Illustratie van:

John Deere 4440 - D- versnelling werkt niet.

Ik heb een John Deere 4440 in Frankrijk gekocht. Maar nu blijkt dat de D versnelling niet werkt. De eigenaar zegt dat deze nog nooit gewerkt heeft omdat ze in Frankrijk niet harder mogen rijden. Hij rijdt nu maar ongeveer 20km per uur. Kan dit terug gemaakt worden?

Deel dit topic

Reacties

MaxxuM4ever
Klinkt erg plausibel, heel veel trekkers uit Frankrijk hebben geblokkeerde versnellingen. @deeremeneer weet daar wel raad mee denk ik.
stephan-inter
Meeste trekkers uit Frankrijk lopen idd maar zo'n 25. Bij de inters is het echt een andere bak van binnen zover ik weet.
gerjan bosie
De 4240 heeft 2 verschillende tandwielen voor de d versnelling een 25 tandwiel (Frankrijk) en een 25+ dus de vraag is krijg je de pook niet in de d ? Mischien is deze vanaf de buitenkant geblokkeerd voor de d versnelling of krijg je hem er in en gebeurt er niks??
fiat1000DTsuper
Trekker toevallig gekocht in Moorslede?
Deyne1210
@fiat1000DTsuper ja hij komt van Moorslede. Is het een gekende trekker?
Deyne1210
De pook gaat in de D, maar het lijkt of er daar niets is. De andere versnellingen lukken wel.
gerjan bosie
[@Deyne1210
Helemaal geen geluid uit de bak?
Dan zou je toch gauw denken dat het tandwiel en niet in zit. Je kunt bij de cabine de bodemplaat eruit halen daarna zit je boven de versnellingsbak die plaat ook loshalen kun je in de bak kijken dus dan is het proberen van je pook om uit te zoeken waar je c zit en daar tegenover zou de d moeten zitten
Deyne1210
We hebben de plaat er af gehaald en we zien nu de assen in de versnellingsbak. We hebben hem door te proberen toch al eens in de D gekregen maar we weten niet hoe. Het positieve is dat er zeker een D is. Alleen weten we nog niet hoe die juist schakelt. Is er iemand die hier meer van weet? Of ergens waar we kunnen zien hoe de tandwielen moeten staan als die geschakeld zijn.
roscho
@Deyne1210 Is er misschien ergens een lipje of haakje afgebroken dat een tandwiel het laatste zetje zou moeten geven?
Ga eens met een magneet onder door de bak, misschien hengel je wel iets op.
+1
JD3010
@Deyne1210 Is die niet in het schakelmechanisme ergens geblokkeerd? Dat gebeurt wel vaker.
Deyne1210
Het tandwiel dat de D schakelt wordt niet ver genoeg verzet. Zou de versnellingsbak daarvoor uit elkaar moeten? Zo ja moet de cabine eraf en moet dan de tractor doormidden?
JD3010
@Deyne1210 Heb je speling op het schakel mechanisme? Of evt. opnieuw afstellen.
gerjan bosie
@Deyne1210
Een algemeen probleem is dat de schakelvork los gaat zitten meestal a en b groep de klinknagels kun je vervangen voor 10.10 bouten

Je zou aan de zijkant mischien de schakelstangen kunnen verstellen ??
(Eerst schakelvork controleren)

als je echt erbij wilt moet die doormidden zelf heb ik een 4240s en ie heb ik de schakelvork vervangen en ook het c tandwiel

Heb hier ook nog een werkplaatsboek in map waar alles in staat zijn 4 mappen dik eventueel te koop
Deyne1210
We hebben hem al proberen schakelen beneden rechtstreeks aan de hendel maar dit lukt ook niet. Het is binnenin dat het mechanisme het tandwiel niet ver genoeg verschuift. Waar heb jij dat tandwiel gekocht?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4440 en hebben de trefwoorden john deere , versnellingsbak , versnelling en frankrijk geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0