Illustratie van:

Ford 4000 - Motorolievuldop (waarvoor hangt dat filter eraan)

Als ik de motorolievuldop eraf draai, hangt daar een (vies) filtertje aan.
Wat heeft dat ding voor nut?

Deel dit topic

Reacties

roscho
Misschien carterontluchting? Bij warme motor zet ook de lucht in het carter uit. Na afkoeling krimpt deze weer in. Zou het filter vuil en stof uit de buitenlucht kunnen tegenhouden? Misschien toch maar even schoonmaken.
LFord
@roscho Hoe zou ik dit het beste kunnen schoonmaken? In de benzine?
roscho
Quote Reactie van @LFord:
schoonmaken? In de benzine?

(Was-)benzine kan, maar is brandbaar. Kan ook prima met een busje diesel. Dop erin, schudden en klaar. Of een ontvetterbak. Wel even laten uitlekken/drogen.
Hanomag22
Is dat niet het klemsysteem om de dop in de vulbuis te klemmen?
LFord
@Hanomag22 Ik denk het niet. Het is echt een filtertje met een soort schuimrubber.
Hanomag22
Ziet je dop er zo uit?

(klik om te vergroten)

dirkford
Is een klemsyteem, voor de ontluchting heb je een buis die onderaan naast de motor de onderdruk uitblaast
Hanomag22
@dirkford precies. Mooi systeem ook.
LFord
@Hanomag22 Klopt, die buis zit er wel, maar volgens mij werkt de ontluchting niet goed, en dit zou kunnen komen door het genoemde filtertje, dat sluit namelijk de buis af. Als de motor erg warm wordt komt de olie via de peilstok eruit, volgens mij is dat het gevolg van het feit, dat de carterontluchting niet perfect werkt. Zou dat het geval kunnen zijn.
Hanomag22
@LFord de carterventilatie gaat volgens mij met een buis vanaf kleppendeksel. Die kan verstopt zitten. Dan zou je ff klepdeksel en aansluiting naar die buis er af moeten pakken om te controleren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden vies , ford , Ford 4000 en filter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN