Illustratie van:

David Brown 885 - Aandrijfas eindoverbrenging bus verwijderen

Hoi allemaal, vraagje aan de specialisten hier. Ik moest de remvoeringen van de DB 885 vernieuwen. Daarbij moet de eindoverbrenging eraf. Dus ook de steekas. Nu is mij rechtsachter met het uittrekken van de as, de veer en de spiebaanbus van de sper eruit gevallen. Daar kom ik natuurlijk zo niet bij. Het gat waar de as doorheen gaat en waar de oliekeerring in zit is te klein. Over de oliekeerring zit een ronde schijf met twee 6 mm schroefdraad gaatjes. Hoe krijg ik deze schijf eraf? Is deze erop geschroefd of er gewoon op geduwd? Wellicht kom ik ervan wel bij om de veer en spiebaanbus weer op z’n plek te duwen. Als er andere tips zijn, graag!! Dank alvast.

Deel dit topic

Reacties

porschestandard
Hier kun je een speciaal stuk gereedschap voor maken, op de foto staan de maten. Tip voor de volgende keer is je sper inschakelen en vastzetten dan blijft hij erin zitten wanneer je de steekas eruit trekt.

(klik om te vergroten)

FransBrown
Die ronde schijf is de keerringhouder. Om deze te demonteren kan je een hulpstuk maken. Je neemt een stuk plat ijzer(bv 50x 15 mm en ongeveer 20cm lang .Boor hier twee gaatjes van 7mm in zodat je de strip met twee m6 boutjes aan de ronde ring kan schroeven. Nu kan je naast de ronde ring (een links en een rechts)een plaats aftekenen voor volgende te boren gaten. Boor deze gaten bv 10,5 mm en tap hier 12mm schroefdraad in .Als je nu in deze tapgaten bouten draait kan je de keerringhouder er zo uit trekken. DE bouten van 12mm wel om en om een halve slag aandraaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 885 en hebben de trefwoorden hoi , steekas , oliekeerring en david brown geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
219