Welk merk/type kanon voor beregeningshaspel

Ik beregen nu met een RainBird SR2005 kanon op de haspel. Echter daar zijn zo langzamerhand bijna geen onderdelen meer voor te krijgen. Dus ik wil voordat er iets kapot gaat wat ik niet op voorraad heb alvast info in winnen over een nieuw te plaatsen kanon. Wat zijn jullie ervaringen met welk merk en type kanon? De prijzen hangen tussen de €500,-- tot ruim €2000.--
Is het dat verschil in prijs waard of hoe moet ik dat zien?

Deel dit topic

radium45

Reacties

+1
spotmelker
Ik zou een Nelson P 150 nemen. Zit standaard op AP. Zijn wel prijzig.
radium45
@spotmelker Ik bekijk hem even, bedankt voor je reaktie.
+1
newholland6640
Wij hebben paar haar geleden een komet gekocht. Was toen 700 euro. Prima ding. Alleen zat al wel iets speling op zag ik laatst
JohanvS
Komet en Sime zijn goed. Nelson is wat duurder.
radium45
@JohanvS Ik kreeg net prijs door voor een Sime Explorer. Dat viel me niet tegen wat die kost. Maar ken het merk niet. Ben altijd RainBird gewend geweest en die doen het gewoon goed, jaar in jaar uit.
+1
JohanvS
@radium45
irrigationparts.eu kan je prijzen van merken vergelijken
newholland6640
Ik ben trouwens wel wat negatief over de nozzle, die ‘verslijten’ vrij gauw.
radium45
@newholland6640 Dat is wel opvallend, ik heb van de rainbird nog nooit een nozzle vervangen. Gebruik je de tules of de schijven?
+1
newholland6640
@radium45

Tules, met verslijten bedoel ik dat hij net even iets eerder uitwaaiert dan zou moeten. Helemaal met iets winderig weer is dat zeer storend.
Ford revisiemotor
@newholland6640
Wat is vrij gauw,
jaarlijks vervangen, een keer in de vijf jaar?
Anders is het misschien handig om een handige Henk er een te laten draaien van gehard staal of RVS.
radium45
@Ford revisiemotor Ik heb er een set RVS schijven bij maar die gebruik ik nooit, wij hebben altijd de kunstof nozzles erin zitten. en die verslijten ook nooit. Worden wel eens gejat maar dat is wat anders.
newholland6640
@Ford revisiemotor

We wisselen nog weleens qua maat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kapot , onderdelen , type , merk , ervaringen en haspel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!