Illustratie van:

Caesar 2507 - Technische info Caesar 2507 1991

Hallo, ik heb speling op de draaikrans van de 2507 uit 91. Heeft iemand technische info,documentatie, techn tekening? Ik vraag mij NL af wat een beetje speling kan zijn. Als ik een schets of tekening heb kan ik het makkelijker beoordelen.
Gr Dik

Deel dit topic

Reacties

Albert Peters
Speling op de draakrans is slijtage ook niet gek met die leeftijd
Dikgrondverzet
Slijtage is ook begrijpelijk, maar weet u ook hoe ver de bovenkant in de onderwagen zit? Draagvlak van de krans bijvoorbeeld 5 cm of 20 cm in de hoogte gezien? Met andere woorden hoeveel cm zit de binnen in de buiten krans? Voordat hij eruit valt?
Gr Dik
Albert Peters
Uitvallen gebeurd niet vaak heb ik nog nooit gezien of gehoord
CaseCS130
Speling is helaas slijtage, is niks aan te stellen. Helaas is de draaikrans het zwakke punt van een Caesar, in vergelijking met andere kranen is de Diameter klein en dus wat kwetsbaarder. Wij hebben ook een 2507 gehad. Die had ook een beetje speling toen we hem kochten maar na een aantal jaren was het zo erg dat de kogels zo naar buiten vielen. In het begin zal het ongeveer 1 cm geweest zijn, op het laatst wel 5.
Enige wat eraan te doen is, is een nieuwe draaikrans. Een nieuwe inclusief montage kostte bij ons is 2013 5000 ex. btw. Dat vonden wij de kraan niet meer waard dus is deze destijds ingeruild op een Atlas en in het oudijzer belandt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Caesar 2507 en hebben de trefwoorden tekening , dik , speling en caesar geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN