Illustratie van:

Welger AP 630 - Perswagen blijft stil staan

Vanmiddag was ik nog even met de Welger aan het persen.
Op een gegeven moment een beste dreun en stond de pers stil. Direct aftakas uitgezet.
Eerst dacht ik de breekbout maar die zat nog op de plek. Dus pers met de hand terug gedraaid. Leeg geplukt en en schuddertand gevonden. Maar toen ik de pers weer op gang bracht sloeg hij weer vast, zo leek het tenminste. Het was niet de slipkoppeling want het vliegwiel draaide wel.
Dus met de hand de pers weer gedraaid. Toen draaide alles wel.
Maar met de aftakas aan blijft de aandrijflijn stil staan.
Iemand enig idee hoe dit kan?
Er zit voor in de pers een grote kast. De ingaande as draait wel. De uitgaande Assen niet als de aftakas aan is. Maar als je met de hand draait wel. Zit daar een slipkoppeling oid in?

Deel dit topic

Reacties

+3
langeslagdiesel
Ben toch bang dat je breekbout in het vliegwielhuis is gebroken, maar dat het boutje nog zichtbaar in het gat zit. Heb ik ook wel eens gehad. Met de hand kan je wel alles verdraaien maar niet op de p t o. Maak het luikje maar open aan de achterkant van het vliegwielhuis. Dan vind je hem wel.
KlaasM
@langeslagdiesel zal ik eens goed moeten kijken.
Maar die breekbout leek nog heel.
En ik kon ook niet zien dan het achterste deel los van het vliegwiel gedraaid had.
+2
wim-same
@KlaasM en toch denk ik ook van de breekbout hoor, en als hij eerst iets verbogen is blijft de bout erin zitten. Ik heb het ook wel eens gehad, dat ik de breekbout er echt met geweld uit moest slaan met een pennetje.
+1
KlaasM
@wim-same ik ben straks nog bij de pers in de buurt. Ik zal toch nog is goed naar de breekbout loeren.
+1
langeslagdiesel
@KlaasM zet er maar een sleutel op. Dan voel je het wel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Welger AP 630 en hebben de trefwoorden persen , welger , aftakas , koppeling , vliegwiel , assen en pers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!