Ford 8730. Computer voor de powershift gezocht

Goedendag.

Ik zoek voor mn ford 8730 de computer van de powershift, die er nu op zit is geblokkeerd op 30 km/u.
Er zit wel een 40 km versnellingsbak onder, omdat hij in de 16de versnelling al 30 rijd, maar als je hem in de 17 of 18de versnelling zet en volgas geeft, schakeld hij terug naar de 16de versnelling

Met vriendelijke groet, karlo

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Ronijn
Is zoiets niet aan te passen door een dealer?
+1
Bakker S
Je zou zeggen dat ze het via de computer kunnen veranderen.
roscho
Een nieuwe computer lijkt me niet nodig, het ongemak is gewoon geprogrammeerd in de software. Een dealer zou dat moeten kunnen instellen. Probeer het anders eens bij een tuningbedrijf. Grote kans dat wie bij de instellingen van de motor kan, ook toegang heeft tot het versnellings-gebeuren.
+1
InsaneNL
Is hier al eens besproken: tractorfan.nl/topic/237761/

Instelling valt voor de 30 serie schijnbaar niet meer aan te pasen als die is ingesteld
roscho
Quote Reactie van @InsaneNL:
niet meer aan te pasen

Als het softwarematig is ingesteld, moet het altijd aan te passen zijn. Laat er maar eens een hacker op los.
dennisbouter
@roscho vergeet niet dat we het over trekkers hebben van 30 jaar oud, dealers hebben daar echt de software niet meer voor en ik denk dat de gemiddelde hacker ook spontaan in de lach schiet
+1
fordt5110
@dennisbouter precies, ik had al meerder keren dezelfde reactie gehad van ford experts, van dat deze computers niet te veranderen zijn. dus daarom zoek ik ook een andere.
roscho
Quote Reactie van @dennisbouter:
software

Tuningbedrijven die gespecialiseerd zijn in trekkers hebben vast al wel eens zoiets gedaan. In de regel slaan ze de software dan op. Wie weet hebben ze zoiets al op hun harde schijf staan. Vragen kun je altijd. Tsja, als het niet lukt, dan kan ik je helaas niet verder helpen.
+2
InsaneNL
@roscho deze trekkers kun je nog helemaal geen laptop aan hangen, de computer in deze dingen heeft meer weg van extreem verklijnde relais logica als de moderne computers. daarnaast is WORM (Write once read many) geheugen gewoon een ding en heel standaard.
en.wikipedia.org/wiki/Read-only_memory/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ford , versnellingsbak , versnelling , ford 8730 , gezocht , volgas en powershift geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0