Perspulp onder maïskuil rijkuil

Is het mogelijk perspulp onder de mais te doen (rijkuil)

Door bijvoorbeeld eerst perspulp te laten komen en dat een aantal weken onder het plastic te laten, en vervolgens als het afgekoeld is en het zich gezet heeft de mais er over heen te kuilen of zal de perspulp dan alsnog uit elkaar glijden?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
hermanjohndeere
In een sleufsilo wil dat wel. Maar een gewone rijkuil wil dat niet. Er zit geen stevigheid in ook niet na een paar weken. Een klein beetje bij de verse mais door doen zou misschien nog wel kunnen.
fendtlars
@hermanjohndeere en als we de zijkanten dichtplakken en vervolgens plastic in het midden los snijden, naar buiten klappen en dan de mais er over en terug vouwen en nieuw plastic er over?
hermanjohndeere
@fendtlars als je er een stevige bult grond langs gooit zou het misschien willen. Maar het gaat niet mee vallen.
+1
stephan-inter
@fendtlars nee. Je drijft alles zo maar buiten. Niet aan willen beginnen.
+4
Sjon
Eerst mais dan pulp.
+3
geweldenaar
@Sjon en als die pulp geleverd word staat de mais al noodrijp op het land.
Pulp is dit jaar gruwelijk duur.
ford8630power
@geweldenaar Is altijd nog gelukt om het een dag voor de mais geleverd te krijgen
+1
geweldenaar
@ford8630power bij vroege levering en vaste leverdag krijg je ook helemaal geen korting.
+1
rensthibaut
Er 2ijn zoals aangegeven meerdere opties wanneer we werken met perspulp en maïs indien tussen muren kan de perspulp er onder en dan met maiswagen achteruit er op en tijdens het achteruitrijden de kar laten lossen zodat je wielen op een maistap8jt rijden. Enkel opletten dat je pulplaag niet te dik wordt. Want als je je door de maislaag schiet wordt het een bende om alles terug los te krijgen. 2e optie is om na de mais de pulp er op dicht veel beter af en heb je het glijgevaar veel minder
+1
BEboer
tractorfan.nl/picture/1472896/…
De perspulp lag de hoogte van de muur dus beeld je in dat de muur er nt was... is wel chichorei pulp.
Bekkink
Hier een boer in de buurt doet aan 1 kant de perspulp in de silo. Dag later mais hakselen en dan langzaam als de kuil hoger word de mais er overheen . Wel silo van 10m breed.
+1
Elvis
@Bekkink volgens mij moet die pulp gewoon boven, jaren gedaan en haast geen broei door nog een halve dag met bakken pulp over de mais rijden
J asper
@Elvis pulp wil ook wel schimmelen heel wat erger dan mais 🙈
Elvis
@J asper hier nooit gehad nu met alleen mais wel,
+1
cjw73
@Elvis in de tijd dat ik nog monsters prikte voor eurofins wel losse partijen zien liggen bij collega's die zo ongeveer oranje waren van de schimmels
+3
cjw73
@Elvis wij hebben het er jaren onder gereden ipv er op.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kuilen , Mais en perspulp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3.071
TREFWOORDEN