroken nodig. Ga dus uit van 30 woningen per hectare. Gemiddeld 2 bewoners. Dat zijn 60 mensen per hectare. Voor een miljoen mensen heb je dan 16.700 hectare nodig. Houd ruim aan, 20.000 hectare. Dat zijn 400 gemiddelde melkveehouders. We hebben er nog ongeveer 15.500.
En hoe snel heb je die miljoen mensen bevolkingsgroei? Eh… zeg 10 jaar. Reken zelf dus even hoeveel bedrijven je daarvoor jaarlijks moet wegnemen….
+1
hypotheekboer
@mlkvhoudr lijkt wel of hij niks heeft meegekregen van het debat en demonstraties afgelopen week. Of hij heeft zich van alles in laten fluisteren door die trekpoppen van hem.
+1
Noorderling
@mlkvhoudr
Het feit is en het feit is. Anders en je wappie, carbadge is carbadge out, bij welk model dan ook.

Rutte hoort wel maar luistert niet.
Dan moet er maar een tandje bij vanavond.
+2
stefanus
Volgens mij ging het niet om boeren gerust te stellen maar om het beeld dat de politie niets doet te verdedigen
+2
BoerBart
@stefanus Het was een waarschuwing.
Zijn volgende persmoment gaat ie schitteren. Waarschijnlijk huilie huilie, compleet met stiltes laten vallen, en vervolgens bullebakken.
Hier hoopt ie dan credits te krijgen voor zijn ( zogenaamde) persoonlijke emotionele betrokkenheid tonen en alsnog een sterk leider te zijn.
stefanus
@BoerBart Het is overduidelijk dat gehele kabinet de landbouw spuugzat is, ben heel benieuwd of de motie van D66 aangenomen gaat worden. Motie die ervoor zorgt dat als de provincies het niet snel genoeg doen, dat het rijk bevoegd wordt om het met onteigening te regelen.
paul1
@stefanus die gaat aangenomen worden, de vvd zit al bij d66 onder de duim.
+8
Jannus
Kan me daar niets meer van herinneren
+1
Huuuuub
Ik vind dingen die rutte normaal vind ook onacceptabel.
+1
stefanus
Je mag demonstreren met je rug tegen de muur.
+1
BertK
Stikstofwetgeving is ook onacceptabel. Waarom zou je braver zijn dan de overheid?
+1
Bartlehiemboer
Net weer bericht gehoord van een collega boer die zich verhangen heeft....
Er gaan in Rutte zijn beleid nog velen volgen
+4
labella
@Bartlehiemboer Diep triest. Rutte moet vervolgd worden voor dood door schuld.
+1
Vdejong
@Bartlehiemboer staat aansprakelijk stellen voor elke boer die zich van het leven berooft
+6
Galebreaker
"Goed, je mag demonstreren, maar met je rug tegen de muur" - Klein Orkest- over de muur 1984
+1
ronald73
@Galebreaker "Let them march all they want, as long as they continue to pay their taxes", citaat van Alexander Haig 😉
+4
Theo61
Tja Rutte net of jij je altijd netjes bewogen heb binnen de wet, je appjes bewaren, niet discrimineren en zo voort, goed voorbeeld doet goed volgen zei me vader zaliger toen ik kinderen kreeg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden Demonstreren en boerenprotesten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
4.693