LIVE | Aanhouding en tractor in beslag genomen op A28, geen blokkades meer op wegen

Tientallen boeren met tractoren - en twee koeien - demonstreerden vandaag bij de Tweede Kamer in Den Haag. Het is niet het enige protest, ook elders in het land roerden boeren zich. De A28 is in de richting van Zwolle nog geblokkeerd door tractoren. Volg in dit liveblog (onderaan artikel) het laatste nieuws over de boerenprotesten.

Bronen

LIVE | Aanhouding en tractor in beslag genomen op A28, geen blokkades meer op wegen
ad.nl
Partijen worstelen met boerenprotest: ‘Mensen gaan over de rand, dat kun je niet voorkomen’
ed.nl
Moet de politie harder ingrijpen bij boerenprotesten? 'De-escaleren is ook handhaven'
eenvandaag.avrotros.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
sorry
+4
JohanvS
Schandalige actie daar op de A28 bij Staphorst. Ik zelf stond een half uur in de file maar kon deze gelukkig nog net via de afslag Meppel ontwijken en na Staphorst opnieuw de geheel lege A28 weer op.
Actie voeren oké, maar ga dan niet urenlang alle rijbanen van een belangrijke snelweg blokkeren.
+13
jan w
@JohanvS
De volgende keer moeten ze jouw nog langer vastzetten.
+2
JohanvS
@jan w maar jij was ook niet onderweg naar mijn ernstig zieke dochter in het ziekenhuis.
+1
mestyle
Volgens mij komt er een moment dat er gewoon volgas door de politie eenheid gereden wordt met eentrekker met voorlader als er een helemaal klaar mee is en doorslaat
+3
worteljcb
@mestyle Laten we maar hopen van niet..
dennisbouter
@worteljcb of van wel, als alleen de "franse slag" nog een uitweg is!!
+2
worteljcb
@dennisbouter Persoonlijk letsel is niet goed te praten. Al helemaal niet bij hulpverleners die geacht worden hun werk te doen
+4
BuvaM
@mestyle Met zoiets suggereren ontmoedig je dit niet terwijl dat bitterhard nodig is.
Vandaag heeft Nederland gezien dat (opvallend veel jonge) medewerkers van loonbedrijven, leerplichtigen en enkele boeren met trekkers op de snelwegen reden en vooral stil stonden. Opgejut door wat omstanders, met veel drank in de man, is het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. Later op de dag aangevuld met verschillende relschoppers en slopers.
KEMP en VD OEVER STOP!! juliie tweestrijd en opruiing.
+2
Kars
@BuvaM stond vandaag bij mark vd oever bij provinciehuis in den bosch.
Was relaxt sfeertje hoor.
+1
mestyle
@BuvaM
Is meer iets wat ik verwacht. Als je hoort dat er boeren zich verhangen omdat ze het klaar zijn. Als het me zelf zo hoog zou zitten. Dan was denk ik de kans dat zoiets zou gebeuren aannemelijk. Maar goed hoop dat er een andere oplossing komt.
Cowboy3
@BuvaM Bij de oproep appjes die je krijgt van de FDF staat toch in, geen wegen blokkeren en geen haantjes gedrag.
+1
Eddie1
Quote Reactie van @mestyle:
Volgens mij komt er een moment dat er gewoon volgas door de politie eenheid gereden wordt met eentrekker met voorlader als er een helemaal klaar mee is en doorslaat

Ik hoop niet dat dit gebeurd, ik hoop dat het veilig blijft voor iedereen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, vechten tot het einde, maar zonder dat er doden of gewonden vallen, of er ernstige schade optreed.
+1
hans1980

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , tractoren , koeien , protest , tweede kamer , zwolle , den haag , a28 en boerenprotesten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!