Illustratie van:

John Deere 6320 - Trekker verliest koelvloeistof bij waterpomp.

Onze jd 6320 verliest sinds begin dit jaar langzaam koelvloeistof. We zagen eerst water bij de intercooler staan, dus dachten dat die lek kon zijn. De trekker koelt nog wel goed genoeg, maar de temperatuur daalt niet meer zo snel bij stationair draaiende motor. Dit komt logischer wijs door dat er minder koelvloei stof inzit.
Toen ik vanmiddag na het grasmaaien het scherm voor de radiateur ging uitkloppen zag ik dus dat die koelwaterleiding helemaal nat was. Nou lijkt het bij de koppeling van de waterpomp weg te komen (de roestige leiding op foto 1).

Zou je dat makkelijk kunnen afdichten?
Of heeft iemand een oplossing?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Bovenkant waterpomp.De roestige leiding is nat.

(klik om te vergroten)

De glimmende leiding is van boven tot onder nat.

Reacties

GerbertXL
Die onderdelen zijn van de airco.
dutchgamer
@GerbertXL ok, weer wat geleerd. Maar dan nog niet duidelijk waar die lekt.
+1
claasfendt
@dutchgamer is dat niet gewoon condens? Koelvloeistof kun je wel ruiken / proeven
+1
Fast Eddy
Bij koelvloeistof lekkage komt er meestal een witte plek bij de lekkage. Als je long life (rode) koelvloeistof in de trekker hebt komt er een rood/bruine plek bij de lekkage.
Een intercooler koelt de inlaatlucht en heeft dus niks met de motorkoeling te maken.
+2
GerbertXL
Als je met de intercooler dat ding bedoelt achter de aircoleiding op foto 2, dat is, lijkt mij, de warmtewisselaar voor de transmissie en die kan prima lek zijn.
Zoals gezegd, zoek naar witte vlekken bij de waterpomp, leidingklemmen, dat soort werk.
Haal de radiateurdop eraf als de trekker koud is en zet m aan. Als de inhoud gelijk nogal stevig begin te borrelen kan je koppakking lek zijn.
Heb je bij verlies van koelvloeistof wel gevult of pas als ie flink onder het minimum zit? Anders kan er ook wel een luchtbel in het systeem zitten en dan word de werking slecht, als de waterpomp ook matig is dan kan dat problemen opleveren. Kijk ook eens naar de koelvloeistof leidingen of ze niet opgezet zijn, dan zijn ze aan de binnenkant ook opgezet en word de doorstroom veel minder.
+2
trekkerdockter
@GerbertXL achter de aircoleiding, dat is toch echt de intercooler, de transmissie koeler zit achter het vliegwiel.
+1
GerbertXL
JD 6110
@GerbertXL en als hij geen lekkage kan vinden. En evt bij kop pakking lek geen stijgende motor olie peil heeft.. is het dan verbrand en via het uitlaat systeem er uit gekomen. En als nog dus de kop pakking lek
+2
trekkerdockter
Maak je radiateur maar eens serieus schoon en mogelijk is je thermostaat defect.
Quote:
verliest sinds begin dit jaar langzaam koelvloeistof
kan ook de kopakking zijn, maar ik weet niet of het er een met commonrail is
haasjeRens
Als je al eerde koelwater hebt gezirn bij de intercooler dan zou deze idd lek kunnen zijn.. aangezien dat je ook koel problemen hebt zou ik zeggen dat de koppakking lek is met als gevolg schade de intercooler opgeblazen
+1
JCfendt307lsa
Voordat ik dure onderdelen zou gaan vervangen zou ik eerst eens goed diagnose gaan stellen.

- komt er veel druk op het koelsysteem als de trekker een tijdje gelopen heeft?
- komt er een stoot witte rook als je de trekker start?
- hoeveel koelvloeistof verdwijnt er? 1 liter per 30 uur, of meer of minder?
- staat er niet toevallig wel eens een plasje koelvloeistof op straat onder de cabine?
- zie je een witte, gele of rode waas/koelvloeistofspoor onder de motorkap? Zoals al eerder gezegd hier, herken je koelvloeistoflekkage makkelijk op deze manier.
- hoe warm wordt je motor bij normale belasting? En wat gebeurt er als je je kachel volgas aan zet? Komt er warme lucht?

Zo kan ik nog wel even doorgaan met dingen die ik zou uitsluiten voordat ik de koppakking of de intercooler zou vervangen.

Tot slot, koelvloeistof herken je aan de kleur geur en smaak. En de koude aircoleiding trekt condenswater aan. Dat is geen lekkage ofzo. Als de leiding helemaal bevriest heb je een aircoprobleempje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6320 en hebben de trefwoorden trekker , john deere , koelvloeistof , temperatuur , koppeling , waterpomp , Grasmaaien , koelwater , radiateur , intercooler en John Deere 6320 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0